ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πηγή: ΕΒΕΑ

Συνεργασία με το βιομηχανικό Επιμελητήριο του Πακιστάν προωθεί το ΕΒΕΑ

Σύμφωνα με τον πρέσβη του Πακιστάν, κ. Μ. Αφτάμπ, η χώρα του ι εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και μπορεί να καλύψει νευραλγικούς τομείς της οικονομίας.

Ο φαρμακευτικός κλάδος, ο τουρισμός, καθώς και οι κλάδοι της τεχνολογίας και της υγείας έχουν ενδιαφέρον για την ελληνική επιχειρηματικότητα που θέλει να επεκτείνει τις συνεργάσιμες της με το Πακιστάν.

Αυτό προέκυψε από την συνάντηση που είχε η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου και ο Μιχάλης Κανδαράκης,  μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΑ και υπεύθυνος για το Πακιστάν, με τον νέο πρέσβη του Πακιστάν, Μουχάμαντ Αμάρ Αφτάμπ Γκουρεσί.

Ο πρέσβης, στην εισαγωγή του, ανέφερε ότι ένα ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα είναι καθοριστικής σημασίας για την προσέλκυση τόσο εγχώριων όσο και ξένων επενδύσεων, παρέχοντας ένα πιο ευέλικτο θεσμικό, πολιτικό και κανονιστικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις. Στη συνάντηση έγινε  επίσης λόγος για τους τομείς που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στους οποίους μπορούν οι δύο πλευρές να επικεντρωθούν, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, και συγκεκριμένα στον Φαρμακευτικό κλάδο, τον Τουρισμό, τον κλάδο του IT και της Υγείας.

Υπογραμμίστηκε, ακόμα, ότι το Πακιστάν διαθέτει εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και μπορεί να καλύψει νευραλγικούς τομείς της οικονομίας. Επιπλέον, προτάθηκε η πραγματοποίηση διαδικτυακών συναντήσεων, τόσο σε επίπεδο επιμελητηρίων, όσο και σε επίπεδο επιχειρηματιών, οι οποίοι θα εκπροσωπούν κλάδους αντίστοιχου  ενδιαφέροντος.

Τέλος, προτάθηκε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το αντίστοιχο Επιμελητήριο του Πακιστάν με σκοπό την τόνωση των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Πακιστάν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτήριο σεισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Λαχόρη: Κατάρρευση στέγης σκοτώνει 14 παιδιά στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 14 παιδιά έχασαν τη ζωή τους και πέντε τραυματίστηκαν στη Λαχόρη του Πακιστάν, όταν κατέρρευσε στέγη κέντρου ενισχυτικής διδασκαλίας, σύμφωνα με τις αρχές και την εταιρεία ασθενοφόρων Edhi.
Σημαίες Αφγανιστάν Πακιστάν
ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Εντολή για σύλληψη Αφγανών χωρίς βίζα από το Ισλαμαμπάντ

Το Πακιστάν διέταξε τη σύλληψη κάθε Αφγανού χωρίς βίζα από 10 Ιουλίου, εντείνοντας την πολιτική μαζικών απελάσεων. Το μέτρο αφορά όλες τις περιοχές και απειλεί να επιδεινώσει το ήδη τεταμένο ζήτημα επαναπατρισμού Αφγανών.
Καμπούλ τοπίο πόλης
ΔΙΕΘΝΗ

Καταγγελία Αφγανιστάν: Δεκάδες άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς του Πακιστάν

Αεροπορικές επιδρομές του Πακιστάν στο ανατολικό Αφγανιστάν προκάλεσαν δεκάδες θύματα αμάχους, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τον Ζαμπιουλά Μουτζάχιντ, που τις χαρακτήρισε «άνανδρη επίθεση» και «έγκλημα».
Σημαίες Αφγανιστάν Πακιστάν
ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Επιθέσεις σε στόχους στο Αφγανιστάν με δεκάδες νεκρούς τρομοκράτες

Η κυβέρνηση του Πακιστάν εξαπέλυσε χερσαίες και αεροπορικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν εναντίον «τρομοκρατών» του Κινήματος των Ταλιμπάν, σκοτώνοντας 29 άτομα, ως αντίποινα για πρόσφατες επιθέσεις στην πακιστανική επικράτεια.