ΓΔ: 2657.05 -0.75% Τζίρος: 258.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Τρακτέρ σε γεωργικό αγρό

Παράταση στην υποβολή στοιχείων συμφωνητικών συμβολαιακής γεωργίας

Μετά την παράταση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, παρατείνεται έως και 30/6/2023 η υποβολή των στοιχείων συμφωνητικών συμβολαιακής γεωργίας.

Παράταση στην προθεσμία υποβολής των στοιχείων των συμφωνητικών συμβολαιακής γεωργίας στην ειδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, λαμβάνοντας υπόψη την παράταση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2022, παρατείνεται έως και 30/6/2023 η υποβολή των στοιχείων συμφωνητικών συμβολαιακής γεωργίας που αφορούν πωλήσεις εντός του έτους 2022 από τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες για τη χορήγηση του ευεργετήματος της μείωσης του φόρου εισοδήματος κατά 50%. 

Στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπέγραψαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, προβλέπεται επίσης ότι τα στοιχεία των συμβάσεων θα μπορούν να επιβεβαιώνονται από τους αγοραστές μέχρι και 28/7/2023.

Με γνώμονα τη διευκόλυνση των δικαιούχων της απαλλαγής, χορηγείται επαρκής χρόνος για την υποβολή των απαιτούμενων στοιχείων των συμφωνητικών, ώστε οι δικαιούχοι να μπορέσουν να λάβουν έγκαιρα το σχετικό ευεργέτημα.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζουν να τηρούν έμπρακτα τη δέσμευσή τους για την στήριξη του αγροτικού τομέα και την ισχυροποίηση της εθνικής αγροτικής οικονομίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέσω τραπεζικών λογαριασμών και Ε1 ελέγχει η ΑΑΔΕ τις τριγωνικές δωρεές

Ελέγχους μέσω των τραπεζικών κινήσεων και των εντύπων Ε1 διενεργεί η εφορία στις δωρεές προκειμένου να εντοπίσει παρατυπίες ή «τριγωνικές» συναλλαγές. Τι ισχύει με το 6μηνο που πρέπει να μεσολαβεί.
Πυροσβεστικό αεροσκάφος στη Χίο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χίος: Καταβλήθηκαν 509.643 ευρώ σε 59 επιχειρήσεις για τις φωτιές του 2025

Ολοκληρώθηκε η πληρωμή του ειδικού σχήματος στήριξης για 59 επιχειρήσεις της Χίου που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2025, με συνολικό ποσό 509.643,30 ευρώ, μέσω της πλατφόρμας myBusinessSupport της ΑΑΔΕ.
Κτίριο ΑΑΔΕ Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Ξανά διαθέσιμο το ΕΑΕ 2025 για διορθώσεις από παραγωγούς

Ξεκίνησε ξανά η υποβολή της ΕΑΕ 2025, δίνοντας τη δυνατότητα σε δικαιούχους να διορθώσουν ή να συμπληρώσουν στοιχεία έως 7/9/2026. Δυνατότητα επικαιροποίησης δεδομένων και διορθώσεων στα παραστατικά για συνδεδεμένες ενισχύσεις.