ΓΔ: 2521.18 0.13% Τζίρος: 371.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Βασίλης Κικίλιας ομιλία
Φώτο: Delphi Economic Forum

Κικίλιας: Αυξάνουμε τα έσοδα με ποιοτικούς επισκέπτες στον τουρισμό

Όπως αναφέρει ο υπουργός Τουρισμού ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι η αύξηση των εσόδων αυτή θα προέλθει από πιο ποιοτικούς ταξιδιώτες, καθώς στόχος του υπουργείου είναι να εξασφαλιστεί ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο για τη χώρα.

Την πεποίθησή του ότι η χρονιά που διανύουμε θα είναι εντυπωσιακή για τον τουρισμό στη χώρα μας εκφράζει ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο CNN Greece. Μάλιστα, ο υπουργός Τουρισμού και υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Α' Αθηνών ανεβάζει ακόμη περισσότερο τον πήχη των εσόδων, προβλέποντας ότι αυτά θα φτάσουν τα 19 δισ. ευρώ το 2023.

Εντούτοις, όπως αναφέρει ο κ. Κικίλιας, ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι η αύξηση των εσόδων αυτή θα προέλθει από πιο ποιοτικούς ταξιδιώτες και τουρίστες, καθώς στόχος του υπουργείου είναι να εξασφαλιστεί ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο για τη χώρα, αποφεύγοντας φαινόμενα υπερτουρισμού. «Πρέπει να προσφέρουμε ποιοτικό τουρισμό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ - δημόσιες αλλά και ιδιωτικές- που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια ή έχουν ανακοινωθεί και σχεδιάζονται.

Μάλιστα, όπως αναφέρει, οι επενδύσεις αυτές αναβιώνουν γειτονιές της Αθήνας ενώ τα τουριστικά έσοδα έχουν σημαντικότατο αντίκτυπο στο ΑΕΠ της χώρας αλλά και στο βιωτικό επίπεδο εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών. Τέλος, αναφερόμενος στη δική του πορεία ως υπουργός Τουρισμός και τους πολιτικούς του στόχους για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, τονίζει χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να κρινόμαστε από τα έργα μας και όχι από τα λόγια μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ηγεσίας Υπ. Τουρισμού με ΣΕΤΕ για τουριστική εκπαίδευση

Συνάντηση για την τουριστική εκπαίδευση είχαν οι Όλγα Κεφαλογιάννη, Άννα Καραμανλή και Αγάπη Σμπώκου, συζητώντας τη μετατροπή σχολών σε πειραματικές και την προσαρμογή της κατάρτισης στις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
Παραλιακή Αθήνας βράδυ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα έργα υποδομής αυξάνουν την αξία ακινήτων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα έργα υποδομής στην Αθηναϊκή Ριβιέρα ανεβάζουν τις τιμές ακινήτων στις γύρω περιοχές, κυρίως όταν βρίσκονται κοντά σε σύγχρονες «πράσινες» μαρίνες, αυξάνοντας την αξία τους έως και 30%, σύμφωνα με ανάλυση της Premier Realty.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Πρόταση για παρατηρητήριο ακτοπλοϊκών τιμών

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ξεκινά δημιουργία βάσης δεδομένων για τιμές και χαρακτηριστικά ακτοπλοϊκών μετακινήσεων, καλώντας πολίτες να συμμετέχουν στη διαμόρφωση Παρατηρητηρίου Τιμών μέσω καταγραφής του κόστους των δρομολογίων.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστρία: Η Ελλάδα πρότυπο μεταρρυθμίσεων και προστασίας συνόρων ΕΕ

Ο καγκελάριος της Αυστρίας τόνισε την οικονομική πρόοδο της Ελλάδας και τα κοινά συμφέροντα με την Αυστρία, αναφέροντας την ανάγκη για ανταγωνιστικότητα, βιώσιμη ανάπτυξη και μείωση ενεργειακού κόστους στην Ευρώπη.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ενεργειακή και γεωπολιτική ασφάλεια πάνε μαζί με την άμυνα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον Κρίστιαν Στόκερ, τόνισε τις άριστες ελληνοαυστριακές σχέσεις, τη σημασία του ορεινού τουρισμού και την ανάγκη για χαμηλότερο ενεργειακό κόστος και ισχυρότερη ευρωπαϊκή άμυνα.
Στοά Αγορά
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανοίγει πιλοτικά η Στοά Αρσακείου: Γεύσεις, αγορές και πολιτισμός

Η Στοά Αρσακείου ανοίγει ξανά πιλοτικά, ύστερα από εκτεταμένη ανακαίνιση, ως σύγχρονος προορισμός γαστρονομίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης. Με ενιαίο χώρο-πλατεία και κοινό τραπέζι, φιλοδοξεί να γίνει νέο σημείο συνάντησης στην Αθήνα.