ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: ΑΠΕ

Η Θεσσαλονίκη δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών για Σέρβους ταξιδιώτες

Οι Σέρβοι τουρίστες ταξιδεύουν για αναψυχή και πραγματοποιούν ταξίδια μεγάλης διάρκειας, δείχνουν ενδιαφέρον για το μοντέλο ήλιος - θάλασσα, τον θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό καθώς και το city break.

Η Ελλάδα, και ειδικότερα η Θεσσαλονίκη, αποτέλεσε και το 2022 τον δημοφιλέστερο προορισμό διακοπών για τους Σέρβους ταξιδιώτες, λόγω της εύκολης οδικής πρόσβασης, των προσιτών τιμών, της καλύτερης θάλασσας, της παρόμοιας νοοτροπίας καθώς και των παραδοσιακών δεσμών φιλίας των δύο λαών.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, οι Σέρβοι τουρίστες ταξιδεύουν για αναψυχή και πραγματοποιούν ταξίδια μεγάλης διάρκειας (περισσότερες από 8 διανυκτερεύσεις). Δείχνουν ενδιαφέρον για το μοντέλο ήλιος - θάλασσα, τον θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό καθώς και το city break. Η περίοδος που επισκέπτονται μαζικά τη χώρα μας είναι από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο, αλλά και το διάστημα των γιορτών, Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Παράλληλα, η AirSerbia πραγματοποιεί τρεις πτήσεις την εβδομάδα από τη Θεσσαλονίκη, ενώ από τις 15 Μαΐου οι πτήσεις θα αυξάνονται έτσι ώστε το καλοκαίρι να φτάσουν τις οκτώ ανά εβδομάδα. Από 13 Ιουνίου έως 12 Σεπτεμβρίου ξεκινούν για πρώτη φορά και πτήσεις από την πόλη Kraljevo (Κράλιεβο), με συχνότητα δύο φορές την εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού Βελιγραδίου Miodrag Popovic (Μίοντραγκ Πόποβιτς), υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο White Palace του Βελιγραδίου. Το μνημόνιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την προώθηση και από τους δύο Οργανισμούς είτε μεμονωμένα, είτε συνδυαστικά, της Θεσσαλονίκης, του Βελιγραδίου και των περιχώρων τους ως προορισμοί city break, γαστρονομίας, πολιτισμού, εκπαίδευσης, συνεδρίων, αθλητισμού αλλά και business.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΟΤ: Προώθηση Θεσσαλονίκης και Καστοριάς ως city break στη Σλοβενία

Δημοσιογραφική αποστολή από τη Σλοβενία επισκέφθηκε Θεσσαλονίκη και Καστοριά, προβάλλοντας τις ως ιδανικούς προορισμούς city break με αυθεντικές εμπειρίες στον γαστρονομικό, πολιτιστικό και τουρισμό υπαίθρου.
Αεροπλάνο στον ουρανό
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νέα απευθείας αεροπορική σύνδεση Μπολτσάνο-Θεσσαλονίκη ενισχύει τον τουρισμό

Η Χαλκιδική παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο Τρέντο με συμμετοχή τουριστικών γραφείων. Η SkyAlps ανακοίνωσε νέα, απευθείας πτήση Μπολτσάνο-Θεσσαλονίκη κάθε Παρασκευή, από 29/5 έως 25/9/2026, ενισχύοντας την ιταλική τουριστική ροή.
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σειρά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης για τη νέα πλατεία Ελευθερίας στη Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης στην πλατεία Ελευθερίας Θεσσαλονίκης, με σκοπό τη δημιουργία νέου δημόσιου χώρου με πράσινο, θέα στη θάλασσα και Πάρκο Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.
ΚΤΕΛ Μακεδονία σταθμός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ομαλή η έξοδος των τελευταίων εκδρομέων του Πάσχα

Παρά την κακοκαιρία, ομαλά διεξάγεται η έξοδος των τελευταίων εκδρομέων του Πάσχα από τη Θεσσαλονίκη, με αυξημένη κίνηση σε δρόμους, ΚΤΕΛ και αεροδρόμιο. Πληρότητες αγγίζουν το 100% προς δημοφιλείς προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδας.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αμερικανοί και Τούρκοι δίνουν υψηλή βαθμολογία στη Θεσσαλονίκη

Αμερικανοί και Τούρκοι δίνουν υψηλή βαθμολογία στη Θεσσαλονίκη για το 2025 (8,1/10 και 8,2/10 αντίστοιχα), αλλά ξοδεύουν λιγότερα απ’ τον μέσο όρο: 91 και 88 ευρώ ανά ημέρα, όταν η μέση δαπάνη είναι 93 ευρώ.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κεντρική Μακεδονία προωθείται στη Σκανδιναβία και Βόρεια Ευρώπη

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προωθεί δυναμικά τον τουρισμό της σε Νορβηγία, Σουηδία και Βέλγιο μέσω σημαντικών εκθέσεων, αναδεικνύοντας τους προορισμούς και τα τοπικά προϊόντα της σε επαγγελματίες και ταξιδιώτες του εξωτερικού.