ΓΔ: 2265.13 -0.49% Τζίρος: 245.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Η Κάρπαθος στα 14 μέρη του πλανήτη που προτείνει η Daily Mail για το 2023

Σύμφωνα με τη λίστα, στην Κάρπαθο οι επισκέπτες απολαμβάνουν παρθένες παραλίες, μακριά από την κοσμοσυρροή και την τυποποίηση που έχουν άλλα ελληνικά νησιά.

Ανάμεσα στους 14 εναλλακτικούς προορισμούς από όλο τον κόσμο που διαθέτουν τη γοητεία του διαφορετικού και ανεξερεύνητου και έχουν «παραβλεφθεί» ή «υποτιμηθεί» από τον μαζικό τουρισμό, εντάχθηκε η Κάρπαθος σύμφωνα με τη Βρετανική εφημερίδα Daily Mail και την ιστοσελίδα timeout.com.

Σκοπός του άρθρου, όπως αναφέρουν τα δύο δημοφιλή μέσα, είναι να εμπνεύσει τους ταξιδιώτες σχετικά με ποιοτικούς προορισμούς που ξεχωρίζουν για την τοπική κουλτούρα, τη γαστρονομία και τις εμπειρίες που προσφέρουν και θεωρούνται «κρυμμένοι πολύτιμοι λίθοι».

Σύμφωνα με τη λίστα, στην Κάρπαθο οι επισκέπτες απολαμβάνουν παρθένες παραλίες, μακριά από την κοσμοσυρροή και την τυποποίηση που έχουν άλλα ελληνικά νησιά, ενώ γίνεται αναφορά στη μοναδική Όλυμπο. Ο κατάλογος περιλαμβάνει επιπροσθέτως τη Μογγολία, τη λίμνη Μπακαλάρ στο Μεξικό, την Κουένκα του Ισημερινού, τη Σρεμπρένιτσα στη Βοσνία και Εζεργοβίνη, το Πόρτο Ρίκο, το Γκίπσλαντ στην Αυστραλία, το Πλίμουθ, το Βερμόντ, το Τούρκου στη Φινλανδία, το Λομπόκ της Ινδονησίας, τα νησιά Σάο Τομέ και Πρίνσιπε, το Μπρέι της Ιρλανδίας και τη Ζιμπάμπουε. «Η ακατέργαστη ομορφιά της Καρπάθου γοητεύει τους ταξιδιώτες με ειδικά ενδιαφέροντα.

«Σε συναντήσεις στο πλαίσιο της μεγαλύτερης διεθνούς έκθεσης τουρισμού, ITB 2023, διαπιστώνεται το έντονο ενδιαφέρον από δημοσιογράφους, bloggers και άλλους ειδικούς σχετικά με ανεξερεύνητους προορισμούς, όπως είναι η Κάρπαθος, με αυθεντικές εμπειρίες χωρίς ορδές μαζικών τουριστών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το νησί συγκαταλέχθηκε πρόσφατα ανάμεσα στους 25 προτεινόμενους προορισμούς για το 2023, στην ετήσια καθιερωμένη λίστα του National Geographic», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου, Μανώλης Παραγυιός. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζάρεντ Κούσνερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Έντονες αντιδράσεις για τουριστικό σχέδιο του γαμπρού του Τραμπ στην Αλβανία

Περίπου 40 περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν την ακύρωση του σχεδίου του Τζάρεντ Κούσνερ για πολυτελές τουριστικό συγκρότημα στο ακατοίκητο νησί Σάσων της Αλβανίας, επικαλούμενες σοβαρές απειλές για τα τοπικά οικοσυστήματα και τη βιοποικιλότητα.
Κτίριο Μαδρίτης Ισπανία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία: Επαφές και συνεργασίες στη FITUR της Μαδρίτης

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή ελληνικών ταξιδιωτικών γραφείων στη διεθνή έκθεση FITUR στη Μαδρίτη, με επαγγελματικές συναντήσεις για νέες συνεργασίες, καταγραφή ζήτησης για την Ελλάδα και τις τάσεις στις ισπανόφωνες αγορές.
Λογότυπο Enterprise Greece
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

BOOT 2026: Ισχυρή ελληνική παρουσία με 27 επιχειρήσεις στο Ντίσελντορφ

Η Ελλάδα συμμετέχει στη διεθνή έκθεση BOOT 2026 στο Ντίσελντορφ (17-25 Ιανουαρίου) με 27 ελληνικές επιχειρήσεις, μέσω της Enterprise Greece. Στις πρώτες έξι ημέρες έγιναν πάνω από 500 συναντήσεις με επαγγελματίες, με στόχο νέες συνεργασίες στον θαλάσσιο τουρισμό και τα σκάφη αναψυχής.