ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σύμη, τουριστική όψη
Πανοραμική άποψη της Σύμης με ζωντανά χρώματα και παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Αυξάνεται η ζήτηση Ούγγρων και Δανών για να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα

Oι προκρατήσεις από την Ουγγαρία παρουσιάζουν αύξηση κατά 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με την Ελλάδα να παραμένει ο δημοφιλέστερος καλοκαιρινός προορισμός.

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από τις αγορές της Ουγγαρίας και της Δανίας για τον ελληνικό τουρισμό το 2023.

Συγκεκριμένα, οι προκρατήσεις από την Ουγγαρία παρουσιάζουν μέχρι τώρα αύξηση κατά 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με την Ελλάδα να παραμένει ο δημοφιλέστερος καλοκαιρινός προορισμός των Ούγγρων, ενώ την ίδια στιγμή η αγορά της Δανίας εμφανίζει σαφείς ανοδικές τάσεις σε σχέση με την περυσινή χρονιά, όταν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου τη χώρα μας επισκέφθηκαν περισσότεροι από 380.000 Δανοί.

Αυτά τα στοιχεία προέκυψαν κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του ΕΟΤ στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις Utazas 2023 της Βουδαπέστης και Ferie For Alle της Δανίας.

Σημειώνεται, ότι στην έκθεση Utazas, τη μεγαλύτερη του κλάδου στην Ουγγαρία, που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 26 Φεβρουαρίου, ο ΕΟΤ έλαβε μέρος μετά από απουσία πολλών ετών, με συνεκθέτες τις Περιφέρειες Κρήτης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων και Θεσσαλίας.

Ιδιαιτέρως θετικά ήταν τα μηνύματα που εισέπραξε ο ΕΟΤ για τη φετινή τουριστική περίοδο και στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού TTRI Ρουμανίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι, από τις 23 έως τις 26 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών πρακτόρων της Ρουμανίας, η Ελλάδα αναμένεται να πρωταγωνιστήσει κατά την τουριστική περίοδο του 2023, καθώς οι κρατήσεις είναι ήδη καλύτερες από πέρυσι και σε υψηλότερο επίπεδο από το 2019.

Εν τω μεταξύ, η Υπηρεσία Εξωτερικού ΕΟΤ Ρουμανίας διοργάνωσε σειρά δράσεων στο περίπτερο του ΕΟΤ, οι οποίες για άλλη μία χρονιά κατέστησαν την Ελλάδα επίκεντρο του ενδιαφέροντος κοινού και επαγγελματιών που επισκέφθηκαν την έκθεση. Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε μία μεγάλη εκδήλωση επαγγελματικών συναντήσεων (B2B) διάρκειας τεσσάρων ωρών, με τη συμμετοχή περίπου 80 τουριστικών επιχειρήσεων από την Ελλάδα και τη Ρουμανία, η οποία αποτέλεσε το μεγαλύτερο επιχειρηματικό-επαγγελματικό γεγονός της έκθεσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κοινοβούλιο Βουδαπέστης όψη
ΔΙΕΘΝΗ

Βουδαπέστη: Σβήνει τα φώτα σε μνημεία λόγω καύσωνα για εξοικονόμηση ενέργειας

Η Ουγγαρία έκλεισε τα φώτα σε σημαντικά μνημεία της Βουδαπέστης για εξοικονόμηση ενέργειας λόγω καύσωνα, ενώ το μοναδικό πυρηνικό εργοστάσιο μείωσε τη λειτουργία του λόγω χαμηλής στάθμης του Δούναβη. Θερμοκρασίες έως 42°C.
Περιπολικό σκάφος στο Αιγαίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Διασώθηκαν δύο Γερμανοί από ιστιοφόρο στην Αγία Τριάδα

Ιστιοφόρο με δύο Γερμανούς προσάραξε στην Αγία Τριάδα, Θερμαϊκού. Τοπικές αρχές και ιδιωτικά σκάφη βοήθησαν στην αποκόλληση. Το σκάφος επέστρεψε με ασφάλεια στο λιμάνι Καλαμαριάς χωρίς τραυματίες ή ρύπανση.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολ. Κεφαλογιάννη: Η Ελλάδα πρωτοπόρα στις εξελίξεις του παγκόσμιου τουρισμού

Ο ελληνικός τουρισμός σημειώνει ρεκόρ επισκεπτών και εσόδων, ενώ η Τεχνητή Νοημοσύνη και η ψηφιακή μετάβαση διαμορφώνουν το νέο μοντέλο ανάπτυξης, βελτιώνοντας την εμπειρία και τη διαχείριση των τουριστικών ροών.
Κτίριο ΓΑΔΑ Αστυνομία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛ.ΑΣ.: Διαφανής έρευνα για την έκρηξη στην Πλάκα και έλεγχοι σε καταλύματα

Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη εκφράζει θλίψη για τα θύματα στην Πλάκα, συλλυπητήρια στις οικογένειες, ευγνωμοσύνη σε διασώστες και ζητά άμεσους ελέγχους στα κτίρια και στήριξη των πληγέντων. Επισημαίνει ότι είχαν υπάρξει έγκαιρες προειδοποιήσεις.
Κατασκήνωση στη φύση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mountain Games 2026: Πεζοπορία, δράσεις και εργαστήρια για νέους στην Κύπρο

Τα Mountain Games 2026 συνεχίστηκαν με ποικίλες εκδηλώσεις στο Τρόοδος, όπως πεζοπορίες, πολιτιστικές δράσεις και νεανικά εργαστήρια. Στο γυμνάσιο Αγρού, το πρόγραμμα «Elevate Your Life» προώθησε την υγεία και τη δραστηριότητα στη φύση.