ΓΔ: 2176.16 -0.12% Τζίρος: 109.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:05:42
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Φώτο: Shutterstock

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν: Πρέπει να στηρίξουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά

Η πρόεδρος της Κομισιόν είχε χθες Παρασκευή, συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της διάσκεψης των ηγετών του ΕΛΚ στην Αθήνα.

«Παράθυρο» για περαιτέρω βελτιώσεις στην πρόταση της Κομισιόν για το πλαφόν στο φυσικό αέριο φαίνεται να αφήνει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαίκού Κόμματος στην Αθήνα. Σε ανάρτησή της στα social media, η κυρία Φον ντερ Λάιεν ανέφερε χαρακτηριστικά, στα αγγλικά: «Good meeting with @kmitsotakis in preparation of the next #EUCO summit. We need to improve our toolbox to support vulnerable households and businesses dealing with high energy prices» - ήτοι: «Καλή συνάντηση με @kmitsotakis για την προετοιμασία της επόμενης #EUCO συνόδου κορυφής. Πρέπει να βελτιώσουμε την εργαλειοθήκη μας, για να υποστηρίξουμε ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν υψηλές τιμές ενέργειας».

 

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Ενέργεια, ευρώ και αποταμιεύσεις στο επίκεντρο της Συνόδου ΕΕ

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συζήτησε στις Βρυξέλλες με Ευρωπαίους ηγέτες για τη Σύνοδο Κορυφής της 19ης Μαρτίου, θέτοντας ως προτεραιότητες τη σταθερότητα τιμών ενέργειας, ενίσχυση ευρώ και προώθηση Ένωσης Αποταμιεύσεων-Επενδύσεων.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Ασφαλής η τροφοδοσία πετρελαίου, χωρίς άμεσες συνέπειες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά πως η πολεμική σύρραξη στη Μέση Ανατολή δεν έχει άμεσες συνέπειες στην ασφάλεια της πετρελαϊκής τροφοδοσίας της ΕΕ, σύμφωνα με email προς τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Πολύ ανησυχητικές οι εξελίξεις στο Ιράν

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε τις εξελίξεις στο Ιράν «εξαιρετικά ανησυχητικές», τόνισε την ανάγκη αποφυγής κλιμάκωσης και προστασίας της πυρηνικής ασφάλειας, ενώ αναφέρθηκε στις κυρώσεις της ΕΕ και στη διασφάλιση των Ευρωπαίων πολιτών.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κομισιόν: Δεν κινδυνεύει η παροχή πετρελαίου σε Ουγγαρία-Σλοβακία

Η ΕΕ διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος έλλειψης πετρελαίου σε Ουκρανία και Σλοβακία, παρά τη διακοπή του αγωγού Druzhba, καθώς υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Η Ουγγαρία θέτει βέτο σε ευρωπαϊκή βοήθεια λόγω του θέματος.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ ζητά από Ουκρανία άμεση επισκευή του αγωγού Ντρούζμπα

Η ΕΕ κάλεσε την Ουκρανία να επισπεύσει τις επισκευές στον αγωγό πετρελαίου «Ντρούζμπα» που υπέστη ζημιές στον πόλεμο με τη Ρωσία, δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε ενημέρωση στο Κίεβο για τα τέσσερα χρόνια από την εισβολή.
Κτίριο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κομισιόν: 30 δισ. για ενεργειακές διασυνδέσεις και χαμηλότερες τιμές

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αυξάνει τους πόρους για ενεργειακές διασυνδέσεις με στόχο τη μείωση των τιμών. Προβλέπει ενίσχυση 30 δισ. ευρώ για έργα υποδομών και κίνητρα επενδύσεων, με έμφαση και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.