ΓΔ: 2521.18 0.13% Τζίρος: 371.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Βασίλης Κικίλιας πορτραίτο

Β. Κικίλιας: Η τοξικότητα πλήττει τη συνολική εικόνα της χώρας

Για την πορεία του τουρισμού ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι «σε μια πολύ δύσκολη χρονιά χαίρομαι που ο τουρισμός στήριξε την πρωτογενή παραγωγή, τον εμπορικό κόσμο, το real estate».

«Οι παράνομες παρακολουθήσεις των τηλεφώνων πολιτικών, δημοσιογράφων και πολιτών δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Αλλά όποτε έχει συμβεί κάτι ανάλογο, θεωρήθηκε και είναι χτύπημα στην καρδιά της δημοκρατίας και της ελευθερίας, για αυτό και η διερεύνηση πρέπει να είναι πραγματικά σε βάθος και χωρίς καμία σκιά συγκάλυψης», δήλωσε στο RealFM ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

«Ο πρωθυπουργός έχει καθοδηγήσει τη χώρα μέσα από μια σειρά παγκόσμιων κρίσεων και έχει επιδείξει μεγάλη αποτελεσματικότητα διασφαλίζοντας τη σταθερότητα. Από την προσωπική σχέση που έχω μαζί του, έχω διαπιστώσει ότι είναι ένας σοβαρός άνθρωπος που έχει ανταποκριθεί στο θεσμικό του ρόλο, έτσι πιστεύω ότι δεν θα μπορούσε να εμπλέκεται σε παρακολουθήσεις και στα καταγγελλόμενα», τόνισε ο κ. Κικίλιας, ενώ όπως επισήμανε «δεν προσκομίζονται στοιχεία από τους καταγγέλλοντες».

Στο ίδιο πλαίσιο είπε πως «όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει, στο βαθμό που υπάρχουν οι ιδιωτικοί κύκλοι και έχουν κινήσει παρακολουθήσεις, η δικαιοσύνη πρέπει να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες ώστε να διαλευκανθούν όλα άμεσα και να μην πλανώνται σκιές πάνω από την πολιτική ζωή της χώρας».

«Η τοξικότητα που παρατηρείται καθημερινά, πλήττει τη συνολική εικόνα της χώρας, όπως αυτή χτίστηκε υπό πολύ σκληρές και αντίξοες συνθήκες. Η διατήρηση της εικόνας αυτής πρέπει να είναι το ζητούμενο όλων μας», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

«Θα πρέπει να σκεφτούμε όλοι πολύ σοβαρά τι κόπο και τι προσπάθεια έκανε η ελληνική κοινωνία, ο ελληνικός λαός, η ελληνική κυβέρνηση αλλά και η αντιπολίτευση σε κάποια πεδία, και πού οδηγούμαστε με ένα φαύλο κύκλο τοξικότητας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για την πορεία του τουρισμού δήλωσε ότι «σε μια πολύ δύσκολη χρονιά χαίρομαι που ο τουρισμός στήριξε την πρωτογενή παραγωγή, τον εμπορικό κόσμο, το real estate και την κατασκευή και φυσικά τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους».

Αναφορικά με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, τόνισε ότι αποτελεί μια πραγματικότητα, τόσο για την Αθήνα όσο και για τη Θεσσαλονίκη, μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες, όπως η αναβάθμιση της κρουαζιέρας, η ανάδειξη ειδικών μορφών τουρισμού όπως ο θρησκευτικός και ο αθλητικός, η προβολή της γαστρονομίας μέσα και από τη συμφωνία με την Michelin και τα ειδικά σήματα για τα οινοποιεία.

«Όλα αυτά, λοιπόν, συντελούν σε αύξηση των επενδύσεων των θέσεων εργασίας, σε ένα υψηλότερο και ποιοτικότερο τουριστικό προϊόν» είπε ο κ. Κικίλιας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζάκυνθος: Ξεκινούν ξανά λιμενικά έργα μετά από 25 χρόνια

Στη Ζάκυνθο ξεκινούν ξανά λιμενικά έργα, πρώτη φορά μετά το 1999, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Β. Κικίλιας, τονίζοντας τη σημασία τους για την τοπική οικονομία και τονίζοντας το νέο master plan του λιμανιού.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η UNESCO εντάσσει τον Όλυμπο στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς

Ο Όλυμπος εντάσσεται σήμερα στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, γεγονός που αποτελεί εθνική διάκριση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει τη σημασία της προστασίας του για όλη την ανθρωπότητα και ευχαριστεί τα αρμόδια υπουργεία.
Βασίλης Κικίλιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Νέα πύλη εισόδου για τους Παξούς ο επιβατικός σταθμός

Τα εγκαίνια του νέου Επιβατικού Σταθμού Παξών πραγματοποίησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Β. Κικίλιας, τονίζοντας τη σημασία του έργου για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Ο σταθμός αποτελεί σύγχρονη πύλη εισόδου στο νησί, αναδεικνύοντας τη δυναμική του.
Κινηματογραφικός προβολέας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Μαρόκο ιδρύει κέντρο κινηματογραφικής παραγωγής στην Ουαρζαζάτ

Η μαροκινή κυβέρνηση ξεκινά τη δημιουργία της Διεθνούς Πόλης Κινηματογράφου στην Ουαρζαζάτ, χώρο γνωστό από χολιγουντιανές ταινίες, με στόχο να αποτελέσει ολοκληρωμένο κέντρο για παραγωγές, εκπαίδευση και καινοτομία στον κινηματογράφο.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι ανάγκη για την ελληνική οικογένεια

Ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε στον Real FM πως οι τιμές των ακτοπλοϊκών δεν αυξήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, παρά το κόστος καυσίμων, ενώ τόνισε τις μεγάλες εκπτώσεις στα ταχύπλοα και αύξηση χρηματοδότησης στις άγονες γραμμές.
Βασίλης Κικίλιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Πραγματικός μας αντίπαλος είναι τα κοινωνικά προβλήματα

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Β. Κικίλιας, τόνισε ότι αντίπαλος είναι τα προβλήματα της κοινωνίας, με τη ΝΔ να στοχεύει στην αυτοδυναμία μέσω έργου. Δίνει έμφαση σε μετρήσιμα αποτελέσματα, διαφάνεια και συνεχή προσπάθεια για την εμπιστοσύνη των πολιτών.