ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Ικανοποίηση ΣΒΕ για την σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανίας

Η δημιουργία του Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανίας, ήταν πάγιο αίτημα του ΣΒΕ από το 2010, με συγκεκριμένες προτάσεις που είχαν κατατεθεί προς τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας.

Εξαιρετικά θετική ενέργεια αποτελεί για τον ΣΒΕ και την επιχειρηματική κοινότητα της περιφέρειας η απόφαση του Πρωθυπουργού, για τη σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανίας, η οποία έρχεται να ενισχύσει το σύνολο του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της κυβέρνησης και να δώσει νέες προοπτικές στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Η δημιουργία του Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανίας, ήταν πάγιο αίτημα του ΣΒΕ από το 2010, με συγκεκριμένες προτάσεις που είχαν κατατεθεί προς τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας.

Σύμφωνα με την πρόταση του ΣΒΕ το «Εθνικό Συμβούλιο Βιομηχανίας» θα πρέπει να αναφέρεται απευθείας στον Πρωθυπουργό της χώρας και να λειτουργεί σύμφωνα με το Γαλλικό πρότυπο, ως το ανώτατο γνωμοδοτικό όργανο της πολιτείας για μέτρα και πολιτικές βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των μεταποιητικών επιχειρήσεων της χώρας μας.

Χαιρετίζοντας την απόφαση του Πρωθυπουργού, ο ΣΒΕ εκφράζει την επιθυμία του να είναι αρωγός στην υλοποίηση του έργου της κυβερνητικής πρωτοβουλίας, θέτοντας ως στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την ισχυροποίηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της περιφέρειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βιομηχανική κοπή μετάλλου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΒΕ: Εκδήλωση για την καινοτομία στη Θεσσαλονίκη – Μονόδρομος για την ανάπτυξη

Νέο υπουργείο που θα ενώσει ανώτατη εκπαίδευση, έρευνα και καινοτομία σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο Στ. Καλαφάτης στη Θεσσαλονίκη. Στόχος, η ενίσχυση συνεργασίας πανεπιστημίων, ερευνητικών φορέων και αγοράς.
Κόστος ενέργειας βιομηχανίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΒΕ: Το υψηλό ενεργειακό κόστος πιέζει την ανταγωνιστικότητα

Η υψηλή τιμή ρεύματος πλήττει σοβαρά την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής βιομηχανίας, ειδικά σε περιοχές με παλιά δίκτυα. Απαραίτητες είναι οι επενδύσεις και σαφείς αποφάσεις για το ενεργειακό μείγμα, όπως τόνισε η πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), Λουκία Σαράντη.
Σαράντη-Λουκία
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Λ. Σαράντη (ΣΒΕ): Με υπερκομματική δέσμευση να υποστηριχθεί η βιομηχανία

Σε συνέντευξη στο BusinessDaily, η πρόεδρος του ΣΒΕ τονίζει την ανάγκη να έχει κεντρικό ρόλο η βιομηχανία στο νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Ποιες είναι οι προτεραιότητες του Συνδέσμου.
Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εφραίμογλου: Πρόκληση η αναβάθμιση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας

Η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, αναφέρθηκε στην ανάγκη για παραγωγική ενδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας και τη βιομηχανική αναγέννηση, επισημαίνοντας τη σημασία της επαναβιομηχανοποίησης.