ΓΔ: 2074.42 -5.75% Τζίρος: 680.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτό: Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης. ΑΠΕ

Α. Γεωργιάδης: Έρχονται νέες σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε πως η ελληνική οικονομία έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο αλλάζοντας την εικόνα της στο εξωτερικό, ενώ έχουν προωθηθεί μεταρρυθμίσεις για μείωση της γραφειοκρατίας και ψηφιοποίηση του δημοσίου.

Σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα προανήγγειλλε για το προσεχές διάστημα σε μήνυμα που έστειλε στο συνέδριο του Economist στη Λευκωσία ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελλάδας Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ αναφέρθηκε και τις προοπτικές εμβάθυνσης της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου μέσα από επενδυτικές συνεργασίες αναφέροντας ενδεικτικά τον EuroAsia Interconnector, τον EastMed κ.ά.

Η Ελλάδα έχει υποδεχθεί μαζικές επενδύσεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες του πλανήτη, σύμφωνα με τον υπουργό, ο οποίος πρόσθεσε ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί με αμείωτο και πιθανόν εντονότερο ρυθμό στο επόμενο διάστημα.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην πρόοδο της ελληνικής οικονομίας (επικαλέστηκε στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ, Eurogroup και ΔΝΤ) και εστίασε στην αλλαγή της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό. Σημείωσε ότι μέχρι το 2019 η Ελλάδα ήταν συνώνυμη με «πρόβλημα» στη συνείδηση του μέσου επενδυτή, οπότε έγινε προσπάθεια για να πειστεί η επενδυτική κοινότητα ότι η χώρα σέβεται τον χρόνο και τα χρήματά της. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, προωθήθηκαν μεταρρυθμίσεις, δράσεις για τη μείωση της γραφειοκρατίας και ψηφιοποίηση του δημοσίου.

Η καλή συνεργασία με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος ευνοεί την προώθηση πράσινων επενδύσεων, ενώ ειδικό βάρος έχει η προώθηση των πλεονεκτημάτων της οικονομίας στους διεθνείς επενδυτές από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος σημείωσε εν κατακλείδι ότι και η Κύπρος έχει τα εφόδια να πετύχει το ίδιο και καλύτερο αποτέλεσμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Ανάπτυξης κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε διαβούλευση το νέο πολυνομοσχέδιο για επενδύσεις και ανάπτυξη

Το υπουργείο Ανάπτυξης έθεσε σε δημόσια διαβούλευση νέο σχέδιο νόμου για την απλούστευση δραστηριοτήτων και εποπτείας, με στόχο τη βελτίωση της αγοράς και την προστασία γεωγραφικών ενδείξεων. Διαβούλευση έως 13 Μαρτίου 2026.
πράσινη ανάπτυξη οικονομία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

400 εκατ. ευρώ για ενίσχυση της πράσινης βιομηχανίας από Θ. Θεοδωρικάκο-Στ. Παπασταύρου

Η ΕΕ ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα ενισχύσεων 400 εκατ. ευρώ για στρατηγικές επενδύσεις σε καθαρές τεχνολογίες, δίνοντας ώθηση σε τομείς κρίσιμων πρώτων υλών και μεταλλευτικής που συμβάλλουν στην πράσινη μετάβαση.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: 150 εκατ. ευρώ για ΤΝ και ΜμΕ με νέο αναπτυξιακό πλαίσιο

Το Υπουργείο Ανάπτυξης σχεδιάζει για το 2026 αναπτυξιακό πρόγραμμα 150 εκατ. ευρώ υπέρ ΜμΕ για Τεχνητή Νοημοσύνη και τεχνολογίες. Στόχος η εκπαίδευση προσωπικού και η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, με έμφαση στην ηθική χρήση.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: 112 νέες εντάξεις στον Αναπτυξιακό Νόμο, επενδύσεις 553 εκατ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος ενέκρινε 112 επενδυτικά σχέδια ύψους 553 εκατ. ευρώ μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου, με δημόσια ενίσχυση 289,5 εκατ. ευρώ και πάνω από 1.500 νέες θέσεις εργασίας.
Άτομα στον σταθμό της ΔΕΣΦΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παπασταύρου: Εγκαίνια για τον σταθμό συμπίεσης Αμπελιάς του ΔΕΣΦΑ

Ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Στ. Παπασταύρου παρέστη στα εγκαίνια του σταθμού συμπίεσης φυσικού αερίου Αμπελιάς του ΔΕΣΦΑ. Πρόκειται για επένδυση 73,94 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλία, που ενισχύει την ασφάλεια εφοδιασμού και την ευελιξία του συστήματος.