ΓΔ: 2076.71 0.95% Τζίρος: 212.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φωτό: Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης. ΑΠΕ

Α. Γεωργιάδης: Έρχονται νέες σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε πως η ελληνική οικονομία έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο αλλάζοντας την εικόνα της στο εξωτερικό, ενώ έχουν προωθηθεί μεταρρυθμίσεις για μείωση της γραφειοκρατίας και ψηφιοποίηση του δημοσίου.

Σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα προανήγγειλλε για το προσεχές διάστημα σε μήνυμα που έστειλε στο συνέδριο του Economist στη Λευκωσία ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελλάδας Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ αναφέρθηκε και τις προοπτικές εμβάθυνσης της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου μέσα από επενδυτικές συνεργασίες αναφέροντας ενδεικτικά τον EuroAsia Interconnector, τον EastMed κ.ά.

Η Ελλάδα έχει υποδεχθεί μαζικές επενδύσεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες του πλανήτη, σύμφωνα με τον υπουργό, ο οποίος πρόσθεσε ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί με αμείωτο και πιθανόν εντονότερο ρυθμό στο επόμενο διάστημα.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην πρόοδο της ελληνικής οικονομίας (επικαλέστηκε στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ, Eurogroup και ΔΝΤ) και εστίασε στην αλλαγή της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό. Σημείωσε ότι μέχρι το 2019 η Ελλάδα ήταν συνώνυμη με «πρόβλημα» στη συνείδηση του μέσου επενδυτή, οπότε έγινε προσπάθεια για να πειστεί η επενδυτική κοινότητα ότι η χώρα σέβεται τον χρόνο και τα χρήματά της. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, προωθήθηκαν μεταρρυθμίσεις, δράσεις για τη μείωση της γραφειοκρατίας και ψηφιοποίηση του δημοσίου.

Η καλή συνεργασία με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος ευνοεί την προώθηση πράσινων επενδύσεων, ενώ ειδικό βάρος έχει η προώθηση των πλεονεκτημάτων της οικονομίας στους διεθνείς επενδυτές από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος σημείωσε εν κατακλείδι ότι και η Κύπρος έχει τα εφόδια να πετύχει το ίδιο και καλύτερο αποτέλεσμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εργοστάσιο βιομηχανίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση στις αιτήσεις του Αναπτυξιακού Νόμου για επενδύσεις και ενισχύσεις

Το υπ. Ανάπτυξης ανακοίνωσε παράταση στις προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων στα καθεστώτα του Αναπτυξιακού Νόμου, δίνοντας περισσότερο χρόνο σε επιχειρήσεις και φορείς για την κατάθεση φακέλων.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Ανάπτυξης: Νέο αυστηρό πλαίσιο ελέγχου για επιδοτούμενες επιχειρήσεις

Το Υπουργείο Ανάπτυξης θέτει σε ισχύ αυστηρότερο πλαίσιο ελέγχου για τις επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί σε αναπτυξιακούς νόμους, με ηλεκτρονικές δηλώσεις, ελέγχους και κυρώσεις.