ΓΔ: 2687.04 1.26% Τζίρος: 280.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:27
Ηράκλειο αεροφωτογραφία λιμανιού

Ηράκλειο: Οι πληρότητες φτάνουν το 90% τον Σεπτέμβριο στο Λασίθι

Η φετινή σεζόν είναι μια πολύ δυναμική σεζόν και αυτό μας χαροποιεί, πλην όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια χρονιά εν μέσω ενεργειακής κρίσης, που έχει εκτοξεύσει τα κόστη στα ύψη.

Σε μια πολύ δυναμική τουριστική σεζόν εξελίσσεται η φετινή για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου που περιλαμβάνει πολύ γνωστές τουριστικές ζώνες όπως τον Άγιο Νικόλαο, την Ελούντα, τη Σητεία και το Μακρύ Γυαλό. Ο Σεπτέμβριος σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λασιθίου Μανώλη Βαρκαράκη, για την ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου «είναι σαν ένας δεύτερος Αύγουστος» με τις πληρότητες σε ξενοδοχεία να ξεπερνούν το 90 ή και το 95%. «Από τη μια το κλίμα της Κρήτης που κάνει ιδανικές τις διακοπές και από την άλλη η σταθερή αξία που έχει το νησί, έχουν διαμορφώσει μια πραγματικότητα ιδιαίτερα ικανοποιητική για τον τόπο μας» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βαρκαράκης ο οποίος διευκρίνισε ότι «ο Σεπτέμβριος ως μήνας έχει την τουριστική κίνηση του Αυγούστου, με καλύτερης ποιότητας επισκέπτες και περισσότερη ησυχία». Οι εκτιμήσεις του προέδρου του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λασιθίου για την πορεία της σεζόν, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν από τις κρατήσεις, είναι πως και μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου η εικόνα του τουρισμού θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ η λήξη της υπολογίζεται μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου. «Μια καλή τουριστική σεζόν βέβαια, σε ό,τι αφορά την επισκεψιμότητα, δεν σημαίνει και μια καλή χρόνια σε ό,τι έχει να κάνει με τα έσοδα.

Η φετινή σεζόν είναι μια πολύ δυναμική σεζόν και αυτό μας χαροποιεί, πλην όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια χρονιά εν μέσω ενεργειακής κρίσης, που έχει εκτοξεύσει τα κόστη στα ύψη. Το ταμείο θα γίνει στο τέλος» συμπλήρωσε ο κ. Βαρκαράκης.  Το ίδιο ικανοποιημένοι εμφανίζονται και οι φορείς του τουρισμού στην περιοχή της Σητείας, στο ανατολικότερο άκρο της Κρήτης. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Επαρχίας Σητείας Γιάννης Κακουράκης, ανέφερε ότι στις τουριστικές ζώνες όπως η πόλη της Σητείας, ο Μακρύ Γυαλός και το Παλαίκαστρο η κίνηση εξακολουθεί να είναι δυναμική, με πληρότητες που κυμαίνονται από το 60-80%. «Για την περιοχή μας φέτος είναι μια πολύ καλή χρονιά, που ξεπέρασε την περσινή και πλησίασε τα νούμερα του 2019» ανέφερε ο κ. Κακουράκης, που πρόσθεσε ότι «μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη αναμένεται να συνεχιστεί αυτή η εικόνα». Η περιοχή της Σητείας και φέτος συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο ξένων επισκεπτών, αλλά και Ελλήνων.

«Αυτός είναι και ο λόγος που από το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη, αρχίζει να μειώνεται η τουριστική κίνηση. Οι διακοπές για τους Έλληνες παραδοσιακά ολοκληρώνονται μέχρι τα τέλη Αυγούστου ή τις αρχές Σεπτεμβρίου, λόγω σχολείων κλπ» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Επαρχίας Σητείας, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα, ότι του χρόνου θα ενισχυθεί το ρεύμα από το εξωτερικό, αν ανοίξει για πτήσεις τσάρτερ ο Δημοτικός Αερολιμένας Σητείας «Βιτσέντζος Κορνάρος». «Στο αεροδρόμιο από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού μέχρι και τώρα, δεν εκτελούνται πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό και αυτό η αλήθεια είναι ότι επηρεάζει σε κάποιο βαθμό την τουριστική κίνηση. Είναι ένα σύγχρονο αεροδρόμιο που θα μπορούσε να ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα στην περιοχή μας και οι κινήσεις που γίνονται κινούνται προς την κατεύθυνση να ανοίξει και πάλι ενόψει της επόμενης τουριστικής σεζόν. Τουλάχιστον ελπίζουμε ότι θα γίνει» πρόσθεσε ο κ. Κακουράκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φαράγγι Σαμαριάς Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 64.000 επισκέπτες στο Φαράγγι Σαμαριάς το 2026 στα Χανιά

Συμπληρώνονται 100 ημέρες λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς για το 2026, με 64.000+ επισκέπτες και 90 μέρες προσβασιμότητας. Η λειτουργία γίνεται με γνώμονα την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος.
Θερμόμετρο υψηλής θερμοκρασίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μια 41χρονη Γαλλίδα τουρίστρια πέθανε από θερμοπληξία στον Μπάλο Χανίων

41χρονη Γαλλίδα τουρίστρια έχασε τη ζωή της στην περιοχή Μπάλου Χανίων από αφυδάτωση κατά τη διάρκεια πεζοπορίας σε κακοτράχαλο μονοπάτι, παρά τις προειδοποιήσεις για επικίνδυνες καιρικές συνθήκες και την απαγόρευση.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Νέα μέτρα στήριξης και ειδικό Pass για πληγέντες Αγ. Βασιλείου

Δρομολογούνται τρεις νέες δράσεις για στήριξη πληγέντων και τοπικής οικονομίας στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, με οικονομική ενίσχυση, αποκατάσταση οικοσκευής και ειδικό Pass για τόνωση του τουρισμού στις πυρόπληκτες περιοχές.
Αεροφωτογραφία Αγίου Νικολάου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κρήτη προβάλλεται διεθνώς από τον ΕΟΤ μέσω του καναλιού ITV

Η Κρήτη και το Λασίθι προβλήθηκαν σε βρετανικό κοινό μέσω επιτυχημένων τηλεοπτικών εκπομπών του ITV, χάρη σε δράση του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Κρήτης με live μεταδόσεις και δυναμική παρουσία στα social media.
Φαράγγι Σαμαριάς Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Κλειστό αύριο το φαράγγι της Σαμαριάς και από τις δύο εισόδους

Κλειστό θα παραμείνει το φαράγγι της Σαμαριάς αύριο, Παρασκευή 31 Ιουλίου 2026, λόγω ισχυρών ανέμων έως 9 μποφόρ και πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 4), σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΦΥΠΕΚΑ.
πανοραμική Ρεθύμνου λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Έτοιμος και σε εγρήγορση ο τουρισμός – Επιστροφή στην κανονικότητα

Ο τουριστικός τομέας του Ρεθύμνου επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα, ενώ οι ξενοδόχοι ενημερώνουν για διαθέσιμα δωμάτια και καθησυχάζουν επισκέπτες και συνεργάτες ότι η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί πλήρως.