ΓΔ: 2064.48 0.25% Τζίρος: 20.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:19:39
kikilias

Β. Κικίλιας: Αισιόδοξα μηνύματα για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Όπως ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, το τουριστικό ρεύμα στη χώρα παραμένει ισχυρό για τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και αναμένεται να ενισχυθεί περισσότερο μέσα από το νέο πρόγραμμα συνεργασία του ΕΟΤ με διεθνείς operators και αεροπορικές.

Στα εξαιρετικά μηνύματα από τον τουρισμό που επιβεβαιώνουν ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις για τη φετινή τουριστική σεζόν, αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, που τόνισε ότι η εικόνα της φετινής πολύ θετικής χρονιάς συνεχίζεται και στους φθινοπωρινούς μήνες, με το στοίχημα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου -όπως όλα δείχνουν- να κερδίζεται.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως «Από τα στοιχεία που βλέπουμε από τις κρατήσεις και από τις αγορές των εισιτηρίων για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, το τουριστικό ρεύμα όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά -σε αρκετές περιπτώσεις- ενισχύεται. Και αναμένεται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, έπειτα και από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού την προηγούμενη Κυριακή, από τη ΔΕΘ, για την περαιτέρω υποστήριξη του τουριστικού προϊόντος -μέσα από το νέο πρόγραμμα συνδιαφήμισης του ΕΟΤ σε συνεργασία με τους tour operators και αεροπορικές εταιρείες- αλλά και από το φιλόδοξο εγχείρημα που έχουμε βάλει στις ράγες για την προσέλκυση βορειοευρωπαίων -κυρίως συνταξιούχων- στη χώρα μας, τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο»,

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού -μετά τις πολύ καλές επιδόσεις του Ιουνίου και του Ιουλίου, σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2019- η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας απογειώθηκε και τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, καταγράφοντας αύξηση 9,4% συγκριτικά με τον Αύγουστο του 2019, στις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

«Ενδεικτικά, μόνο στη Σαντορίνη, είχαμε την επίδοση-ρεκόρ με αύξηση +39,8% φέτος τον Αύγουστο σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019, στο Άκτιο +22,9%, στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας +20,2% και στη Σκιάθο +18,4%», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Αναφορά έκανε ο υπουργός Τουρισμού και στα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat για την πανευρωπαϊκή πρωτιά που κατέγραψαν, συνολικά, τα ελληνικά αεροδρόμια τον Αύγουστο, με αύξηση 5% στις εμπορικές πτήσεις σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019. «Την Ελλάδα, ακολουθεί με θετικό πρόσημο (+2%) μόνο το Λουξεμβούργο, ενώ όλες οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες σημειώνουν αρνητικό πρόσημο», είπε ο κ. Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας, στάθηκε στην προστιθέμενη αξία του τουριστικού προϊόντος, επαναλαμβάνοντας ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας συνηγορούν στο γεγονός ότι τα έσοδα τη φετινή χρονιά αναμένεται να ξεπεράσουν τα έσοδα του 2019. «Έσοδα τα οποία καταλήγουν αδιαμεσολάβητα στη μέση ελληνική οικογένεια, στη μικρή και μεσαία ελληνική επιχείρηση, φυσικά στους ξενοδόχους μας, στους εργαζόμενους στα επαγγέλματα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουριστικό κλάδο, στον πρωτογενή παραγωγή και στους αγρότες μας. Έσοδα τα οποία φέρνουν επενδύσεις, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, ενισχύουν την ελληνική οικονομία και μας επιτρέπουν να στηρίζουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομπρέλες παραλίας και ξαπλώστρες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τουρισμός για όλους 2025: Ανακοίνωση νέων δικαιούχων από το Υπουργείο

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2025» επεκτείνεται με περισσότερους δικαιούχους για τη χαμηλή περίοδο, αξιοποιώντας αδιάθετα ποσά από κάρτες υψηλής περιόδου, με ανακατανομή 4,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με νέα υπουργική απόφαση.
Όλγα Κεφαλογιάννη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Στρατηγικό όραμα για τον ελληνικό τουρισμό

Η υπουργός Τουρισμού, εγκαινιάζοντας την 40ή Philoxenia στη Θεσσαλονίκη, τόνισε τη συνεχιζόμενη αύξηση του ελληνικού τουρισμού και το στρατηγικό όραμα για το 2025, μετά από δύο συνεχόμενες χρονιές-ρεκόρ.
Όλγα Κεφαλογιάννη βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννη: Ενίσχυση τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας – Καζακστάν

Η Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον Πρέσβη του Καζακστάν, συζητώντας την ενίσχυση της αεροπορικής συνδεσιμότητας και τη διεύρυνση της τουριστικής και επενδυτικής συνεργασίας Ελλάδας–Καζακστάν.
Ακρόπολη Λίνδου Ρόδου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βέττα: Υποβάθμιση του τουρισμού και του πολιτισμού στη Ρόδο λόγω αδράνειας

Η Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για την υποστελέχωση της ΠΥΤ Ρόδου, τα προβλήματα στη Σχολή Ξεναγών και τις ελλείψεις στους αρχαιολογικούς χώρους, ζητώντας άμεσες παρεμβάσεις.