ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Πλοίο μεταφοράς κοντέινερ
Φώτο: Shutterstock

Οριακή η μείωση στη δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Ιούνιο

Την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2021 προς το 2020 είχε σημειωθεί μείωση κατά 0,9% στη δύναμη του εμπορικού στόλου της Ελλάδας.

Η δύναμη του Ελληνικού Εμπορικού Στόλου τον Ιούνιο 2022, σε σύγκριση με την αντίστοιχη δύναμη του Ιουνίου 2021, παρουσίασε μείωση κατά 0,2%. Μείωση κατά 0,9% είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση του  έτους 2021 προς το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. 

Επίσης η ολική χωρητικότητα του Ελληνικού Εμπορικού Στόλου, από πλοία 100 ΚΟΧ και άνω, παρουσίασε μείωση κατά  2,2% τον Ιούνιο 2022, σε σύγκριση με την αντίστοιχη χωρητικότητα Ιουνίου 2021. Μείωση κατά 4,1% σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2021 προς το 2020.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Έναρξη διαλόγου για την αποσυμφόρηση του λιμανιού Ραφήνας

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, Β. Κικίλιας, συναντήθηκε με τοπικούς φορείς στη Ραφήνα για να συζητήσουν τρόπους αποσυμφόρησης του λιμανιού, με έμφαση στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ασφαλέστερη διαχείριση αναχωρήσεων πλοίων.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονη ανησυχία της Ελλάδας για τη φονική επίθεση σε πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα

Η Ελλάδα εκφράζει έντονη ανησυχία για τη φονική επίθεση σε εμπορικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα, τονίζοντας την ανάγκη ασφάλειας για τα πληρώματα και ελευθερίας στη ναυσιπλοΐα. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού ναυτικού.
Κρουαζιερόπλοιο, Πειραιά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πειραιάς: Έως 8,5 ώρες καθυστερήσεις πλοηγήσεων σε 40 περιστατικά σε 15 μέρες

Σοβαρές καθυστερήσεις έως και 8,5 ώρες στις πλοηγικές υπηρεσίες του εμπορικού λιμένα Πειραιά καταγγέλλει η Διεθνής Ναυτιλιακή Ένωση, κάνοντας λόγο για σημαντική επιδείνωση της κατάστασης παρά τις προηγούμενες διαβεβαιώσεις βελτίωσης.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Αδιάκοπη η μάχη στην εξωτερική πολιτική, δεν υποχωρούμε στα δικαιώματά μας

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε την ανάγκη στήριξης της ακτοπλοΐας και συγκράτησης των τιμών στα εισιτήρια λόγω αυξήσεων στα καύσιμα, ζητώντας κατανόηση και βοήθεια από την Ευρώπη για τη διασύνδεση των νησιών.
δεξαμενόπλοιο Αφραμαξ στη Μαύρη Θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στη Μαύρη Θάλασσα: Πλοίο εξέπεμψε SOS, ένας νεκρός, τρεις αγνοούμενοι

Ένας νεκρός και τρεις αγνοούμενοι μετά από σήμα κινδύνου πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσαν οι ρουμανικές αρχές. Διασώθηκαν εννέα άτομα. Τρία μέλη του πληρώματος παραμένουν αγνοούμενα. Το πλοίο έφερε σημαία Κομόρες.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί και διαμορφώνει τις εξελίξεις στη ναυτιλία

Ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας, κατά την επίσκεψή του στη Σαγκάη, προώθησε τη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών σε κινεζικά ναυπηγεία και συμφώνησε στην ενίσχυση της ελληνοκινεζικής συνεργασίας στη ναυτιλία.