ΓΔ: 2636.53 -1.85% Τζίρος: 193.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:24:38
Φώτο: ΔΕΣΦΑ

Στήριγμα στην ενεργειακή ασφάλεια η πλωτή δεξαμενή στη Ρεβιθούσα

Η Ρεβυθούσα διαθέτει αποθηκευτική δυναμικότητα πάνω από 370.000 κυβικά μέτρα έναντι 225.000 και η νέα πλωτή δεξαμενή είναι έτοιμη να υποδεχτεί έξτρα φορτία αν παραστεί η ανάγκη.

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα θα πραγματοποιήσει σήμερα ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κ. Σκρέκας.

Σημειώνεται πως στις 29 Ιουλίου ο κ. Σκρέκας όσο και η Ομάδα διαχείρισης Κρίσεων, ενημέρωσαν τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, σχετικά με τη διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας.

«Η Ελλάδα έχει τους μικρότερους κινδύνους να έχει ενεργειακό πρόβλημα το χειμώνα. Είναι μηδενικός ο κίνδυνος; Όχι, αλλά είναι υπαρκτός. Γι αυτό θα πρέπει να δούμε όλοι μαζί τι θα κάνουμε ώστε να εκμηδενίσουμε αυτό τον κίνδυνο που υπάρχει, γιατί συνεχίζεται να μαίνεται ένας πόλεμος», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι έγκαιρα η χώρα πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα και προετοιμάστηκε για όλα τα ενδεχόμενα ώστε να μηδενίσει τους κινδύνους.

«Η Ελλάδα στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ήταν η πρώτη χώρα που κατέθεσε πρόταση για αλλαγή του ενεργειακού μοντέλου αγοράς στην Ευρώπη η οποία και συζητήθηκε. Κάτι που δεν έγινε ποτέ στα προηγούμενα χρόνια.

Ξεκινήσαμε πολύ νωρίς τους σχεδιασμούς μας και πήραμε έγκαιρα μέτρα. Η Ελλάδα είναι πολύ μπροστά από τις εξελίξεις και σε καμία περίπτωση δεν είναι σε χειρότερη κατάσταση. Αντίθετα, μεταξύ των 27 κρατών μελών της ΕΕ είναι σε καλύτερη κατάσταση σχεδόν από όλα τα κράτη που είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους. Αυτό δεν έγινε ούτε τυχαία ούτε από μόνο του.

Η νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα, που σε χρόνο ρεκόρ αποφασίστηκε, παραγγέλθηκε και έγινε από το ΔΕΣΦΑ, αυξάνει κατά 70% τη χωρητικότητά της και δίνει τη δυνατότητα να υλοποιούμε 220.000 την ημέρα μεγαβατόρες φυσικού αερίου. Αυτό δεν έγινε από μόνο του. Το έκανε η κυβέρνησή μας σε συνεργασία με τη ΡΑΕ και τους άλλους ενεργειακούς φορείς που συμμετέχουν στην αγορά», είπε ο κ. Σκρέκας, απαντώντας στη κριτική της αντιπολίτευσης, που κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποσπασματικές και πρόχειρες λύσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωληνωτές εγκαταστάσεις Κορίνθου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σωληνουργεία Κορίνθου: Αναλαμβάνει την προμήθεια σωλήνων για έργο του ΔΕΣΦΑ

Η Σωληνουργεία Κορίνθου ανέλαβε από τον ΔΕΣΦΑ τη σύμβαση για την κατασκευή και προμήθεια πάνω από 200 χλμ. χαλύβδινων σωλήνων για το έργο διπλασιασμού του κλάδου Καρπερή–Κομοτηνή, ενισχύοντας το εθνικό δίκτυο φυσικού αερίου.
Εγκαταστάσεις ΔΕΣΦΑ Ρεβυθούσα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΣΦΑ: Το νέο Μνημόνιο ενισχύει την ενεργειακή συνεργασία στη Β. Ελλάδα

Ο ΔΕΣΦΑ ανακοίνωσε την υπογραφή νέου MoU για την πρωτοβουλία Κάθετος Διάδρομος, καλωσορίζοντας τη NOMAGAS Βόρειας Μακεδονίας και την Transportgas Serbia, διευρύνοντας έτσι τη συνεργασία στα Δυτικά Βαλκάνια.
Μανόμετρο φυσικού αερίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι στόχοι του ΔΕΣΦΑ για τις εξαγωγές αερίου και ο κρίσιμος ρόλος της Β. Μακεδονίας

Οι στόχοι του ΔΕΣΦΑ για τις εξαγωγές αερίου και τον Κάθετο Διάδρομο και η σημαντική τη συνεισφορά της Βόρειας Μακεδονίας. Τον Ιούλιο η δημοπρασία για το νέο προϊόν του Κάθετου Διαδρόμου.
ΔΕΣΦΑ-Αγωγός
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΣΦΑ: Εγκαινιάστηκε ο αγωγός φυσικού αερίου Δυτικής Μακεδονίας

Ο ΔΕΣΦΑ εγκαινίασε τον αγωγό φυσικού αερίου Δυτικής Μακεδονίας. Ένα έργο αξίας 188 εκατ. ευρώ που αποτελεί και από τους ελάχιστους στην Ευρώπη που είναι έτοιμος και για μεταφορά υδρογόνου.
Εγκαταστάσεις ΔΕΣΦΑ αγωγός αερίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΣΦΑ: Τετραπλασιάστηκαν οι εξαγωγές αερίου το α' τρίμηνο 2026

Τετραπλασιάστηκαν οι εξαγωγές φυσικού αερίου το α' τρίμηνο 2026, φτάνοντας τα 5,99 TWh, λόγω της ενίσχυσης του ρόλου της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου, ενώ η εγχώρια κατανάλωση παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη.