ΓΔ: 2447.25 -1.15% Τζίρος: 317.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Τσάντες και πορτοφόλια μαϊμού
Κατασχεμένα προϊόντα-μαϊμού: τσάντες και πορτοφόλια, αποτέλεσμα αστυνομικής επιχείρησης σε αγορά της Αθήνας.

Χτύπημα κατά του παρεμπορίου στην Κρήτη μετά από έφοδο σε 6 επιχειρήσεις

Παράλληλα, έγινε προσαγωγή των ιδιοκτητών των έξι καταστημάτων στο Ηράκλειο με την κατηγορία της πλαστογραφίας δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 69.000 ευρώ.

Πρόστιμα συνολικού ύψους 69.000 ευρώ για εμπορία και διακίνηση απομιμητικών/παραποιημένων αγαθών επέβαλε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) κατά τη διενέργεια ελέγχων σε τουριστικές περιοχές του Ηρακλείου Κρήτης ενώ, έγινε προσαγωγή των ιδιοκτητών έξι καταστημάτων με την κατηγορία της πλαστογραφίας δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων: Σε ελέγχους που διενήργησαν το διήμερο 18 και 19 Ιουλίου σε έξι εμπορικά καταστήματα στις τουριστικές περιοχές Χερσονήσου, Σταλίδας και Μαλλίων στο Ηράκλειο Κρήτης στελέχη της ΔΙΜΕΑ σε συνεργασία με την υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 10.403 τεμάχια απομιμητικών ειδών ένδυσης, υπόδησης, τσάντες, αρώματα, αξεσουάρ, παιχνίδια κ.α. με εμπορικά σήματα μεγάλων διεθνών επιχειρήσεων και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 69.000 ευρώ για εμπορία και διακίνηση απομιμητικών/παραποιημένων αγαθών κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 18 του ν. 4712/20.

Παράλληλα, έγινε προσαγωγή των ιδιοκτητών των έξι καταστημάτων με την κατηγορία της πλαστογραφίας δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας σε προϊόντα «μαϊμού» στην Ευρώπη καθώς τα προϊόντα παραποίησης/απομίμησης που αγοράζουν εσκεμμένα με μεγαλύτερη συχνότητα οι νέοι είναι ενδύματα και αξεσουάρ ένδυσης, ακολουθούμενα από τα υποδήματα και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Αυτό επισημαίνεται σε έρευνα που δημοσίευσε το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) τον περασμένο μήνα. Η έρευνα εξετάζει τις δύο πτυχές της παραβίασης της διανοητικής ιδιοκτησίας: τις τάσεις μεταξύ των νέων που αγοράζουν προϊόντα παραποίησης/απομίμησης και αποκτούν πρόσβαση σε πειρατικό περιεχόμενο, αξιολογώντας τις τάσεις από το 2016.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έλεγχος αποθήκης ΔΙΜΕΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε αποθήκη για παράνομη πώληση παιχνιδιών

Μετά από έρευνες που κράτησαν για μήνες, οι αρμόδιες Αρχές εντόπισαν μεγάλη αποθήκη που διακινούσε παιχνίδια γνωστών εταιρειών σε περίπτερα και μίνι μάρκετ χωρίς πιστοποιητικά και παραστατικά.
Βασίλης Κορκίδης πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορκίδης: Η αβεβαιότητα στα Στενά του Ορμούζ αυξάνει το κόστος

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, προειδοποιεί ότι η ένταση στα Στενά του Ορμούζ αυξάνει ασφάλιστρα, ναύλους και ενεργειακό κόστος, προκαλώντας νέες πιέσεις στην αγορά.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Πλήγμα σε 6 ρωσικά τάνκερ, κανονική λειτουργία δύο λιμανιών

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε χτύπημα σε έξι ρωσικά τάνκερ και δύο ρυμουλκά στη Μαύρη και Αζοφική Θάλασσα, κατηγορώντας τα για μεταφορά πετρελαίου και καυσίμων στον ρωσικό στρατό, παρακάμπτοντας διεθνείς κυρώσεις.
Δασμοί ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Νέοι τελωνειακοί δασμοί 25% των ΗΠΑ σε βραζιλιάνικα προϊόντα

Οι ΗΠΑ επέβαλαν νέους δασμούς 25% σε βραζιλιάνικα προϊόντα μετά από έρευνα του USTR, επικαλούμενες νόμο του 1974. Η Βραζιλία αντέδρασε χαρακτηρίζοντάς τους παράνομους και προαναγγέλλοντας αντίμετρα. Σε ισχύ από 22 Ιουλίου.