ΓΔ: 2580.54 0.83% Τζίρος: 51.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:27:37
Βασίλης Κικίλιας πορτραίτο

Πρόσκληση Κικίλια σε Γερμανούς συνταξιούχους να ξεχειμωνιάσουν στην Ελλάδα

Κάλεσμα φορέων σε Γερμανούς συνταξιούχους να έρθουν να περάσουν στην Ελλάδα τον χειμώνα και πιο συγκεκριμένα στην Κρήτη καθώς στην πατρίδα τους προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολος.

«Αγαπητοί Γερμανοί, ξεχειμωνιάστε σε μας, στην παραλία!» Με αυτόν τον τίτλο και με υπέρτιτλο «Τώρα οι Έλληνες θέλουν να μας βοηθήσουν», η εφημερίδα BILD αναφέρεται σε σχετική δήλωση - πρόσκληση του υπουργού Τουρισμού σε συνταξιούχους από τη Γερμανία να περάσουν στην Ελλάδα τον δύσκολο - λόγω της ενεργειακής κρίσης - χειμώνα που έρχεται.

«Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης οι Γερμανοί έσωσαν τους Έλληνες με δισεκατομμύρια - τώρα θέλουν να μας ανταποδώσουν κάτι: η Ελλάδα προσφέρει άσυλο στους Γερμανούς που υποφέρουν από το σοκ των τιμών και τον φόβο για την ενέργεια», γράφει η γερμανική εφημερίδα και φιλοξενεί δήλωση του κ. Κικίλια: «Για το φθινόπωρο και τον χειμώνα, θα ήταν μεγάλη χαρά για εμάς τους Έλληνες να καλωσορίσουμε Γερμανούς συνταξιούχους που θέλουν να ζήσουν έναν "μεσογειακό χειμώνα" με ελληνική φιλοξενία, ήπιο καιρό και παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Θα σας περιμένουμε εδώ», δηλώνει ο υπουργός Τουρισμού στην BILD.

Στο ίδιο δημοσίευμα φιλοξενούνται ακόμη σχετικές δηλώσεις του δημάρχου των Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη: «Καλούμε κάθε Γερμανό που θέλει να έρθει κοντά μας αυτόν τον χειμώνα, να ζήσει εδώ - μακριά από τις κρίσεις. Τα Χανιά είναι το τέλειο μέρος για να αντιμετωπίσει κανείς έναν χειμώνα κρίσης: ζεστοί, φιλικοί άνθρωποι και ίσως το καλύτερο κλίμα όλον τον χρόνο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν χρειαζόμαστε καν θέρμανση στο σπίτι», δηλώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος των Χανίων.

Ο μεσίτης ακινήτων στην Κρήτη Γιάννης Κριαράς δηλώνει από την πλευρά του στη γερμανική εφημερίδα ότι «εδώ δεν υπάρχει κρίση στο φυσικό αέριο» και προσθέτει ότι μπορεί κανείς να νοικιάσει εξοχικές κατοικίες ή διαμερίσματα τον χειμώνα από 300 ευρώ (για ένα υπνοδωμάτιο) και να υπερνοικιάσει το σπίτι του στην πατρίδα του.

Οι ρεπόρτερ της γερμανικής εφημερίδας μεταφέρουν επίσης τις τιμές βασικών προϊόντων που βρήκαν σε λαϊκή αγορά των Χανίων, όπως 0,80 ευρώ/κιλό για πατάτες και 0,70 ευρώ/κιλό για τις τομάτες, ενώ επισημαίνουν ότι στην περιοχή υπάρχουν και εκπτωτικά σούπερ μάρκετ αλλά και Γερμανοί γιατροί. Το δημοσίευμα κλείνει με δήλωση του δημάρχου Χανίων: «Κανένας Γερμανός δεν θα ξεπαγιάσει στην Ελλάδα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λουλούδια και κεριά μνήμης
ΔΙΕΘΝΗ

Παραιτήθηκε η υπουργός Εργασίας Γερμανίας μετά τον θάνατο της προγονής της

Η Μπέρμπελ Μπας, υπουργός Εργασίας και συμπρόεδρος του SPD στη Γερμανία, ανακοίνωσε την παραίτησή της επικαλούμενη προσωπικούς λόγους και αυξανόμενη πίεση, τονίζοντας την ανάγκη να διαχειριστεί τη θλίψη της μετά από οικογενειακή απώλεια.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γερμανία στηρίζει τον Ζελένσκι έναντι του Τραμπ

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Γιόχαν Βάντεφουλ, επανέλαβε τη στήριξη της κυβέρνησης στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καλώντας για πίεση στη Ρωσία και επανέναρξη διαλόγου, στον απόηχο του αιτήματος Τραμπ για απομάκρυνση του Ουκρανού προέδρου.
Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Καταδίκη της επίθεσης στο αεροδρόμιο του Ριάντ από την ΕΕ και διεθνείς ηγέτες

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε την αιματηρή επίθεση των Χούθι κατά του αεροδρομίου Ριάντ ως «επικίνδυνη κλιμάκωση» και κάλεσε να σταματήσουν οι επιθέσεις σε αμάχους. Στήριξη στη Σαουδική Αραβία εξέφρασε η ΕΕ.
Οικονομία Γερμανίας πτώση
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Σύλληψη υπόπτου για τον φόνο δύο δημοσίων υπαλλήλων

Στη Βαυαρία, εξηντάρης συνελήφθη αφού φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε δύο υπαλλήλους σε έλεγχο όπλων. Ο δράστης τραυματίστηκε ελαφρά από την αστυνομία, ενώ το κίνητρο παραμένει άγνωστο σύμφωνα με τις αρχές.
Επίθεση με αυτοκίνητο Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ένοπλος σκότωσε δύο και ταμπουρώθηκε σε πολυκατοικία στη Βαυαρία

Δύο υπάλληλοι σκοτώθηκαν χθες στο Μπερνγκάου της Βαυαρίας από πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια ελέγχου όπλων. Ο ένοπλος παραμένει ταμπουρωμένος, ενώ μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σρέντερ γιόρτασε τα γενέθλια του Πούτιν στη Ρωσία

Ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ βρέθηκε στη Μόσχα για να γιορτάσει τα 74α γενέθλια του Βλαντίμιρ Πούτιν, ύστερα από πρόσκληση του Ρώσου προέδρου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου στα γερμανικά ΜΜΕ.