ΓΔ: 2314.88 -0.85% Τζίρος: 390.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36
Φώτο: Shutterstock

Το Brent πέφτει 7% - Κάτω από τα 100 δολάρια για πρώτη φορά από τον Απρίλιο

Η τιμή μειώθηκε κατά 7,10% και έκλεισε στα 99,49 δολάρια ΗΠΑ είναι η πρώτη φορά που υποχώρησε κάτω από το όριο των 100 δολαρίων, έπειτα από περίπου τρεις μήνες.

Η τιμή του πετρελαίου κατρακύλησε χθες Τρίτη, εξαιτίας του κλίματος ανησυχίας για το ενδεχόμενο ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας, που θα ακρωτηρίαζε τη ζήτηση, την ώρα που αρκετές ενδείξεις υποδεικνύουν ότι οι αγορές θα συνεχίσουν να γνωρίζουν αναταράξεις για καιρό.

Η τιμή του βαρελιού Brent της Βόρειας Θάλασσας προς παράδοση τον Σεπτέμβριο μειώθηκε κατά 7,10% και έκλεισε στα 99,49 δολάρια ΗΠΑ είναι η πρώτη φορά που υποχώρησε κάτω από το όριο των 100 δολαρίων έπειτα από περίπου τρεις μήνες.

Η τιμή του βαρελιού της αμερικανικής ποικιλίας West Texas Intermediate (WTI) προς παράδοση τον Αύγουστο έκλεισε παράλληλα με πτώση 7,92%, στα 95,84 δολάρια.

«Το πετρέλαιο βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση» και ενδέχεται να συνεχίσει να πέφτει «στο μέτρο που οι αναπτυξιακές προοπτικές θα επιδεινώνονται» και θα μεγεθύνουν τις ανησυχίες για τη ζήτηση, συνόψισε ο Κρεγκ Έρλαμ, αναλυτής της Oanda.

«Στη Δύση, ο συνδυασμός των υψηλών τιμών της ενέργειας και της ανόδου των επιτοκίων τροφοδοτεί τις ανησυχίες περί ύφεσης που θα είχε σοβαρό αντίκτυπο» στην αγορά του μαύρου χρυσού, συγκατένευσε ο Κάρστεν Φριτς, αναλυτής της Commerzbank.

Το νέο κύμα περιοριστικών μέτρων στην Κίνα εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Κίνα προστίθεται στις ανησυχίες των επενδυτών, που φοβούνται νέα lockdowns.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ και Κούβας
ΔΙΕΘΝΗ

Σοβαρή κρίση αν οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμούς σε χώρες που στηρίζουν Κούβα

Η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούδια Σέινμπαουμ, προειδοποιεί ότι οι αμερικανικοί δασμοί σε χώρες που προμηθεύουν με πετρέλαιο την Κούβα ενδέχεται να προκαλέσουν σοβαρή ανθρωπιστική κρίση στο νησί, επηρεάζοντας υγεία και τρόφιμα.
Σημαίες ΗΠΑ και Κούβας
ΔΙΕΘΝΗ

Κούβα: Οι ΗΠΑ στραγγαλίζουν την οικονομία, λέει ο πρόεδρος Κανέλ

Ο πρόεδρος της Κούβας κατηγόρησε τον Τραμπ ότι επιχειρεί να «στραγγαλίσει» την κουβανική οικονομία, επιβάλλοντας δασμούς σε χώρες που πωλούν πετρέλαιο στη χώρα του, ενώ αυξάνονται οι διακοπές ρεύματος και οι ουρές στα πρατήρια.
Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ άρουν κυρώσεις μετά τον νέο φιλοεπενδυτικό νόμο στη Βενεζουέλα

Το Καράκας καλωσόρισε την άρση μέρους των αμερικανικών κυρώσεων ως «ιστορικό άλμα» για το βενεζουελανό πετρέλαιο, μετά από μεταρρύθμιση που ανοίγει τον τομέα στους ιδιώτες, επέτρεψε συναλλαγές με την κρατική εταιρεία PDVSA.
Σημαίες ΗΠΑ και Κούβας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κούβα καταδικάζει ως «βάρβαρη επίθεση» τις απειλές ΗΠΑ για πετρέλαιο

Η Κούβα καταδίκασε ως «βάρβαρη επίθεση» την απόφαση Τραμπ για τιμωρητικούς δασμούς σε χώρες που προμηθεύουν πετρέλαιο στη νήσο, τονίζοντας ότι εντείνει τον οικονομικό αποκλεισμό και επιδεινώνει τις συνθήκες ζωής του λαού της.