ΓΔ: 2619.62 0.53% Τζίρος: 104.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:00:38
diving-katadyseis
Φώτο: Shutterstock

EFE: Η Ελλάδα με την Αλόννησο διευρύνει το τουριστικό της αφήγημα

Διάσημη και για τα υποθαλάσσια μνημεία της είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με το Διεθνές Πρακτορείο Ειδήσεων της Ισπανίας, καθώς όπως γράφει γύρισε σελίδα με το πρώτο υποβρύχιο μουσείο.

«Ύμνος» για τον Ελληνικό Τουρισμό και τις προοπτικές του είναι το αφιέρωμα που δημοσίευσε πρόσφατα το Διεθνές Πρακτορείο Ειδήσεων της Ισπανίας EFE, το οποίο ενημερώνει καθημερινά εκατομμύρια Ισπανόφωνους αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, η Ελλάδα δεν θα «αφηγείται» πλέον την αρχαία ιστορία της μόνο μέσα από αρχαιολογικά ευρήματα που είναι επισκέψιμα στην επιφάνεια του εδάφους, αλλά θα διευρύνει το αφήγημα της περιλαμβάνοντας σημαντικά υποθαλάσσια μνημεία. Η Ελλάδα «γύρισε» οριστικά σελίδα με το πρώτο υποβρύχιο μουσείο στην Αλόννησο https://www.instagram.com/visitalonissos/ το οποίο δημιουργεί μια εντελώς νέα οπτική για το παρελθόν.

Στην Αλόννησο, ο επισκέπτης καταδύεται περίπου στα 25 μέτρα βάθος για να συναντήσει στην Περιστέρα το ναυάγιο ενός εκ των μεγαλύτερων πλοίων του 5ου αιώνα π.Χ. που ανακαλύφθηκε ποτέ, προσφέροντας ένα υπέροχο θέαμα με χιλιάδες αμφορείς. Το ναυάγιο της Περιστέρας αποδεικνύει την ύπαρξη πλοίων που ξεπερνούσαν τους 400 τόνους φορτίου και αλλάζει ριζικά την αντίληψη που επικρατούσε μέχρι πρότινος για το εμπόριο εκείνης της εποχής. Η ταξιδιωτική αυτή εμπειρία ενισχύεται, καθώς η Αλόννησος μαζί με μία ομάδα από νησάκια σχηματίζει το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου και Β. Σποράδων που είναι η μεγαλύτερη θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή στην Ευρώπη με έκταση 2.220 τετρ.χλμ. περίπου.

Το άρθρο καταλήγει με τις νέες πρωτοβουλίες σε εθνικό επίπεδο για την τουριστική αξιοποίηση επιπλέον ιστορικών ναυαγίων και τη δημιουργία νέων υποβρύχιων μουσείων.

«Είναι στο "DNA" της Αλοννήσου να δημιουργούμε και να αναδεικνύουμε νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες που συμβάλλουν στη διεύρυνση της σεζόν και διαμορφώνουν μία νέα βιώσιμη τουριστική πραγματικότητα. Η πρωτιά στην κατάργηση της πλαστικής σακούλας, το υποβρύχιο μουσείο, το φυσικό θαλάσσιο πάρκο αλλά και η τέλεση υποβρύχιων γάμων αποτελούν "επένδυση" για την προσέλκυση επισκεπτών με ειδικά ενδιαφέροντα», δηλώνει ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άννα Καραμανλή εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Άννα Καραμανλή στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στα Ιωάννινα

Η υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στα Ιωάννινα, συμμετέχοντας στη δοξολογία, στη δέηση και στην παρέλαση, τιμώντας τους αγωνιστές της ελευθερίας.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Ενότητα και δουλειά για ισχυρή εθνική παρουσία

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε στη Θεσσαλονίκη την ανάγκη εθνικής ενότητας και ενίσχυσης της ισχύος της χώρας, τιμώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις και τονίζοντας το χρέος απέναντι στην ιστορία και στην ευρωπαϊκή ασφάλεια.
Κώστας Τασούλας τελετή Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΠτΔ Κ. Τασούλας ξεναγήθηκε στο Μουσείο Ευρημάτων του Μετρό Θεσσαλονίκης

Το Μουσείο «Θεσσαλονικέων Μητρόπολις» χαρακτήρισε αριστούργημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, κατά την επίσκεψή του, όπου ξεναγήθηκε στις αρχαιότητες που αποκαλύφθηκαν από τις ανασκαφές του Μετρό Θεσσαλονίκης.
Λιμάνι Αλεξανδρούπολης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης στη Νέα Υόρκη για τουρισμό

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ανέδειξε στη Νέα Υόρκη τον τουριστικό χαρακτήρα της πόλης, προβάλλοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και στοχεύοντας στην εξωστρέφεια και νέες συνεργασίες με την αμερικανική αγορά.