ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Neoi, Young, Tourismos, Taxidia
Φωτο: Shutterstock

Συνεργασία με Ελλάδα - Ισπανία θέλει η Ιταλία για ανάπτυξη του τουρισμού

Ο Ιταλός υπουργός Τουρισμού ανέφερε πως οι μεσογειακές χώρες έχουν αμοιβαίο ενδιαφέρον για την εμβάθυνση των συνεργασιών μεταξύ τους. Παράλληλα επισήμανε τις ελλείψεις προσωπικού που καταγράφονται στον τουριστικό κλάδο της Ιταλίας.

Υπέρ της ανάπτυξης συνεργασιών με την Ελλάδα και την Ισπανία με στόχο τη φιλοξενία τουριστών από χώρες εκτός Ευρώπης, αλλά και για να επιμηκυνθεί η διάρκεια της τουριστικής περιόδου δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Τουρισμού Μάσιμο Γκαραβάλια που υπογράμμισε επίσης ότι το πρόβλημα έλλειψης εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο καταγράφεται επίσης και στη χώρα του.

Όπως δήλωσε ο κ. Γκαραβάλια στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε να αυξηθεί, ακριβώς, η διάρκεια της τουριστικής σεζόν. Οι χώρες μας μπορούν να δέχονται επισκέπτες όλο τον χρόνο, όχι μόνον το καλοκαίρι, διότι η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα έχουν ένα κλίμα που τους επιτρέπει να προσελκύουν τουρίστες όλο τον χρόνο. Κατά συνέπεια, υπάρχει μεγάλο, αμοιβαίο ενδιαφέρον για την εμβάθυνση της συνεργασίας των χωρών μας».

Παράλληλα, ο Ιταλός υπουργός Τουρισμού, μιλώντας στα μέλη της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών, αναφέρθηκε και στη μεγάλη έλλειψη εποχικού προσωπικού στον τομέα των τουριστικών επιχειρήσεων τη χώρα του. Πιο αναλυτικά, ο Μάσιμο Γκαραβάλια τόνισε πως «είναι δύσκολο να γίνει μια ακριβέστατη εκτίμηση, αλλά μπορούμε να πούμε ότι φέτος υπάρχει έλλειψη μέχρι και 350.000 εργαζομένων. Η επίλυση του προβλήματος θα πρέπει να γίνει σε πολλαπλά επίπεδα και με μια σειρά απαντήσεων.

Άμεσα, ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί το θέμα, είναι να επιτραπούν νέες ροές εργαζομένων από το εξωτερικό για να καλυφθεί το κενό. Αλλά πρόκειται μόνον για προσωρινή λύση. Σε ό,τι αφορά την ιταλική αγορά, πρέπει να εξετάσουμε θέματα που αφορούν τους ισχύοντες κανόνες και τα συμβόλαια εργασίας, όπως και την κατάρτιση. Υπενθυμίζω ότι η ανεργία αγγίζει σχεδόν το 10%, άρα κάτι δεν πάει καλά. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε λοιπόν για να συμβάλουμε στο να συναντηθούν η προσφορά και η ζήτηση εργασίας, με τη συνεισφορά των συνδικάτων, του υπουργείου μας και των τουριστικών επιχειρήσεων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτήριο Ισπανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Σεισμοί στη Γρανάδα με τρεις τραυματίες και ζημιές σε κτίρια

Περιορίστηκε η πρόσβαση τουριστών στην Αλάμπρα μετά από τρεις σεισμούς στην Γρανάδα που προκάλεσαν ζημιές και μικρούς τραυματισμούς, οδηγώντας σε κλείσιμο μουσείων και εγκαταστάσεων. Οι σεισμοί ήταν άνω των τεσσάρων Ρίχτερ.
Όρος Αίτνα τοπίο
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρίστας από τις ΗΠΑ σκοτώθηκε από κεραυνό στο ηφαίστειο Αίτνα

Αμερικανός τουρίστας από το Τέξας, περίπου 30 ετών, σκοτώθηκε από κεραυνό ανεβαίνοντας σε απαγορευμένη περιοχή στην Αίτνα, Σικελία. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Βασιλική της Βενετίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βενετία: Εμφανίστηκε δελφίνι στα κανάλια της πόλης

Δελφίνι εθεάθη να κολυμπά κοντά στη Γέφυρα του Ριάλτο στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας, τραβώντας τα βλέμματα πολιτών και δημάρχου που ανάρτησε σχετικό βίντεο, ενώ εμφανίστηκε και στο Μεγάλο Κανάλι της πόλης.
Θερμόμετρο και ήλιος
ΔΙΕΘΝΗ

Καύσωνας άνω των 35°C για 90 εκατ. Ευρωπαίους σήμερα, λέει το AFP

Περισσότεροι από 92 εκατομμύρια Ευρωπαίοι, κυρίως σε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία, αναμένεται σήμερα να βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 35°C, ενώ πάνω από τους μισούς Ευρωπαίους προβλέπεται να δουν θερμοκρασίες άνω των 30°C, σύμφωνα με το AFP.
Αεροδρόμιο στο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Έλεγχοι σε 200 αφίξεις ταξιδιωτών από Ιταλία από τις αρχές

Η Ισπανία ξεκίνησε ελέγχους σε ταξιδιώτες από Ιταλία σε έξι αεροδρόμια λόγω διαφωνίας για τη μετανάστευση. Συνολικά ελέγχθηκαν 199 άτομα, ενώ τα μέτρα θα ισχύουν έως 7 Σεπτεμβρίου μετά και σχετική απόφαση της Ιταλίας.
Πανοραμική θέα Μαδρίτης
ΔΙΕΘΝΗ

Μαδρίτη: Προσωρινός έλεγχος συνόρων για ταξιδιώτες από Ιταλία

Η Ισπανία επαναφέρει προσωρινά ελέγχους διαβατηρίων σε αεροδρόμια και λιμάνια για ταξιδιώτες από Ιταλία, αντιδρώντας στα μέτρα της Ρώμης λόγω αυξημένων μεταναστευτικών ροών. Τα μέτρα ισχύουν έως 7 Σεπτεμβρίου.