ΓΔ: 2200.98 -3.36% Τζίρος: 388.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Οικογενειακή επιχείρηση γραφείου
Ξύλινες φιγούρες οικογένειας σε γραφείο με γράφημα, συμβολίζοντας οικογενειακή επιχείρηση και οικονομικό σχεδιασμό.

Επιτυχημένες οικογενειακές επιχειρήσεις στο 4th Family Business Conference

Στο συνέδριο θα αναπτυχθούν θεματικές ενότητες σχετικές με το Ταμείο Ανάκαμψης. Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom.  

Επιτυχημένες οικογενειακές επιχειρήσεις με διαχρονική προσφορά στο επιχειρείν θα βρεθούν στο επίκεντρο του 4th Family Business Conference που διοργανώνεται αύριο Πέμπτη 14 Απριλίου από την Palladian Conferences για τέταρτη συνεχή χρονιά. 
Στις θεματικές θα παρουσιαστούν προτάσεις μακροημέρευσης με αφηγήσεις από μέλη οικογενειακών επιχειρήσεων 3ης & 4ης γενιάς. Επίσης θα υπάρξουν θεματικές ενότητες για το Ταμείο Ανάκαμψης ως εργαλείο υλοποίησης των επιταγών ESG στις οικογενειακές επιχειρήσεις, το φορολογικό σχεδιασμό, ως στρατηγικό εργαλείο για την επίτευξη της μακροημέρευσης μίας οικογενειακής επιχείρησης και την ωρίμανση του μοντέλου Διοίκησης της οικογενειακής επιχείρησης (στελέχωση, ενσωμάτωση και διαχείριση). Επίσης, οι προκλήσεις & ευκαιρίες για τις οικογενειακές επιχειρήσεις που επεκτείνονται εκτός εθνικών συνόρων. 
Οι ενότητες θα έχουν την μορφή πάνελ συζήτησης, τις οποίες θα συντονίσουν δημοσιογράφοι του οικονομικού και επιχειρηματικού ρεπορτάζ, καθώς και εκπρόσωπος της EY Ελλάδος.

Θα ακολουθήσει το διαδραστικό workshop  #IamRemarkable by Google με θέμα τη «Δύναμη της αυτοπροβολής» με σημαντικά μηνύματα προς τις νέες γενιές επιχειρηματιών και τα μέλη των οικογενειακών επιχειρήσεων. 
Παράλληλα, θα διεξαχθούν συζητήσεις με θέμα τη σημασία του marketing και της επικοινωνίας στις οικογενειακές επιχειρήσεις και με τα μέλη μιας οικογενειακής επιχείρησης.   
Στο φετινό συνέδριο, έχει επίσης προστεθεί μία νέα ενότητα (firechat), με γρήγορες ερωτήσεις και απαντήσεις που θα συντονίζει έμπειρος δημοσιογράφος, για το μέλλον και το όραμα νέων επιχειρηματιών, το νέο τρόπο σκέψης ως απαραίτητο συστατικό στην αγορά εργασίας και το ρόλο της ανάπτυξης νέων δεξιοτήτων, ώστε να καταφέρουν οι επιχειρήσεις να είναι βιώσιμες και ευέλικτες.  

Δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης

Σημειώνεται ότι υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης του Συνεδρίου με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom. Στους χορηγούς επικοινωνίας του συνεδρίου είναι το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα: του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς,  του Ελληνογερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης (CRI), της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και με το ICBS Business College ακαδημαϊκό συνεργάτη του συνεδρίου. Χρυσοί χορηγοί του Συνεδρίου είναι η Alpha Bank και η EY Ελλάδος και υποστηρικτής του συνεδρίου το Ελληνικό Κέντρο Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Allwyn-Ελλάδα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Έσοδα-ρεκόρ 2,41 δισ. το 2025, άνοδος κόστους και στήριξη από online

Ο ΟΠΑΠ έκλεισε το 2025 με καθαρά έσοδα προ εισφορών, 2,41 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 4,9%, καθώς ενισχύθηκαν τόσο οι ψηφιακές δραστηριότητες όσο και η επίγεια παρουσία μέσω του δικτύου καταστημάτων.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Εξαγορά κτιρίου γραφείων στη Βασ. Σοφίας έναντι 44 εκατ.

Η LANDMARK, 100% θυγατρική της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ολοκλήρωσε την απόκτηση μισθωμένου κτιρίου γραφείων από την Prodea στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 15, συνολικής επιφάνειας 8.546,88 τ.μ. Το τίμημα ανήλθε σε 44 εκατ. ευρώ και καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από ίδια κεφάλαια.
Αεροπλάνο Aegean Airlines
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aegean: Τέλος στο ΧΑ για το ομόλογο 2019, κουπόνι και εξόφληση στις 12/3

Το ομόλογο Aegean 2019 αποχωρεί από το ΧΑ, με τελευταία διαπραγμάτευση στις 9/3. Ακολουθεί αποκοπή κουπονιού στις 10/3 και record date στις 11/3, ενώ στις 12/3 γίνεται η πληρωμή 18,10€ ανά ομολογία και η επιστροφή κεφαλαίου 1.000€.
Καταναλωτής με σακούλες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκπτώσεις: Πτώση τζίρου για τις μισές επιχειρήσεις, πιέσεις στο λιανεμπόριο

Σύμφωνα με έρευνα της ΕΣΕΕ, φέτος μία στις δύο επιχειρήσεις είχε μειωμένο τζίρο στις εκπτώσεις, ενώ μόλις μία στις δέκα ανέφερε αύξηση, λόγω χαμηλότερης αγοραστικής δύναμης και αθέμιτου ανταγωνισμού από ασιατικές πλατφόρμες.