ΓΔ: 2667.78 0.03% Τζίρος: 31.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:31:36
Φώτο: ΑΠΕ

Παρατείνεται η απαλλαγή τέλους επιτηδεύματος για αγρότες, αλιείς

Ανάλογη ρύθμιση για απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και αλιείς, ίσχυσε και τα δύο προηγούμενα χρόνια λόγω πανδημίας.

Με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί άμεσα η Κυβέρνηση παρατείνει, και για το φορολογικό έτος 2021, την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, καθώς και για τους αλιείς της παράκτιας αλιείας.

Ανάλογη ρύθμιση για απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και αλιείς, ίσχυσε και τα δύο προηγούμενα χρόνια προκειμένου να στηριχθούν οι συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες από τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Το μέτρο αφορά:

  • Τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες του κανονικού καθεστώτος ΦΠΑ 
  • Τους αλιείς παράκτιας αλιείας, που εκμεταλλεύονται, είτε ατομικά είτε με τη μορφή συμπλοιοκτησίας ή κοινωνίας αστικού δικαίου, αλιευτικά σκάφη μέχρι δώδεκα (12) μέτρα, μεταξύ καθέτων.

Πρόκειται για ακόμα ένα μέτρο που αποδεικνύει ότι αξιοποιούμε, στον βέλτιστο βαθμό, τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια, ώστε να στηρίξουμε, με ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης αλλά και φορολογικές ελαφρύνσεις, τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Στόχος η ώθηση της εσωτερικής κατανάλωσης με στήριξη νοικοκυριών

Η Κίνα ενισχύει τη δημοσιονομική της πολιτική για να αυξήσει την εσωτερική κατανάλωση, διαθέτοντας φέτος 187,5 δισ. γιουάν σε προγράμματα ανταλλαγής προϊόντων και λαμβάνοντας συντονισμένα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέσω τραπεζικών λογαριασμών και Ε1 ελέγχει η ΑΑΔΕ τις τριγωνικές δωρεές

Ελέγχους μέσω των τραπεζικών κινήσεων και των εντύπων Ε1 διενεργεί η εφορία στις δωρεές προκειμένου να εντοπίσει παρατυπίες ή «τριγωνικές» συναλλαγές. Τι ισχύει με το 6μηνο που πρέπει να μεσολαβεί.
Ελληνική οικονομία κέρματα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: 1 ευρώ στην κοινωνία, 7 στους δανειστές και 300 εκατ. τόκοι

Ο Ν. Παππάς επικρίνει την κυβέρνηση για την πρόωρη αποπληρωμή φθηνού χρέους, ενώ η χώρα δανείζεται ακριβότερα, με αποτέλεσμα ετήσια επιβάρυνση 300 εκατ. ευρώ. Συγκρίνει την πρακτική με προτεραιότητα στην αποπληρωμή φθηνού δανείου.
Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: «Αν οι βουλευτές μας έκαναν ό,τι ο Μητσοτάκης, ο Πιερρακάκης θα ήταν υπουργός της δραχμής»

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ασκεί δριμεία κριτική στον Κυριάκο Πιερρακάκη για τη στάση του στην πρόωρη αποπληρωμή χρέους, κατηγορώντας τον για πολιτικό θράσος και υπενθυμίζοντας την υπεύθυνη στάση του κόμματος στη διάρκεια της κρίσης.