ΓΔ: 2714.91 0.26% Τζίρος: 137.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:04:38
Kikilias
Φωτο: ΑΠΕ

Β. Κικίλιας: Η Αθήνα ελκυστικός προορισμός για τους digital nomads

Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία του επιτρέπουν να είναι αισιόδοξος και υπογραμμίζει τις πρωτοβουλίες και δράσεις του ελληνικού τουρισμού για τους city break προορισμούς.

«Δουλειά μου είναι να εργάζομαι καθημερινά για την μεγέθυνση του τουριστικού προϊόντος ώστε να έχουμε μια καλύτερη χρονιά για την Ελλάδα. Στο υπουργείο Τουρισμού μελετάμε με ψυχραιμία όλα τα δεδομένα και ευελπιστούμε στο να τελειώσει αυτός ο πόλεμος», δηλώνει ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Ready 2 Board» του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

«Όμως, σε αυτή την τραγική συγκυρία, με τις απώλειες ανθρώπινων ζωών, προτάσσουμε πάνω από όλα τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη και την έμπρακτη στήριξή μας. Είμαστε εδώ για να υποδεχθούμε, να φροντίσουμε και να φιλοξενήσουμε τους πρόσφυγες. Ήδη το κάνουμε και θα συνεχίσουμε ένα βήμα παραπάνω, καθώς θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να δουλέψουν στον ξενοδοχειακό κλάδο, σε θέσεις εργασίας που δεν καλύφθηκαν από το εγχώριο δυναμικό. Τέτοιες στιγμές ειδικά, αξία δεν έχουν οι αριθμοί αλλά οι άνθρωποι. Στεκόμαστε στο πλευρό τους και τους στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο», επισημαίνει ο υπουργός Τουρισμού.

Ο κ. Κικίλιας τονίζει ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία τού επιτρέπουν να είναι αισιόδοξος και υπογραμμίζει τις πρωτοβουλίες και δράσεις του ελληνικού τουρισμού για τους city break προορισμούς. «Θέσαμε συγκεκριμένους στόχους και προχωράμε σταθερά μπροστά. Η έναρξη της πετυχημένης, όπως όλοι ομολογούν, καμπάνιας μας που αγαπήθηκε πολύ για το "greekend" η οποία αφορά αρχικά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ήταν ένα αποφασιστικό βήμα».

Κάνοντας ειδική αναφορά στην Αθήνα, ο κ. Κικίλιας επισημαίνει ότι έχει φτάσει πλέον σε ένα επίπεδο ωριμότητας που επιτρέπει data driven πολιτικές.

«Η πόλη μεταμορφώνεται ανοίγοντας στους επισκέπτες της το παραλιακό της μέτωπο με σημαντικές επενδύσεις και ενδυναμώνοντας το ξενοδοχειακό της δυναμικό στο κέντρο της, με άνοιγμα νέων ξενοδοχειακών μονάδων και ανακαίνιση υπαρχουσών. Παράλληλα, αποτελεί έναν ανερχόμενο ελκυστικό προορισμό για τους digital nomads και με ένα δυναμικό startup οικοσύστημα στον τομέα του τουρισμού», σημειώνει, εστιάζοντας και στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ως «η πρώτη εικόνα» του επισκέπτη της Αθήνας, συμβάλλοντας καταλυτικά στην εμπειρία του.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, η επένδυση σε δημόσιες υποδομές, η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, η προστασία του περιβάλλοντος, η ενίσχυση των δεξιοτήτων και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας είναι οι 5 στρατηγικοί άξονες για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, οι οποίοι συνάδουν σε μεγάλο βαθμό με τους άξονες του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Για τον λόγο αυτό εκτιμάται ότι και τα Σχέδια Δράσης που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από τον ΣΕΤΕ συμβάλλουν στην προσπάθεια της χώρας για τη δημιουργία ενός πιο εξωστρεφούς, ανταγωνιστικού και πράσινου παραγωγικού μοντέλου.

Ερωτηθείς τέλος για την ανάπτυξη του φυσιολατρικού τουρισμού στην Ελλάδα, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά στη θέσπιση ειδικά εκπαιδευμένων ομάδων διάσωσης για τα βουνά, στα πρότυπα της Ελβετίας της Γαλλίας και της Ιταλίας. «Θέλουμε ο κόσμος να γνωρίζει τη φύση, να την χαίρεται με σεβασμό και, πάνω από όλα, με ασφάλεια», τονίζει.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άποψη Καστοριάς λίμνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προώθηση της Καστοριάς στη Σλοβενία από τον ΕΟΤ

Εκδήλωση προβολής της Καστοριάς πραγματοποιήθηκε στη Λιουμπλιάνα με τη συμμετοχή ΕΟΤ, της Πρεσβείας και του Δήμου Καστοριάς. Παρουσιάστηκαν οι τουριστικές δυνατότητες της περιοχής και ακολούθησε δείπνο με τοπικά προϊόντα.
Σαντορίνη ηλιοβασίλεμα θέα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΟΤ: Προώθηση νησιών Νοτίου Αιγαίου στη Γερμανία

Εκδήλωση για την προβολή της Ελλάδας και των νησιών του Νοτίου Αιγαίου διοργάνωσε στο Μόναχο η Υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας, με συμμετοχή τουριστικών φορέων και παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας visitgreece.gr στη γερμανική αγορά.
Επιτροπή Ανταγωνισμού κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού επικροτεί τα μέτρα διαφάνειας της Booking.com

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού χαιρετίζει τα νέα μέτρα διαφάνειας της Booking.com για συνεργάτες σε όλο τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, τα οποία ενισχύουν τη διαφάνεια και το δίκαιο ανταγωνισμό σύμφωνα με την Πράξη για τις Ψηφιακές Αγορές.
Περιπολικό σκάφος στο Αιγαίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Διασώθηκαν δύο Γερμανοί από ιστιοφόρο στην Αγία Τριάδα

Ιστιοφόρο με δύο Γερμανούς προσάραξε στην Αγία Τριάδα, Θερμαϊκού. Τοπικές αρχές και ιδιωτικά σκάφη βοήθησαν στην αποκόλληση. Το σκάφος επέστρεψε με ασφάλεια στο λιμάνι Καλαμαριάς χωρίς τραυματίες ή ρύπανση.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολ. Κεφαλογιάννη: Η Ελλάδα πρωτοπόρα στις εξελίξεις του παγκόσμιου τουρισμού

Ο ελληνικός τουρισμός σημειώνει ρεκόρ επισκεπτών και εσόδων, ενώ η Τεχνητή Νοημοσύνη και η ψηφιακή μετάβαση διαμορφώνουν το νέο μοντέλο ανάπτυξης, βελτιώνοντας την εμπειρία και τη διαχείριση των τουριστικών ροών.