ΓΔ: 2694.35 1.07% Τζίρος: 202.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:05:36
Φώτο: ΑΠΕ

Ως «πρεσβευτής» επενδύσεων ο Πρεμ Γουάτσα στην Αθήνα

Ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της Fairfax προσφέρεται να αναλάβει ρόλο «πρεσβευτή» για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χρηματοδότηση του εμβληματικού προγράμματος του Ελληνικού.

Ρόλο πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων προσφέρεται να αναλάβει ο Πρεμ Γουάτσα. Ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής και ιδρυτής της καναδικής Fairfax, που αποτελεί το βασικό μέτοχο της Eurobank και της Eurolife, έχει σήμερα σημαντικές επαφές στην Αθήνα και θα ενημερωθεί, μεταξύ άλλων για τα σχέδια χρηματοδότησης του εμβληματικού project του Ελληνικού από την Eurobank.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρεμ Γουάτσα επισκέπτεται την Ελλάδα όχι μόνο με την ιδιότητα του κορυφαίου ξένου επενδυτή της χώρας, αλλά κυρίως ως  «πρεσβευτής» για επενδύσεις ξένων κεφαλαίων στην Ελλάδα. Καθώς τα πράγματα ομαλοποιούνται και η Ελλάδα ξαναμπαίνει στο «ραντάρ» των επενδυτών, πολλοί ενδιαφερόμενοι κυρίως από Βόρεια Αμερική, μπορούν δυνητικά να «ακολουθήσουν» τον κ. Γουάτσα σε επενδυτικές επιλογές, ενώ ο ίδιος εμφανίζεται πρόθυμος να αναλάβει αυτόν το ρόλο. Έχει ένα εκτεταμένο δίκτυο επαφών στην επενδυτική κοινότητα, τόσο στον Καναδά όσο και στις ΗΠΑ, και μπορεί να παρουσιάσει προτάσεις για ελληνικές επενδύσεις αξίας σε πολλούς ενδιαφερόμενους.

Εκτός από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Γουάτσα θα έχει επίσης συνάντηση  με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Ελληνικών Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων ΣΕΒ, κ. Φέσσα και τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ (Ελληνική Συνομοσπονδία Τουριστικών Επιχειρήσεων) κ. Ρέτσο, προκειμένου να συζητήσουν και να διαμορφώσουν μια ευρεία εικόνα των ευκαιριών που υπάρχουν στην Ελλάδα, ώστε να είναι σε θέση να παρουσιάσει τις ευκαιρίες αυτές σε συνομιλητές του.

Είναι πιθανό σε επόμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα ο Π. Γουάτσα να συνοδευθεί από ομάδα επενδυτών που έχουν εκφράσει ήδη ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο επικεφαλής της Fairfax θα ενημερωθεί για τις επιδόσεις της Eurolife και της Eurobank και, ειδικότερα, για τη συμφωνία της τελευταίας σχετικά με τη διαχείριση του χρηματοδοτικού σχεδίου για το εμβληματικό πρόγραμμα του Ελληνικού. Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank και η Τρ. Πειραιώς έχουν ήδη καταλήξει σε κατ' αρχήν συμφωνία με την Lamda Development για την παροχή χρηματοδότησης συνολικού ύψους 880 εκατ. ευρώ για το έργο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον, στις ΗΠΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με τον CEO της JP Morgan, Jamie Dimon, που τον συνεχάρη για την οικονομική πρόοδο της Ελλάδας. Συζήτησαν γεωπολιτικές εξελίξεις και τις αναγκαίες ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο οι νέες επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα με Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με επενδυτές και στελέχη στη Silicon Valley για επενδύσεις στην Ελλάδα, την καινοτομία, την τεχνητή νοημοσύνη και την ενίσχυση των ελληνικών startups, στοχεύοντας στην προσέλκυση διεθνών εταιρειών και ταλέντου.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Διπλή αναβάθμιση οικονομίας και επιστροφή στο club αγορών

Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται το Σαν Φρανσίσκο και τη Νέα Υόρκη για επαφές με τεχνολογικές εταιρίες, Έλληνες της Silicon Valley και διεθνείς επενδυτές, εστιάζοντας στην πρόοδο της οικονομίας και την αύξηση των επενδύσεων στη χώρα.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Νέα ταυτότητα και ανάπτυξη για τη Θεσσαλονίκη

Ο Στ. Καλαφάτης δήλωσε πως η κυβέρνηση στηρίζει διαρκώς τους πολίτες, υλοποιώντας μέτρα 2,2 δισ. ευρώ χωρίς να διαταράσσεται η δημοσιονομική ισορροπία, ενώ επισημαίνει πως η Θεσσαλονίκη γνωρίζει ανάπτυξη που δεν είχε δει εδώ και 50 χρόνια.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΜΙΔΑ: Σχόλια για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ 2026

Η ΠΟΜΙΔΑ χαιρετίζει τα θετικά μέτρα για την εθνική οικονομία από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, ωστόσο τονίζει πως δεν προβλέπεται συνέχεια στη μείωση φόρων για την ιδιωτική ακίνητη περιουσία, εκτός από περιορισμένες εξαιρέσεις.