ΓΔ: 2709.91 0.08% Τζίρος: 470.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Λογότυπο ΟΟΣΑ κτίριο
Φώτο: ΟΟΣΑ

ΟΟΣΑ: Δεύτερη η Ελλάδα στην αύξηση κατά κεφαλήν εισοδήματος το γ' τρίμηνο

Το κατά κεφαλήν πραγματικό εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών αυξήθηκε 5% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2021, ενώ κατά μέσο όρο στις χώρες του ΟΟΣΑ αυξήθηκε 0,2%.

Τα ελληνικά νοικοκυριά είχαν τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση εισοδήματος μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός.

Το κατά κεφαλήν πραγματικό εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών αυξήθηκε 5% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2021, ενώ κατά μέσο όρο στις χώρες του ΟΟΣΑ αυξήθηκε 0,2%.

Η μεγαλύτερη αύξηση του εισοδήματος σημειώθηκε στην Αυστρία (8,6%), ενώ μετά την Ελλάδα ακολουθούν η Αυστραλία (4,4%), η Πολωνία (3,7%) και η Ολλανδία (3%).


Στο τρίτο τρίμηνο του 2021 σημειώθηκε επίσης αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ κατά 1% στις χώρες του ΟΟΣΑ. Το πραγματικό κατά κεφαλήν ΑΕΠ στις χώρες του ΟΟΣΑ ξεπέρασε οριακά (κατά 0,1%) το προ της πανδημίας επίπεδό του, ενώ το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα των νοικοκυριών ξεπέρασε κατά 4% το επίπεδο του τέταρτου τριμήνου του 2019.

Σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ, με εξαίρεση τη Φινλανδία και την Ιρλανδία, η αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος των νοικοκυριών, σωρευτικά από το τέταρτο τρίμηνο του 2019, ήταν μεγαλύτερη από την αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ, με τις διαφορές να κυμαίνονται από 0,8 ποσοστιαίες μονάδες για την Ιταλία έως 10,4 πμ για τον Καναδά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο ΟΟΣΑ πρόσοψη
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΟΣΑ: Μικρή αναβάθμιση στην παγκόσμια ανάπτυξη παρά τον πόλεμο

Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ελαφρώς υψηλότερη ανάπτυξη 2,9% για την παγκόσμια οικονομία το 2026, παρά τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, χάρη σε δημόσιες ενισχύσεις ενέργειας και επενδύσεις στη Τεχνητή Νοημοσύνη, ωστόσο διατηρεί επιφυλάξεις για το μέλλον.
Κτίριο ΟΟΣΑ πρόσοψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΑΑΤ και ΟΟΣΑ ενώνουν δυνάμεις για ελέγχους στη βιολογική παραγωγή

Το ΥΠΑΑΤ και ο ΟΟΣΑ συνεργάζονται για εντατικοποίηση των ελέγχων και βελτίωση των πιστοποιήσεων στη βιολογική παραγωγή, με στόχο αξιόπιστο και διαφανές σύστημα που προστατεύει καταναλωτές και παραγωγούς.
Κτίριο ΟΟΣΑ πρόσοψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησε στην Αθήνα έργο ΟΟΣΑ για Ακεραιότητα Πληροφορίας

Ξεκίνησε στην Αθήνα το Διασυνοριακό Έργο του ΟΟΣΑ για την Ακεραιότητα της Πληροφορίας, με έξι ευρωπαϊκές χώρες και υποστήριξη από ΕΟΧ και Νορβηγία. Στόχος η υλοποίηση διεθνούς προτύπου για διαφάνεια, πλουραλισμό και θεσμούς.
Άδειες σχολικές τάξεις
ΔΙΕΘΝΗ

Προειδοποίηση για μείωση του γαλλικού ΑΕΠ αν δεν βελτιωθεί η PISA

Ο Ξαβιέ Ζαραβέλ προειδοποιεί ότι αν δεν βελτιωθούν οι επιδόσεις των Γάλλων μαθητών στις κατατάξεις PISA, το ΑΕΠ της Γαλλίας θα μπορούσε να μειωθεί κατά 150 δισ. ευρώ ως το 2050, επηρεάζοντας αρνητικά την ανάπτυξη και την απασχόληση.
Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Ζαχαράκη: Αναγνωρίζουμε αδυναμίες και προχωράμε με σχέδιο για την PISA 2025

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας PISA 2025, οι Έλληνες μαθητές δείχνουν επιβράδυνση ή σύγκλιση με τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ στις επιδόσεις τους, ενώ η πτώση τους είναι μικρότερη συγκριτικά με άλλες προηγμένες χώρες.