ΓΔ: 2352.75 -0.92% Τζίρος: 221.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σύμη, τουριστική όψη
Πανοραμική άποψη της Σύμης με ζωντανά χρώματα και παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Αρχίζουν οι αιτήσεις πληρωμής για τους παρόχους του «Τουρισμός για Όλους»

Τα ποσά πλέον καταβάλλονται στους παρόχους ακατάσχετα και ασυμψήφιστα με οφειλές προς φορολογική διοίκηση και Δημόσιο, ενώ δεν υποβάλλεται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. 

Ανοίγει η διαδικασία υποβολής αιτημάτων πληρωμής για τους παρόχους του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» (καταλύματα και τουριστικά γραφεία), για voucher που εξαργυρώθηκαν κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2021. 

Συγκεκριμένα: 

  • Οι εξαργυρώσεις μηνός Αυγούστου 2021 (από 01.08.21 έως και 31.08.21) υποβάλλονται από 04.02 έως 14.02.2022 
  • Οι εξαργυρώσεις μηνός Σεπτεμβρίου 2021 (από 01.09.21 έως και 30.09.21) υποβάλλονται από 15.02 έως 28.02.2022 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 58 του νέου ν. 4875/2021, τα ποσά πλέον καταβάλλονται στους παρόχους ακατάσχετα και ασυμψήφιστα με οφειλές προς φορολογική διοίκηση και Δημόσιο, ενώ δεν υποβάλλεται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. 

Η υποβολή γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Τουρισμού στο tourism4all.gov.gr.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλγα Κεφαλογιάννη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Τεχνητή νοημοσύνη στον τουρισμό στο επίκεντρο συνάντησης

Η Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον CEO της ElevenLabs, Mati Staniszewski, για να εξετάσουν τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στον τουρισμό, μετά και το MoU που υπέγραψε η Ελλάδα με τη διεθνούς φήμης εταιρεία φωνητικών AI εφαρμογών.
Ομαδική καινοτομία εργασίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοιξαν οι αιτήσεις για τον 9ο κύκλο επιτάχυνσης του CapsuleT στον τουρισμό

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον 9ο Κύκλο του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, που απευθύνεται σε travel-tech startups και προσφέρει δωρεάν πρόγραμμα επιτάχυνσης με mentoring και δικτύωση έως 25 Ιουνίου 2026
Θεοχάρης Μιχαηλίδης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θ. Μιχαηλίδης: Λαϊκισμός η στοχοποίηση του Airbnb για το στεγαστικό πρόβλημα

Σε συνέντευξή του στο BD o αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων, Θ. Μιχαηλίδης, αποκρούει την κριτική για την στεγαστική κρίση, αναλύει την συμβολή του κλάδου στην οικονομία και περιγράφει τις μεγάλες προκλήσεις για τον τουρισμό.
Μετέωρα μοναστήρι πέτρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη και ανάπτυξη θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού στην Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκε η 2η συνεδρίαση της Κοινής Συντονιστικής Επιτροπής Προσκυνηματικού Τουρισμού με τη συμμετοχή της Όλγας Κεφαλογιάννη και της Άννας Καραμανλή, με έμφαση στον συντονισμό δράσεων για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού.