ΓΔ: 2299.87 3.17% Τζίρος: 441.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Vassilis Kikilias, Ypourgeio Ygeias
Φωτο: Nick Paleologos / SOOC

Β. Κικίλιας: Πρωταρχικός στόχος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Ο υπ. Τουρισμού υπογράμμισε σε συνέντευξή του ότι η καλύτερη τουριστική ανάπτυξη αποτελεί μία εθνική υπόθεση, καθώς ο κλάδος συνεισφέρει τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία.

Το σχέδιο για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα παρουσίασε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Greece.

O κ. Κικίλιας χαρακτηρίζει ως «εθνική υπόθεση την τουριστική ανάπτυξη» και αναφέρεται στις συμφωνίες με τουριστικούς Ομίλους και tour operators οι οποίες ήδη έχουν συναφθεί για την επίτευξη αυτού του στόχου, αλλά και «στο μέρισμα ανάπτυξης που επιστρέφει ο τουρισμός στην κοινωνία και στη μέση ελληνική οικογένεια».

«Την εβδομάδα που μας πέρασε συμφωνήσαμε με τον Όμιλο Der Touristik, να δοθεί περαιτέρω έμφαση στην προσέλκυση μέσω και συνδιαφήμισης τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2022. Προηγουμένως, είχαμε συμφωνήσει Norwegian Cruise Line για 200.000 επιβάτες κρουαζιέρας το 2022, από τις 2 Μαρτίου 2022 έως τις 22 Νοεμβρίου 2022, μήνες που θεωρούνται off season. Παράλληλα, σε συζήτησή μας με τον CEO της Jet2, κορυφαίου tour operator για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, συμφωνήσαμε να ανοίξουν νωρίς την άνοιξη οι πτήσεις προς τους ελληνικούς προορισμούς και για πρώτη φορά σε αυτούς να συμπεριλαμβάνεται και η Αθήνα. Και θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση με όλους τους στρατηγικούς συνεργάτες, παλιούς και νέους. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, το καλοκαίρι της Ελλάδας το 2022, θα ξεκινήσει από την άνοιξη», επισημαίνει ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός Τουρισμού προσδιορίζει ως στρατηγικούς στόχους του ελληνικού τουρισμού, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, μέσα από την στήριξη των χειμερινών προορισμών και του city break σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, αλλά και, όπως έχει τονίσει ο Πρωθυπουργός, την ανάπτυξη ενός νέου βιώσιμου μοντέλου τουρισμού που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Θέτει επίσης ως προτεραιότητες της τουριστικής πολιτικής την προσέλκυση νέων επενδύσεων, την ενίσχυση των υποδομών και τη διατήρηση της ποιότητας και της αυθεντικότητας.

Ερωτηθείς για τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και το πολιτικό κλίμα των ημερών, ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία αποτελεί, σταθερά, την κυρίαρχη πολιτική δύναμη που εμπιστεύονται οι Έλληνες με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η Κυβέρνηση παράγει έργο και ουσιαστικά αποτελέσματα που κρατούν την κοινωνία όρθια. Συνεχίζουμε με φιλολαϊκό προσανατολισμό και με πατριωτικό πρόσημο», τονίζει ο κ. Κικίλιας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίαση του νέου Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου Τουρισμού

Το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό, που εστιάζει στη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία περιβάλλοντος και πολιτισμού, παρουσιάζεται στις 7 Μαΐου από τους υπουργούς Τουρισμού και Περιβάλλοντος.
Όλγα Κεφαλογιάννη σε έκθεση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Στόχος μας η ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού

Η Όλγα Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι ο γαμήλιος τουρισμός εξελίσσεται ραγδαία διεθνώς, με οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και συμβολή στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη σε περισσότερες περιοχές και μεγαλύτερο διάστημα του έτους.
Όλγα Κεφαλογιάννη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννη: Στήριξη του Υπ. Τουρισμού στην Κέρκυρα για τον τουρισμό

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη συμμετείχε σε σύσκεψη στα Ιόνια Νησιά για γόνιμο διάλογο με φορείς, με έμφαση στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, την αναβάθμιση υποδομών και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Παραίτηση της υπουργού Τουρισμού Ντανιέλα Σαντανκέ στην Ιταλία

Η υπουργός Τουρισμού Ντανιέλα Σαντανκέ υπέβαλε την παραίτησή της, μετά από σχετικό αίτημα της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, καθώς ερευνάται για απάτη και παραπέμφθηκε σε δίκη για πλαστό ισολογισμό.
Σαντορίνη αρχιτεκτονική θάλασσα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό το 2025 και αισιοδοξία από Κεφαλογιάννη

Ο ελληνικός τουρισμός κατέγραψε ρεκόρ το 2025, με 23,6 δισ. ευρώ έσοδα (+9,4%) και 38 εκατ. αφίξεις (+5,6%). Η αυξημένη διεθνής ζήτηση και η υψηλότερη μέση δαπάνη ενίσχυσαν σημαντικά την οικονομία, επιβεβαιώνει η Τράπεζα της Ελλάδος.
Πανοραμική Νάξος σούρουπο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατηγική συμμαχία Ελλάδας με Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού

Στη Μαδρίτη, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και η νέα Γενική Γραμματέας του UN Tourism, Shaikha Al Nowais, εγκαινίασαν μια νέα φάση στρατηγικής συνεργασίας, τοποθετώντας την Ελλάδα στο επίκεντρο των εξελίξεων στον τουρισμό.