ΓΔ: 2385.63 1.41% Τζίρος: 336.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Πρόστιμα 78.000 ευρώ σε ηλεκτρονικά καταστήματα για «μαϊμού» προϊόντα

Εντοπίστηκαν από τα στελέχη της ΔΙΜΕΑ 58 παραβάσεις που αφορούσαν το παράνομο εμπόριο και επιβλήθηκαν πρόστιμα 78.000 ευρώ, για παράνομη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων και για θέματα σχετικά με τη χρήση POS.

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας στην αγορά για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού από τράπεζες και πολίτες, με την εικόνα που καταγράφεται να είναι πλέον πολύ καλύτερη σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες

Ειδικότερα, πρόστιμα συνολικού ύψους 14.300 ευρώ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε 1 κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επέβαλε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) στο πλαίσιο των ελέγχων σε Αττική, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα και Κεντρική Μακεδονία για τα μέτρα κάτι του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, από 17-12-2021 έως και 19-12-2021 (ημέρες Παρασκευή, Σαββάτο και Κυριακή) πραγματοποιήθηκαν από τη ΔΙΜΕΑ 347 έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σε Αττική, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα και Κεντρική Μακεδονία.

Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 14.300 ευρώ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας (σε 1 κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος) σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων κατά τα οριζόμενα στην ΚΥΑ 77146/11-12-2021 (Β' 5816) όπως ίσχυε έως και τη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 6:00 και συγκεκριμένα για:

  • μη ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος
  • για μη τήρηση του μεγίστου αριθμού ατόμων
  • μη χρήση μασκών προστασίας.

Έλεγχοι για παρεμπόριο και πρόστιμα συνολικού ύψους 78.000 ευρώ

  • Στο μεταξύ στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας επιχειρησιακής δραστηριότητας της ΔΙΜΕΑ, για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας:
  • Κατά το χρονικό διάστημα από 13.12.2021 έως και 19.12.2021 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 238 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 58 παραβάσεις που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο.
  • Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, οι επιχειρήσεις της ΔΙ.Μ.Ε.Α. για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και Δυτική Ελλάδα.
  • Επεβλήθησαν πρόστιμα συνολικού ύψους 78.000 ευρώ, για παράνομη διακίνηση απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων και για θέματα σχετικά με τη χρήση τερματικού αποδοχής καρτών και μέσων πληρωμής με κάρτα (POS).
  • Κατασχέθηκαν 4.757 τεμάχια απομιμητικών ειδών, τα οποία πωλούνταν από ηλεκτρονικά καταστήματα (eshop).
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαρωτική επιχείρηση της αστυνομίας κατά ναρκωτικών και παρεμπόριο

Αστυνομικοί και ειδικοί φρουροί κατά την διάρκεια των πρώτων 15 ημερών του νέου επιχειρησιακού πρόγραμματος αστυνόμευσης στην Αθήνα πραγματοποίησαν 167 συλλήψεις και έγιναν 1.828 προσαγωγές.
Άδειο σχολικό θρανίο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: 14χρονη συνελήφθη μετά από επίθεση με μαχαίρι και τρεις τραυματίες

Συνελήφθη 14χρονη μαθήτρια στο Μάντσεστερ, ύποπτη για επίθεση με μαχαίρι σε δύο συνομηλίκους και έναν 27χρονο εργαζόμενο σχολείου. Τα τραύματα των θυμάτων είναι μη σοβαρά, σύμφωνα με την αστυνομία.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Μπέλφαστ: Ένταση και καταδίκες μετά από επίθεση με μαχαίρι

Συνελήφθη Σουδανός μετά από αιματηρή επίθεση με μαχαίρι στο Μπέλφαστ που προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό. Ο πρωθυπουργός Στάρμερ καταδίκασε το περιστατικό, ενώ ακολούθησαν καλέσματα για διαδηλώσεις από την άκρα δεξιά.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σέρρες: Συνελήφθησαν τρία άτομα για απάτες με τη μέθοδο του λογιστή

Στις Σέρρες συνελήφθησαν τρία άτομα, που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα με τη «μέθοδο του λογιστή», αποσπώντας σχεδόν 24.000 ευρώ, χρυσές λίρες και κοσμήματα. Με την ίδια μέθοδο είχαν αποσπάσει 32.000 ευρώ από ηλικιωμένη.
Ελληνική αστυνομία περιπολικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 28χρονου στο Ρέθυμνο για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Συνελήφθη 28χρονος σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου για κατοχή 1,7 κιλών ακατέργαστης κάνναβης και μικροποσότητας κοκαΐνης, μετά από έλεγχο της Τροχαίας ΒΟΑΚ. Το όχημα και τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργείται.