ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

ΤτΕ: Γενικοί Διευθυντές οι Σπυρίδων Παντελιάς και Γεώργιος Πάσχας

Όπως διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος τα δύο νέα στελέχη «είναι καταξιωμένα, με μακρόχρονη επιτυχημένη θητεία σε επιτελικές θέσεις, καθώς και συσσωρευμένες γνώσεις και εμπειρίες στα αντικείμενα που τους ανατέθηκαν».

Στο πλαίσιο του έργου της Διοικητικής Αναδιοργάνωσης της Τράπεζας της Ελλάδος με την επωνυμία «Μέλλον», το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, εγκρίθηκαν από το Γενικό της Συμβούλιο και υλοποιούνται οργανωτικές μεταβολές, με στόχο την αναμόρφωση του οργανωτικού προτύπου τη Τράπεζας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΤτΕ. 

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η θεσμοθέτηση δύο θέσεων Γενικών Διευθυντών με εκτελεστικές αρμοδιότητες και με πρωταρχικό σκοπό την υποστήριξη του έργου της Διοίκησης της Τράπεζας:

  • Γενικού Διευθυντή Προληπτικής Εποπτείας και Εξυγίανσης με αντικείμενο την προληπτική εποπτεία και εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων. Στη θέση τοποθετήθηκε ο Διευθυντής κ. Σπυρίδων Παντελιάς.
  • Γενικού Διευθυντή Λειτουργιών με αντικείμενο την εφαρμογή στρατηγικών για την αποτελεσματική λειτουργία της Τράπεζας και την περαιτέρω βελτιστοποίηση των παρεχόμενων «οριζόντιων» υπηρεσιών της (Chief Operating Officer - COO). Στη θέση τοποθετήθηκε ο Διευθυντής κ. Γεώργιος Πάσχας.

Οι ανωτέρω, παράλληλα με τα ως άνω καθήκοντά τους, θα ασκούν προσωρινά και καθήκοντα Διευθυντή των Διευθύνσεων Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών, αντίστοιχα. Οι δύο Γενικοί Διευθυντές είναι καταξιωμένα στελέχη, με μακρόχρονη επιτυχημένη θητεία σε επιτελικές θέσεις, καθώς και συσσωρευμένες γνώσεις και εμπειρίες στα αντικείμενα που τους ανατέθηκαν. Εκτιμάται ότι η τοποθέτησή τους θα βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη υλοποίηση των υπόλοιπων εγκεκριμένων από το Γενικό Συμβούλιο μεταβολών και στην ταχύτερη ομογενοποίηση των λειτουργιών των Διευθύνσεων και Μονάδων που εντάχθηκαν στην αρμοδιότητά τους.

Οι παραπάνω ουσιώδεις παρεμβάσεις αποτελούν τις πρώτες από μία σειρά οργανωτικών μεταβολών, οι οποίες θα ανακοινώνονται σταδιακά κατά την υλοποίησή τους.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τράπεζα της Ελλάδος κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση 0,5% στο ενεργητικό ασφαλιστικών επιχειρήσεων το πρώτο τρίμηνο

Η αξία του ενεργητικού των ασφαλιστικών επιχειρήσεων μειώθηκε 0,5% το πρώτο τρίμηνο του 2026 στα 21,9 δισ. ευρώ, με οριακές μεταβολές σε καταθέσεις και χρεωστικούς τίτλους, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.
Κωνσταντίνος Γάτσιος
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Υποδιοικητές για την ΑΑΔΕ, το 250δόλαρο Τραμπ, τα repos και οι συνομωσίες

Μόνο στο... οργανόγραμμα οι υποδιοικητές της ΑΑΔΕ, οι θεωρίες για τα ταμειακά διαθέσιμα, το 250δόλαρο του Τραμπ, τα «μεζεδάκια» που έχουν γίνει... ασανσέρ, τα παιχνίδια πολέμου στην Ουκρανία και γιατί η Chevron πάει Ιόνιο.
Γιάννης Στουρνάρας ομιλία ΤτΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: «Μύθευμα» τα περί τριγωνικών συναλλαγών μεταξύ τραπεζών και servicers

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, διέψευσε τις φήμες για τριγωνικές συναλλαγές μεταξύ τραπεζών και servicers, χαρακτηρίζοντάς τες μύθευμα και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν επιτρέπονται από την εποπτεία.
ΔΝΤ λογότυπο τοίχου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: Ζητά διαφάνεια και αυστηρότερη εποπτεία στους servicers κόκκινων δανείων

Το ΔΝΤ ζητά από την Τράπεζα της Ελλάδος αυστηρότερη εποπτεία και περισσότερη διαφάνεια για τις εταιρείες που διαχειρίζονται τα κόκκινα δάνεια, θεωρώντας ότι οι βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι για τη σταθερότητα είναι διαχειρίσιμοι.
Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: Η θεσμικότητα δεν κρύβει τον πολιτικό σας κατήφορο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε στον Πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον για αντιφατική στάση σχετικά με τους θεσμούς και την ανανέωση της θητείας Στουρνάρα, ενώ τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει διαφάνεια και σταθερούς κανόνες στις θητείες.