ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
vodafone-olp-peiraias
Φώτο: Vodafone

Σε λειτουργία τέθηκε, εκ νέου, μετά την απεργία το λιμάνι του Πειραιά

Σε αναστολή των κινητοποιήσεων προχώρησε το Σωματείο της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ). Νέα 48ωρη απεργία την Παρασκευή.

«Επτά ημέρες στο λιμάνι του Πειραιά δείξαμε τη δύναμη μας στον αγώνα μας για να διασφαλίσουμε να μην υπάρξει άλλος νεκρός και συνεχίζουμε γι' αυτόν τον σκοπό» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ) στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, το οποίο χθες βράδυ αποφάσισε προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων και νέα 48ωρη απεργία για την Παρασκευή και το Σάββατο 5 και 6 Νοεμβρίου. Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του σωματείου της ΕΝΕΔΕΠ.

Οπως αναφέρει η ΕΝΕΔΕΠ με τον απεργιακό αγώνα κατάφερε έως τώρα τα εξής:

  • τη δέσμευση της εταιρείας και του Υπουργείου να συγκροτηθεί Επιτροπή Υγιεινής και Ασφαλείας με την συμμετοχή μελών του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ.
  • την αναγνώριση και κατοχύρωση του Σωματείου, ενώ εταιρεία και κυβέρνηση αναγνώρισε το πρόβλημα για τις εργατικές πόστες και η ΕΝΕΔΕΠ αναμένει την υλοποίηση του αιτήματος για 6άρα πόστα.

Η ΕΝΕΔΕΠ μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία ανακοίνωσε ότι διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 9 το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας ζητώντας να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες για το εργοδοτικό έγκλημα, ενώ θα συμμετάσχει στο πανεργατικό συλλαλητήριο τη Πέμπτη 4/11 στο Πειραιά μαζί με όλα τα σωματεία που στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα των εργατών στο λιμάνι.

Η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ) ζητά τα εξής:

  • 6άρες πόστες (εργατικές ομάδες) αντί για 4 που σήμερα επιβάλει η εργοδοσία.
  • Κατάργηση των κόντρα βαρδιών- πρόγραμμα εργασίας για όλους τους εργαζομένους.
  • Μετατροπή όλων των Συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης και υπογραφή ΣΣΕ.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιμάνι Πειραιά αεροφωτογραφία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκίνησε η 56η Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ για τη Γαλάζια Οικονομία στον Πειραιά

Στον Πειραιά διεξάγεται η 56η «Ημέρα Καριέρας» ΔΥΠΑ για τη Γαλάζια Οικονομία, με συμμετοχή 30+ επιχειρήσεων και πάνω από 900 θέσεις εργασίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με βιογραφικό και συνεντεύξεις επιτόπου.
Βασίλης Κορκίδης πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορκίδης: Βιώσιμες επενδύσεις και γαλάζια οικονομία στη Μεσόγειο

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, ανέδειξε τη σημασία βιώσιμων επενδύσεων, κυκλικής και γαλάζιας οικονομίας για την ανάπτυξη και ανθεκτικότητα της Μεσογείου.
Σύνεδρος μεσηλικιών panel
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η 56η Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ για Γαλάζια Οικονομία το Σάββατο στον Πειραιά

Η 56η Ημέρα Καριέρας της ΔΥΠΑ για τη Γαλάζια Οικονομία θα γίνει το Σάββατο 23/5/2026 στον Πειραιά, στο Castor Place, 10:00-18:00, με 30+ εταιρείες και 900+ θέσεις εργασίας. Υποψήφιοι μπορούν να γνωρίσουν εργοδότες και να δώσουν συνεντεύξεις.
Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Προτεραιότητα η ασφάλεια και η ανάπτυξη των λιμανιών

Στο επίκεντρο εκδήλωσης της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων βρέθηκαν ο στρατηγικός ρόλος των ελληνικών λιμανιών, η θεσμική σταθερότητα και η ασφάλεια, με ιδιαίτερη έμφαση στη διασφάλιση της λειτουργίας τους λόγω γεωπολιτικών αναταράξεων.
Λιμάνι Πειραιά κρουαζιερόπλοιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρύπανση στον Πειραιά κατά τον εφοδιασμό κρουαζιερόπλοιου, δύο συλλήψεις

Συνελήφθησαν οδηγός βυτιοφόρου και Α' μηχανικός κρουαζιερόπλοιου στον Πειραιά για θαλάσσια ρύπανση 60 τ.μ. κατά τον ανεφοδιασμό. Άμεση απορρύπανση από πλήρωμα και εταιρείες υπό το συντονισμό του Λιμενικού.