ΓΔ: 2540.06 0.75% Τζίρος: 364.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Kikilias
Φωτο: ΑΠΕ

Βασίλης Κικίλιας: Στον τουρισμό το αύριο προετοιμάζεται από σήμερα

Για την κατάσταση στον τουρισμό τόσο φέτος όσο και στις καλές προοπτικές που ανοίγονται για την ερχόμενη χρονιά αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας

Το αισιόδοξο μήνυμα ότι η κατάσταση στον τουρισμό είναι καλή και το φθινόπωρο δίνει σε συνέντευξή του στη Real News ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. «Τον Αύγουστο, οι εισπράξεις διαμορφώθηκαν στο 75,8% εκείνων του Αυγούστου του 2019, αλλά τα πιο αισιόδοξα και ενθαρρυντικά μηνύματα είναι τώρα. Η πληρότητα στα ξενοδοχεία τον Σεπτέμβριο κατέγραψε ποσοστό πάνω από 65% σε όλη τη χώρα και, όπως δείχνουν τα πράγματα, από τις κρατήσεις και τις συμφωνίες που κάνουμε, για ορισμένους δημοφιλείς προορισμούς, όπως είναι η Κρήτη και η Ρόδος, θα πάμε καλά και τον Νοέμβριο», τονίζει, ενώ αναφέρει και στοιχεία για το πρώτο οκτάμηνο του 2021. «Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 79,2% και οι σχετικές εισπράξεις κατά 135,7% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2020».

Ο κ. Κικίλιας δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «στον τουρισμό, το αύριο προετοιμάζεται από σήμερα», σημειώνοντας τα πρώτα αποτελέσματα που έχει ήδη πετύχει ο σχεδιασμός και η προετοιμασία του Υπουργείου Τουρισμού για την επόμενη τουριστική περίοδο.

«Κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης Top Resa στο Παρίσι, κλείσαμε συμφωνίες που αφορούν στην αύξηση κατά 50% των αεροπορικών θέσεων μόνο από την Transavia, με νέους προορισμούς, όπως η Σκιάθος, ενώ και η Air France θα αυξήσει κατά πολύ τις διαθέσιμες αεροπορικές της θέσεις. Επιπλέον, έπειτα από συνεχείς συναντήσεις με Βρετανούς tour operators, ταξιδιωτικά γραφεία και αεροπορικές εταιρείες, θα έχουμε περισσότερες πτήσεις και νέους προορισμούς από τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ βρισκόμαστε σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την άλλη άκρη του Ατλαντικού αναφορικά με τις αεροπορικές συνδέσεις από τις ΗΠΑ, που φέτος αυξήθηκαν», επισημαίνει ο υπουργός Τουρισμού.

Ο κ. Κικίλιας τονίζει επίσης πως έχει ήδη διαμηνύσει σαφώς προς τους Έλληνες ξενοδόχους, αλλά και στους Δήμους και στις Περιφέρειες, πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τη νέα τουριστική σεζόν από τα μέσα Μαρτίου του 2022. «Αυτό, πέρα από τα ανοιχτά ξενοδοχεία, σημαίνει ανοιχτά εστιατόρια, καταστήματα, οργανωμένες παραλίες», δηλώνει.

Ο υπουργός Τουρισμού αποκλείει ένα ενδεχόμενο νέου γενικού lockdown το χειμώνα, με τις παρούσες συνθήκες. «Έχουμε πλέον το υπερόπλο του εμβολιασμού έναντι της COVID-19 και η επιδημιολογική έξαρση που σημειώνεται κατά τόπους θα αντιμετωπιστεί με κατά τόπους μέτρα, όχι με γενικά περιοριστικά μέτρα», τονίζει ο κ. Κικίλιας, συμπληρώνοντας ότι «σήμερα η επάνοδος στην κανονικότητα - κοινωνικά και οικονομικά - είναι στα δικά μας χέρια. Κυριολεκτικά στα χέρια μας, καθώς ένα τσίμπημα στο μπράτσο μάς χαρίζει την ελευθερία μας».

Απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της πανδημίας, ο κ. Κικίλιας επισημαίνει πως «πλην δύο-τριών φωτεινών εξαιρέσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν επέδειξε εθνική ομοψυχία απέναντι στον "εχθρό", αλλά ούτε καν στήριξε στα μετόπισθεν αυτής της μάχης. Το αντίθετο!», ενώ φέρνει ως παράδειγμα το εμβολιαστικό πρόγραμμα. «Περίμενα ότι τα στελέχη και οι opinion leaders του ΣΥΡΙΖΑ θα έμπαιναν δυναμικά στην πρώτη γραμμή επικοινωνιακά μαζί με όλους μας. Είδατε εσείς κάτι τέτοιο;», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την εξεταστική Επιτροπή, ο υπουργός Τουρισμού τονίζει ότι «αφού ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει τέτοιο θέμα για τάχα μου «χειραγώγηση» της κοινής γνώμης εν μέσω πανδημίας, φαντάζομαι ότι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να εξεταστεί η προ πανδημίας περίοδος της δικής του διακυβέρνησης. Διότι, αν θεωρεί «ύποπτη μεθόδευση» μια πανελλαδική ενημερωτική καμπάνια ζωής και θανάτου για τους πολίτες, προφανώς η δική του περίοδος πρέπει να ήταν... η επιτομή της κρυστάλλινης διαφάνειας», καταλήγει ο κ. Κικίλιας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Εξακολουθεί η εκκένωση της Αγίας Γαλήνης – Έτοιμα τα ξενοδοχεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκκένωση της Αγίας Γαλήνης λόγω μεγάλης πυρκαγιάς. Ξενοδοχεία του Ρεθύμνου καταγράφουν διαθεσιμότητα δωματίων για τη στέγαση επισκεπτών, αν χρειαστεί, ενώ η φωτιά δεν είχε φανεί στον οικισμό κατά την απομάκρυνση.
Ενετικό λιμάνι Χανίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυγουστιάτικες πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη στήριξη του ΕΟΤ

Πολιτιστικές εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, όπως το Chania Rock Festival, το Rascal Festival και το Φεστιβάλ Ολύμπου, θα φιλοξενηθούν τον Αύγουστο σε Χανιά, Άρτα, Κεφαλονιά, Αθήνα και Πιερία, προωθώντας πολιτισμό και τουρισμό.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ηγεσίας Υπ. Τουρισμού με ΣΕΤΕ για τουριστική εκπαίδευση

Συνάντηση για την τουριστική εκπαίδευση είχαν οι Όλγα Κεφαλογιάννη, Άννα Καραμανλή και Αγάπη Σμπώκου, συζητώντας τη μετατροπή σχολών σε πειραματικές και την προσαρμογή της κατάρτισης στις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
Παραλιακή Αθήνας βράδυ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα έργα υποδομής αυξάνουν την αξία ακινήτων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα έργα υποδομής στην Αθηναϊκή Ριβιέρα ανεβάζουν τις τιμές ακινήτων στις γύρω περιοχές, κυρίως όταν βρίσκονται κοντά σε σύγχρονες «πράσινες» μαρίνες, αυξάνοντας την αξία τους έως και 30%, σύμφωνα με ανάλυση της Premier Realty.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Πρόταση για παρατηρητήριο ακτοπλοϊκών τιμών

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ξεκινά δημιουργία βάσης δεδομένων για τιμές και χαρακτηριστικά ακτοπλοϊκών μετακινήσεων, καλώντας πολίτες να συμμετέχουν στη διαμόρφωση Παρατηρητηρίου Τιμών μέσω καταγραφής του κόστους των δρομολογίων.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστρία: Η Ελλάδα πρότυπο μεταρρυθμίσεων και προστασίας συνόρων ΕΕ

Ο καγκελάριος της Αυστρίας τόνισε την οικονομική πρόοδο της Ελλάδας και τα κοινά συμφέροντα με την Αυστρία, αναφέροντας την ανάγκη για ανταγωνιστικότητα, βιώσιμη ανάπτυξη και μείωση ενεργειακού κόστους στην Ευρώπη.