ΓΔ: 2024.37 -1.74% Τζίρος: 278.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Kikilias
Φωτο: ΑΠΕ

Βασίλης Κικίλιας: Στον τουρισμό το αύριο προετοιμάζεται από σήμερα

Για την κατάσταση στον τουρισμό τόσο φέτος όσο και στις καλές προοπτικές που ανοίγονται για την ερχόμενη χρονιά αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας

Το αισιόδοξο μήνυμα ότι η κατάσταση στον τουρισμό είναι καλή και το φθινόπωρο δίνει σε συνέντευξή του στη Real News ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. «Τον Αύγουστο, οι εισπράξεις διαμορφώθηκαν στο 75,8% εκείνων του Αυγούστου του 2019, αλλά τα πιο αισιόδοξα και ενθαρρυντικά μηνύματα είναι τώρα. Η πληρότητα στα ξενοδοχεία τον Σεπτέμβριο κατέγραψε ποσοστό πάνω από 65% σε όλη τη χώρα και, όπως δείχνουν τα πράγματα, από τις κρατήσεις και τις συμφωνίες που κάνουμε, για ορισμένους δημοφιλείς προορισμούς, όπως είναι η Κρήτη και η Ρόδος, θα πάμε καλά και τον Νοέμβριο», τονίζει, ενώ αναφέρει και στοιχεία για το πρώτο οκτάμηνο του 2021. «Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 79,2% και οι σχετικές εισπράξεις κατά 135,7% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2020».

Ο κ. Κικίλιας δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «στον τουρισμό, το αύριο προετοιμάζεται από σήμερα», σημειώνοντας τα πρώτα αποτελέσματα που έχει ήδη πετύχει ο σχεδιασμός και η προετοιμασία του Υπουργείου Τουρισμού για την επόμενη τουριστική περίοδο.

«Κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης Top Resa στο Παρίσι, κλείσαμε συμφωνίες που αφορούν στην αύξηση κατά 50% των αεροπορικών θέσεων μόνο από την Transavia, με νέους προορισμούς, όπως η Σκιάθος, ενώ και η Air France θα αυξήσει κατά πολύ τις διαθέσιμες αεροπορικές της θέσεις. Επιπλέον, έπειτα από συνεχείς συναντήσεις με Βρετανούς tour operators, ταξιδιωτικά γραφεία και αεροπορικές εταιρείες, θα έχουμε περισσότερες πτήσεις και νέους προορισμούς από τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ βρισκόμαστε σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την άλλη άκρη του Ατλαντικού αναφορικά με τις αεροπορικές συνδέσεις από τις ΗΠΑ, που φέτος αυξήθηκαν», επισημαίνει ο υπουργός Τουρισμού.

Ο κ. Κικίλιας τονίζει επίσης πως έχει ήδη διαμηνύσει σαφώς προς τους Έλληνες ξενοδόχους, αλλά και στους Δήμους και στις Περιφέρειες, πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τη νέα τουριστική σεζόν από τα μέσα Μαρτίου του 2022. «Αυτό, πέρα από τα ανοιχτά ξενοδοχεία, σημαίνει ανοιχτά εστιατόρια, καταστήματα, οργανωμένες παραλίες», δηλώνει.

Ο υπουργός Τουρισμού αποκλείει ένα ενδεχόμενο νέου γενικού lockdown το χειμώνα, με τις παρούσες συνθήκες. «Έχουμε πλέον το υπερόπλο του εμβολιασμού έναντι της COVID-19 και η επιδημιολογική έξαρση που σημειώνεται κατά τόπους θα αντιμετωπιστεί με κατά τόπους μέτρα, όχι με γενικά περιοριστικά μέτρα», τονίζει ο κ. Κικίλιας, συμπληρώνοντας ότι «σήμερα η επάνοδος στην κανονικότητα - κοινωνικά και οικονομικά - είναι στα δικά μας χέρια. Κυριολεκτικά στα χέρια μας, καθώς ένα τσίμπημα στο μπράτσο μάς χαρίζει την ελευθερία μας».

Απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της πανδημίας, ο κ. Κικίλιας επισημαίνει πως «πλην δύο-τριών φωτεινών εξαιρέσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν επέδειξε εθνική ομοψυχία απέναντι στον "εχθρό", αλλά ούτε καν στήριξε στα μετόπισθεν αυτής της μάχης. Το αντίθετο!», ενώ φέρνει ως παράδειγμα το εμβολιαστικό πρόγραμμα. «Περίμενα ότι τα στελέχη και οι opinion leaders του ΣΥΡΙΖΑ θα έμπαιναν δυναμικά στην πρώτη γραμμή επικοινωνιακά μαζί με όλους μας. Είδατε εσείς κάτι τέτοιο;», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την εξεταστική Επιτροπή, ο υπουργός Τουρισμού τονίζει ότι «αφού ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει τέτοιο θέμα για τάχα μου «χειραγώγηση» της κοινής γνώμης εν μέσω πανδημίας, φαντάζομαι ότι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να εξεταστεί η προ πανδημίας περίοδος της δικής του διακυβέρνησης. Διότι, αν θεωρεί «ύποπτη μεθόδευση» μια πανελλαδική ενημερωτική καμπάνια ζωής και θανάτου για τους πολίτες, προφανώς η δική του περίοδος πρέπει να ήταν... η επιτομή της κρυστάλλινης διαφάνειας», καταλήγει ο κ. Κικίλιας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Καραμανλή: Η Θεσσαλονίκη αναδεικνύεται σε διεθνή τουριστικό προορισμό

Η Θεσσαλονίκη ξεχωρίζει ως διεθνής τουριστικός προορισμός, με ιδιαίτερες εμπειρίες, φοιτητική ζωή και πλούσια γαστρονομία, τόνισε η υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή στο 20ο Πολυσυνέδριο Καινοτομία και Ανάπτυξη.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννη: Η κρίση στη Μέση Ανατολή δεν επηρεάζει τον ελληνικό τουρισμό

Η Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι η Ελλάδα παραμένει ασφαλής και αξιόπιστη εν μέσω αβεβαιότητας. Οι γεωπολιτικές εξελίξεις δεν έχουν επηρεάσει τον τουρισμό, εκτός από ορισμένες ακυρώσεις από Ισραήλ λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή.
businessdaily-Kyriakou-Thodoris-KGroup
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Σερί από deals για Θ. Κυριακού, η Σούβλα του Άρχοντα και η Ο. Κεφαλογιάννη

Ο χρησμός του Χρ. Μεγάλου για τις νέες κινήσεις της Πειραιώς, σερί deals από Θ. Κυριακού, το «φάντασμα» της «Σούβλας του Άρχοντα» τα έσοδα της Ιntrum και τα νέα επεισόδια στη δικαστική διαμάχη Ο. Κεφαλογιάννης - Μ. Μάτσα.
Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρευνα ΣΟΚΕΕ-ALCO: Η συμβολή του εκθεσιακού κλάδου στην οικονομία

Νέα έρευνα του ΣΟΚΕΕ και της ALCO αναδεικνύει τη συνεισφορά των εκθέσεων στην οικονομία και στον τουρισμό, με 895.000 επισκέπτες ετησίως στην Ελλάδα και σημαντική διεθνή συμμετοχή εκθετών και επισκεπτών.
Παραλία Αγία Τριάδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πτώση κρατήσεων στο μαζικό τουρισμό λόγω Μέσης Ανατολής

Μείωση 8%-10% παρατηρείται στις νέες κρατήσεις για παραθεριστικό τουρισμό φέτος στην Ελλάδα, λόγω της αστάθειας στη Μέση Ανατολή. Πιο έντονη η κάμψη στη Βόρεια Ελλάδα και στη Χαλκιδική, ενώ θετική τάση δείχνουν οι αφίξεις αεροπορικώς.