ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:55:05
Ελληνική Στατιστική Αρχή
Το λογότυπο και η πινακίδα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής στην είσοδο του κτιρίου.

Κατά 1% μειώθηκε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Αύγουστο

Η ολική χωρητικότητα του ελληνικού εμπορικού στόλου (πλοία 100 κόρων και άνω) ανήλθε σε 39.260.510 κόρους και παρουσίασε μείωση 4,6% τον Αύγουστο 2021.

Περαιτέρω μείωση 1% παρουσίασε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Αύγουστο εφέτος σε σύγκριση με την αντίστοιχη δύναμη του Αυγούστου 2020, έναντι μείωσης 2,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2020 προς το 2019, και πλέον αριθμεί 1.827 πλοία.

Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, η ολική χωρητικότητα του ελληνικού εμπορικού στόλου (πλοία 100 κόρων και άνω) ανήλθε σε 39.260.510 κόρους και παρουσίασε μείωση 4,6% τον Αύγουστο 2021 σε σύγκριση με την αντίστοιχη χωρητικότητα του Αυγούστου 2020, ενώ μείωση 4,3% σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2020 προς το 2019.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλοίο μεταφοράς κοντέινερ
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Δεν συμμετέχουμε τώρα σε επιχείρηση ασφαλείας στον Χορμούζ

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ. Το Ιράν προειδοποιεί κατά της εμπλοκής τρίτων χωρών στη Μέση Ανατολή.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σχηματισμός συμμαχίας για ασφάλεια πλοίων στο Στενό του Χορμούζ

Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να ανακοινώσει ότι αρκετές χώρες συνέστησαν συνασπισμό για τη συνοδεία πλοίων στο Στενό του Χορμούζ, σύμφωνα με τη Wall Street Journal και Αμερικανούς αξιωματούχους.
Βασίλης Κικίλιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Θα στηρίξουμε τους Έλληνες απέναντι στις συνέπειες του πολέμου

Ο Β. Κικίλιας μίλησε στην ΕΡΤnews για τις επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή, την ασφάλεια των Ελλήνων ναυτικών, τη στοχοποίηση της ναυτιλίας και την παράνομη μετανάστευση, τονίζοντας τις ανησυχίες για την οικονομία.
Λιμάνι Θεσσαλονίκης πλοίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις δύο ατόμων για ρύπανση στο λιμάνι

Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο α’ μηχανικός πλοίου με σημαία Λιβερίας για θαλάσσια ρύπανση περίπου 100 τ.μ. στο λιμάνι Θεσσαλονίκης. Ενεργοποιήθηκε σχέδιο έκτακτης ανάγκης και τοποθετήθηκε φράγμα. Προανάκριση διεξάγει το Λιμεναρχείο.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν επέτρεψε τον διάπλου ινδικών πλοίων στο Στενό του Χορμούζ

Το Ιράν επέτρεψε σε επιλεγμένα ινδικά πλοία να περάσουν από το Στενό του Χορμούζ, σύμφωνα με τον πρεσβευτή της Τεχεράνης στην Ινδία, Μοχαμάντ Φαταλί. Ο ίδιος δεν διευκρίνισε τον ακριβή αριθμό των πλοίων.