ΓΔ: 2080.76 0.20% Τζίρος: 3.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:37:35
Φωτο: Shutterstock

Αδύναμη η αύξηση του παγκόσμιου εμπορίου το 4ο τρίμηνο

Το τελευταίο τριμηνιαίο βαρόμετρο του ΠΟΕ έδειξε ότι το παγκόσμιο εμπόριο αγαθών αυξήθηκε 0,2% στο δεύτερο τρίμηνο του 2019 έναντι αύξησης 3,5% την ίδια περίοδο του 2018.

H αύξηση του παγκόσμιου εμπορίου αγαθών αναμένεται να παραμείνει «χαμηλότερη από τη (μακροχρόνια) τάση του» στο τέταρτο τρίμηνο του έτους, εν μέσω εντάσεων και αύξησης των δασμών σε βασικούς τομείς, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ).

Το τελευταίο τριμηνιαίο βαρόμετρο του ΠΟΕ έδειξε ότι το παγκόσμιο εμπόριο αγαθών αυξήθηκε 0,2% στο δεύτερο τρίμηνο του 2019 έναντι αύξησης 3,5% την ίδια περίοδο του 2018. «Ορισμένοι παράγοντες του βαρόμετρου έχουν σταθεροποιηθεί από τα τελευταία στοιχεία του Αυγούστου, ενώ άλλοι παραμένουν σε πτωτική τροχιά, αντανακλώντας τις αυξημένες εμπορικές εντάσεις και την αύξηση των δασμών σε βασικούς τομείς», ανέφερε ο ΠΟΕ.

Οι δείκτες αεροπορικών μεταφορών εμπορευμάτων, πρώτων υλών και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων «επιδεινώθηκαν περαιτέρω κάτω από τη (μακροχρόνια) τάση», με τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα να σημειώνουν τη μεγαλύτερη εξασθένιση εν μέσω αυξήσεων των δασμών, ενώ τα εμπορεύματα που είναι σχετικά με αυτοκίνητα και οι μεταφορές φορτίων με πλοία σταθεροποιήθηκαν, σημείωσε ο ΠΟΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το mega deal Μασούτης - Κρητικός αλλάζει τα δεδομένα στο λιανεμπόριο

Στην τελική ευθεία η συμφωνία Μασούτης – Κρητικός που αναμένεται να ανακοινωθεί τέλη Οκτωβρίου. Ο νέος όμιλος θα έχει τζίρο άνω των 2 δισ. ευρώ, δημιουργώντας νέες ισορροπίες στην αγορά.
Δολάριο-Γιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία-ΗΠΑ: Διαχείριση επενδύσεων 550 δισ. στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας

Η Ιαπωνία θα διαχειριστεί επενδυτικό πακέτο 550 δισ. δολαρίων, όπως προβλέπει η συμφωνία με τις ΗΠΑ, χωρίς να επηρεαστεί η αγορά συναλλάγματος, δήλωσε ο Ριοσέι Ακαζάουα στη Λέσχη Ξένων Ανταποκριτών.
Έρευνα και ανάπτυξη
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: 2,78% αυξήθηκαν οι δαπάνες R&D των 1.000 κορυφαίων ιδιωτικών το 2024

Οι 1.000 κορυφαίες ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Κίνα αύξησαν τις δαπάνες R&D κατά 2,78% το 2024, φτάνοντας τα 1,43 τρισ. γιουάν, ενώ οι πατέντες τους αυξήθηκαν κατά 27,58%, σύμφωνα με την All-China Federation of Industry and Commerce.