ΓΔ: 2584.91 -1.01% Τζίρος: 71.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:46:40
πετρέλαιο
Φώτο: Shutterstock

Πετρέλαιο θέρμανσης: «Απαγορευτικό» για τους καταναλωτές, από 1,15 ευρώ το λίτρο

«Απαγορευτικό» για τους καταναλωτές τείνει να γίνει το πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο των πρατηριούχων αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεσή του, με τιμή 1,15 ευρώ το λίτρο.

Από 1,15 ευρώ το λίτρο αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων Αττικής.

Μιλώντας στον ANT1 ο Νίκος Παπαγεωργίου, δήλωσε ότι, γίνονται διαπραγματεύσεις για την τιμή στα ορεινά και απομακρυσμένα χωριά, όπου εκτίμησε ότι, η τιμή θα ξεκινήσει από 1,25 – 1,28 το λίτρο.

Όπως αναφέρει το ant1news.gr, σύμφωνα με τον ίδιο, τα τηλεφώνημα για προπαραγγελίες είναι μειωμένες κατά 80%.

Οι επαγγελματίες του χώρου ζητούν από την κυβέρνηση μείωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς - όπως επισημαίνουν - ο φόρος αυτήν τη στιγμή αναλογεί στο 60-65% της τιμής του. Ζητούν μείωση, έστω και παροδική για τη χειμερινή περίοδο, ώστε αφενός να γίνει προσιτό στους καταναλωτές, αφετέρου να επιβιώσουν τα πρατήρια και οι υπάλληλοί τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τιμή πετρελαίου διακύμανση
ΔΙΕΘΝΗ

Υποχωρεί η τιμή πετρελαίου μετά τη νίκη Δημοκρατικών στις ΗΠΑ

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν μετά τη νίκη των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, εξέλιξη που επέφερε πλήγμα στον Τραμπ, ενώ ο Μπάιντεν δήλωσε πως ο πόλεμος στο Ιράν συνέβαλε εν μέρει στην αύξηση των τιμών των υδρογονανθράκων.
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερα δεξαμενόπλοια καταστράφηκαν από νάρκες στο Ορμούζ, λέει το Ιράν

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν πως τέσσερα τάνκερ καταστράφηκαν από νάρκες στο στενό του Ορμούζ, καθώς παραβίασαν τις ιρανικές οδηγίες, ενώ άλλα δύο ακινητοποιήθηκαν. Επίσης, καταρρίφθηκε drone στην ίδια περιοχή.
Λογότυπο Helleniq Energy
ΑΓΟΡΕΣ

Μεγάλη «βουτιά» στα περιθώρια διύλισης της HelleniQ Energy τον Οκτώβριο

Ο όμιλος είχε εξαιρετική κερδοφορία στο α’ εξάμηνο, ενώ η διοίκηση είχε κάνει λόγο για ακόμα καλύτερη στο τρίτο τρίμηνο. Το τέταρτο τρίμηνο ξεκινάει από χαμηλότερη βάση λόγω υποχώρησης περιθωρίων διύλισης.