ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Πετρέλαιο θέρμανσης: «Απαγορευτικό» για τους καταναλωτές, από 1,15 ευρώ το λίτρο

«Απαγορευτικό» για τους καταναλωτές τείνει να γίνει το πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο των πρατηριούχων αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεσή του, με τιμή 1,15 ευρώ το λίτρο.

Από 1,15 ευρώ το λίτρο αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων Αττικής.

Μιλώντας στον ANT1 ο Νίκος Παπαγεωργίου, δήλωσε ότι, γίνονται διαπραγματεύσεις για την τιμή στα ορεινά και απομακρυσμένα χωριά, όπου εκτίμησε ότι, η τιμή θα ξεκινήσει από 1,25 – 1,28 το λίτρο.

Όπως αναφέρει το ant1news.gr, σύμφωνα με τον ίδιο, τα τηλεφώνημα για προπαραγγελίες είναι μειωμένες κατά 80%.

Οι επαγγελματίες του χώρου ζητούν από την κυβέρνηση μείωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς - όπως επισημαίνουν - ο φόρος αυτήν τη στιγμή αναλογεί στο 60-65% της τιμής του. Ζητούν μείωση, έστω και παροδική για τη χειμερινή περίοδο, ώστε αφενός να γίνει προσιτό στους καταναλωτές, αφετέρου να επιβιώσουν τα πρατήρια και οι υπάλληλοί τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντέλσι Ροντρίγκες Βενεζουέλα
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Διατήρηση κυριαρχίας στο πετρέλαιο συμφωνήθηκε με ΗΠΑ

Η πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροδρίγκες, τόνισε πως η χώρα διατηρεί την κυριαρχία στους πετρελαϊκούς της πόρους, παρά τη συμφωνία με τις ΗΠΑ και τις δηλώσεις Τραμπ για αμερικανικό έλεγχο μεγάλου μέρους των αποθεμάτων.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούμπιο: Η συμφωνία με τις ΗΠΑ φέρνει 100 δισ. επενδύσεις στη Βενεζουέλα

Η πετρελαϊκή συμφωνία ΗΠΑ-Βενεζουέλας αναμένεται να φέρει 100 δισ. δολάρια ιδιωτικών επενδύσεων, ενισχύοντας την οικονομία και δημιουργώντας πολλές καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ανακοινώνει νέα πετρελαϊκή συμφωνία ΗΠΑ-Βενεζουέλας

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε συμφωνία με τη Βενεζουέλα για τον έλεγχο 65 δισ. βαρελιών αργού από τις ΗΠΑ, κάνοντάς την «ιστορική» για τα αμερικανικά αποθέματα. Είπε πως επιτεύχθηκε με τη Ντέλσι Ροδρίγκες και ιδιωτικές εταιρείες.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Διαπραγματεύσεις Τραμπ για μερίδιο στο πετρέλαιο Βενεζουέλας

Η κυβέρνηση Τραμπ διαπραγματεύεται με τη Βενεζουέλα για μερίδιο σε πετρελαϊκά κοιτάσματα, με αντάλλαγμα ανάπτυξη και έσοδα για τη χώρα. Συζητήσεις γίνονται και για πεδία που ελέγχονταν από Κίνα και πρώην καθεστωτικούς, γράφει το Axios.