ΓΔ: 1401.58 0.28% Τζίρος: 97.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 DATA
Πηγή: Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Ελ. Αναπτυξιακή Τράπεζα: Συνεργασία με Bpifrance για ψηφιακή σύνδεση εταιρειών

Η ψηφιακή κοινότητα «InnoAgora» της HDB συμμετέχει στην πλατφόρμα EuroQuity της Γαλλικής Αναπτυξιακής τράπεζας Bpifrance, μέσω της οποίας μπορεί να υπάρξει διεθνής ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων.

Τη συνεργασία της με τη Γαλλική Αναπτυξιακή Τράπεζα Bpifrance, προκειμένου να υπάρξει ψηφιακή σύνδεση μεταξύ επιχειρήσεων και επενδυτών, ανακοίνωσε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα. 

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση η  Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB πρωτοπορεί με την ψηφιακή κοινότητα «InnoAgora» powered by HDB, που φιλοξενείται στη διεθνούς φήμης πλατφόρμα EuroQuity της Γαλλικής Αναπτυξιακής τράπεζας Bpifrance.  Για πρώτη φόρα στα ελληνικά δεδομένα, συμμετέχει φορέας στη EuroQuity, που στοχεύει στη δημιουργία ενός επαγγελματικού και εξειδικευμένου δικτύου επενδυτών και επιχειρηματιών.

Ειδικότερα, η InnoAgora αποτελεί μια δυναμική ψηφιακή κοινότητα που συμβάλλει στη διεθνή ανάπτυξη των επιχειρήσεων και παρέχει πραγματικές ευκαιρίες networking, δημιουργώντας κανάλια επικοινωνίας με επενδυτές και άλλους εταίρους. Ως διαδικτυακή κοινότητα διασύνδεσης - matchmaking, παρέχει τη δυνατότητα σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες συμμετεχόντων να έρθουν σε επαφή και να προχωρήσουν σε επενδυτικές συμφωνίες και εμπορικές συνεργασίες με έντονο χαρακτήρα εξωστρέφειας: 

  • Επιχειρήσεις που μπορεί να είναι νεοφυείς (start-up), μικρής ή μεσαίας κεφαλοποίησης (SMEs ή και Mid-cap) 
  • Επενδυτές όπως Venture Capital funds (Κεφάλαια Επιχειρηματικών Συμμετοχών), Business Angels (επιχειρηματικοί άγγελοι), μεγάλες εταιρείες, family offices (οικογενειακά γραφεία) και τράπεζες, και 
  • Υποστηρικτικούς μηχανισμούς, όπως incubators και accelerators.

Μέχρι σήμερα το δίκτυο της EuroQuity έχει περισσότερες από 16.000 εταιρίες με περισσότερες από 100 να είναι ελληνικές. Πρόκειται για μία μοναδική ευκαιρία για τα μέλη της InnoAgora να δημιουργήσουν συνέργειες με πολλαπλά μέλη του οικοσυστήματος σε διεθνές επίπεδο.

Η EuroQuity δίνει επίσης τη δυνατότητα διοργάνωσης webinar και e-pitching, ενώ μέσα από την πλατφόρμα έχουν επενδυθεί περίπου 500 εκ. Ευρώ. Παράλληλα, παρέχει πρόσβαση σε διεθνείς εκδηλώσεις διασύνδεσης (matchmaking events), πιστοποιήσεις (e-certifications) και προγράμματα επιχειρηματικής επιτάχυνσης (acceleration).

Μέσω της πρωτοβουλίας της HDB, δίνεται η δυνατότητα σε επιλεγμένες επιχειρήσεις και φορείς από την Ελλάδα να δημιουργήσουν διαδικτυακό προφίλ, ώστε να μπορούν να προβάλλουν τα μοναδικά ανταγωνιστικά στοιχεία τους που αφορούν πιθανούς επενδυτές και συνεργάτες. Έχουν ήδη αναπτυχθεί συνεργασίες της HDB με ελληνικούς συλλογικούς φορείς, για τη δημιουργία ενός δυναμικού δικτύου Ελληνικών επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στην InnoAgora.

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της HDB, Αθηνά Χατζηπέτρου, δήλωσε: «Ως  μοχλός διασύνδεσης επιχειρήσεων, η HDB πρωτοπορεί και ισχυροποιεί τον ρόλο της ως συντονιστής για τη δημιουργία οικοσυστημάτων καινοτομίας στη χώρα με την πλατφόρμα InnoAgora, ενός εξωστρεφούς δικτύου εταιρειών και φορέων». 

Ο Αντιπρόεδρος της HDB, Παντελής Τζωρτζάκης, πρόσθεσε: «Καλούμε όλες τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν σε αυτή τη δυναμική κοινότητα που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφειά τους, προσθέτοντας αξία στην επιχείρησή τους».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

hdb
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tο αποτύπωμα των χρηματοδοτήσεών της «μετράει» η Αναπτυξιακή Τράπεζα

Προκηρύχθηκε ανοικτός διαγωνισμός για την «ανάλυση του αντίκτυπου της δραστηριότητας της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ΑΕ, για τις χρηματοδοτήσεις των ετών 2023 έως 2025 με δυνατότητα παράτασης και για τις χρηματοδοτήσεις του έτους 2026, συνολικού προϋπολογισμού 75.000 ευρώ».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και ΟΕΕ

Μετά τη συνάντηση, αποφασίστηκε οι πρώτες κοινές εκδηλώσεις και δράσεις των δύο φορέων να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο από τη Βόρειο Ελλάδα, με την ευκαιρία της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπακυρίλλου (HDB): Στόχος η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Η κα. Παπακυρίλλου σημείωσε ότι το νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ) συνολικού προϋπολογισμού 2,2, δισ. ευρώ παρέχει δυνατότητα συγχρηματοδότησης κεφαλαίου και επιδότηση επιτοκίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θ. Τζούρος (Πειραιώς): Κομβικό ρόλο παίζουν οι μη συστημικές τράπεζες

«Σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση σε τραπεζική χρηματοδότηση και μάλιστα σε πολύ ανταγωνιστικά spreads, τα οποία δεν απέχουν σημαντικά από αυτά των μεγάλων επιχειρήσεων» ανέφερε ο κ. Τζούρος.