ΓΔ: 2697.58 -0.15% Τζίρος: 399.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Διάκριση 8 γερμανικών εταιρειών στα Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος»

Η Γερμανία είχε αναδειχθεί πέρυσι ως τιμώμενη χώρα στην 85η ΔΕΘ, που αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας, για αυτό και η κριτική επιτροπή επέλεξε να βραβεύσει φέτος τις γερμανικές εταιρείες, οι οποίες συνέβαλαν διαχρονικά στην ενίσχυση των ελληνογερμανικών επιχειρηματικών σχέσεων.

Οκτώ εταιρείες, οι οποίες τα τελευταία χρόνια συνέβαλαν με τις επενδύσεις και τη δράση τους για τη στήριξη και την ανάπτυξη των ελληνογερμανικών οικονομικών σχέσεων, διακρίνονται στη φετινή εκδήλωση των Επιχειρηματικών Βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος». Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με αφορμή την εκδήλωση για τα 3α Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος» που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ΔΕΘ, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) και του ΣΕΒΕ (Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος). Οι οκτώ διακρίσεις αφορούν εταιρείες γερμανικών συμφερόντων, οι οποίες ξεχώρισαν τα τελευταία χρόνια για τη διορατικότητά τους, την καινοτόμα δράση τους, την ταχύτατη ανάπτυξή τους, την εξωστρέφειά τους, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την κοινωνικά υπεύθυνη παρουσία τους στον επιχειρηματικό στίβο, τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους και την εναρμόνισή τους με τις αρχές Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα απονεμηθεί, επίσης, τιμητικό βραβείο σε ανώτατο στέλεχος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου για την προσφορά του στο ελληνογερμανικό επιχειρείν. Η επιλογή των διακρίσεων προέκυψε έπειτα από την αξιολόγηση ειδικής επιτροπής, στην οποία προέδρευσε ο Διονύσης Χιόνης, καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η Γερμανία είχε αναδειχθεί πέρυσι ως τιμώμενη χώρα στην 85η ΔΕΘ, που αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας, για αυτό και η κριτική επιτροπή επέλεξε να βραβεύσει φέτος τις γερμανικές εταιρείες, οι οποίες συνέβαλαν διαχρονικά στην ενίσχυση των ελληνογερμανικών επιχειρηματικών σχέσεων. Η φετινή τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί υβριδικά και θα μεταδοθεί και μέσω live streaming, ενώ για τους παρευρισκόμενους προσκεκλημένους θα τηρηθούν αυστηρά τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον COVID19.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική οικονομία κέρματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΒΕΠ: Προτεραιότητα η ενίσχυση της παραγωγικής ανταγωνιστικότητας

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Β. Κορκίδης, τόνισε πως η οικονομία πρέπει να περάσει από τις φοροελαφρύνσεις στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, με έμφαση στη μείωση κόστους, ψηφιακό μετασχηματισμό και στήριξη μικρότερων επιχειρήσεων.
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδρίασε για τρίτη φορά η επιτροπή εξωστρέφειας στη ΔΕΘ

Στη Θεσσαλονίκη, στη 90ή ΔΕΘ, έγινε η 3η Συνάντηση της Επιτροπής Εξωστρέφειας. Ο Υφ. Εξωτερικών Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι στόχος είναι περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, επενδύσεις και ποιοτικές θέσεις εργασίας.
Εγκαταστάσεις ΔΕΘ Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΕΘ: Αιτήματα για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη

Ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Μάριος Παπαδόπουλος, ζητά στοχευμένες παρεμβάσεις για στήριξη των ΜμΕ, τονίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και την ανάγκη ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξή τους.
Εγκαταστάσεις ΔΕΘ Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα εποχή για τη ΔΕΘ: Αλλαγές στη σχέση με πολίτες και εκθέτες

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ HELEXPO, Χρήστος Τσεντεμεΐδης, μίλησε στη ΔΕΘ για την ανάπλαση του χώρου, τη νέα σχέση με τους κατοίκους και εκθέτες, αλλά και για το όραμα να αναδειχθεί η ΔΕΘ ως κέντρο συνεδριακού τουρισμού στη ΝΑ Ευρώπη.
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου: Απαιτούνται στοχευμένα μέτρα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γ. Χατζηθεοδοσίου, τονίζει πως οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μικρομεσαίων για ρευστότητα, ενώ θεωρεί ανεπαρκείς τις μειώσεις στα τεκμήρια και στην προκαταβολή φόρου.
Σταύρος Καφούνης πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στ. Καφούνης: Ολοκληρωμένη στήριξη ΜμΕ με συνεκτική πολιτική στη ΔΕΘ

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Σταύρος Καφούνης, στη ΔΕΘ, τόνισε την ανάγκη συνεκτικής πολιτικής για ΜμΕ, μείωσης κόστους και γραφειοκρατίας και βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Συζητήθηκαν φορολογία, εργασία, τουρισμός και υποδομές.