ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:16:07
Ελαιόλαδο

Να σταματήσει η διακίνηση χύμα και ανώνυμου ελαιόλαδου

Σχέδιο για αύξηση των εξαγωγών του τυποποιημένου επωνύμου ελαιόλαδου, ζήτησε από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης κατά τη μεταξύ τους συνάντηση.

Σχέδιο για αύξηση των εξαγωγών του τυποποιημένου επωνύμου ελαιόλαδου, ζήτησε από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης κατά τη μεταξύ τους συνάντηση.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του ΣΕΒΙΤΕΛ, εξέφρασαν προς τον αρμόδιο υπουργό την ανάγκη να παταχθεί η διακίνηση του χύμα και ανώνυμου ελαιολάδου, ζητώντας επίσης τη διενέργεια αυστηρότερων ελέγχων, με τον κ. Βορίδη να επισημαίνει πως ο ΕΦΕΤ θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση με μεγαλύτερη ένταση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλεκτρικό πατίνι πόλης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην Θεσσαλονίκη αυξάνεται ο ανταγωνισμός για τα ηλεκτρικά πατίνια

Η Hive, που είναι ήδη παρούσα στην Αθήνα από τον περασμένο Μάρτιο, αποκτά πλέον παρουσία και σε δεύτερη ελληνική πόλη, επιδιώκοντας να εδραιώσει περαιτέρω την παρουσία της και στην ελληνική αγορά.
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι φαγητών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βαρύ» για το πορτοφόλι το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, στα ύψη τα κρέατα

Αύξηση 3,6% έως 7,1% σε σχέση με το 2024, για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, με αρνί και μοσχάρι να επιβαρύνουν περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό, και μεγάλες αποκλίσεις τιμών ανάλογα με το σημείο αγοράς.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακριβό ρεύμα και κατεψυγμένο ψωμί απειλούν τους παραδοσιακούς φούρνους

Το ακριβό ρεύμα και η εξάπλωση του bake off πιέζουν τους παραδοσιακούς φούρνους, με πάνω από 800 να βάζουν λουκέτο από το 2019. Οι αρτοποιοί ζητούν σαφές θεσμικό πλαίσιο και προστασία της πραγματικής αρτοποιίας.