ΓΔ: 2024.37 -1.74% Τζίρος: 278.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτό: Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης. ΑΠΕ

Αδ. Γεωργιάδης: Στο 60% του 2019 είναι οι κρατήσεις στον τουρισμό

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέπεμψε ένα αισιόδοξο μήνυμα για την πορεία του τουρισμού σημειώνοντας ότι έχει επιτευχθεί ο στόχος, καθώς βρισκόμαστε πάνω από το 60% του 2019.

«Λουκέτο» για 7 ημέρες σε κέντρο διασκέδασης στην Αττική έβαλε χθες η ΔΙΜΕΑ, λόγω μη τήρησης των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της πανδημίας, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα».

«Χθες το βράδυ αναγκαστήκαμε να κλείσουμε κάποιο κέντρο. Πιάσαμε ένα κέντρο στην Αττική, με πάρα πολύ κόσμο, όλοι όρθιοι να χορεύουν, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο. Το κλείσαμε για 7 ημέρες κι επιβάλαμε πρόστιμο 5.000 ευρώ. Οι νόμοι ισχύουν για όλους. Δεν μπορεί κάποιοι να κάνουν ότι δε βλέπουν», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης εξέπεμψε ένα αισιόδοξο μήνυμα για την πορεία του τουρισμού σημειώνοντας ότι έχει επιτευχθεί ο στόχος, καθώς βρισκόμαστε πάνω από το 60% του 2019. 

«Η απόφαση για τη Μύκονο ελήφθη για την προστασία του τουριστικού μας προϊόντος. Η εικόνα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα, στην οποία η πανδημία ξεφεύγει από τον έλεγχο θα έθετε σε κίνδυνο το τουριστικό μας προϊόν. Η εικόνα ότι η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση που είναι πάνω από το πρόβλημα και μπορεί να λαμβάνει γρήγορες αποφάσεις για να βάζει φρένο, είναι μια εικόνα που διαφημίζει την Ελλάδα παντού ως μια υγειονομικά ασφαλή χώρας. Οι κρατήσεις πάνε πάρα πολύ καλά παρά την άνοδο της πανδημίας. Μέχρι τέλος του Ιουλίου οι στόχοι για το 40% του μεριδίου το 2019 έχουν υπερκεραστεί κατά πολύ. Σήμερα είμαστε πάνω από το 60% του 2019. Εάν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο διατηρήσουμε την καλή μας πορεία, θα έχουμε πετύχει τον στόχο του προϋπολογισμού και να θεραπεύσουμε σε μεγάλο βαθμό την οικονομική ζημιά του 2020», επισήμανε. 

Σε ό,τι αφορά στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για τους υγειονομικούς, ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε ως «ντροπή» την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέροντας ότι «αν ένας υγειονομικός είναι ανεμβολίαστος και ασυμπτωματικός, μπορεί να σκοτώσει ασθενείς. Η ΠΟΕΔΗΝ παρέχει πέπλο προστασίας σε ανεύθυνους υγειονομικούς που δε θέλουν να εμβολιαστούν». 

Ερωτηθείς αν εξετάζεται η υποχρεωτικότητα και στον κλάδο της εστίασης, σημείωσε ότι «η διεύθυνση των κατηγοριών των εργαζομένων που πρέπει να μπουν σε υποχρεωτικότητα εμβολιασμού δεν είναι μια απλή κυβερνητική απόφαση. Η Επιτροπή Βιοηθικής, η οποία εξετάζει όλα τα δεδομένα, εισηγείται στον υπουργό Υγείας και εκείνος αποφασίζει. Ασφαλώς για την εστίαση είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι να είναι όλοι εμβολιασμένοι». 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Καραμανλή: Η Θεσσαλονίκη αναδεικνύεται σε διεθνή τουριστικό προορισμό

Η Θεσσαλονίκη ξεχωρίζει ως διεθνής τουριστικός προορισμός, με ιδιαίτερες εμπειρίες, φοιτητική ζωή και πλούσια γαστρονομία, τόνισε η υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή στο 20ο Πολυσυνέδριο Καινοτομία και Ανάπτυξη.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννη: Η κρίση στη Μέση Ανατολή δεν επηρεάζει τον ελληνικό τουρισμό

Η Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι η Ελλάδα παραμένει ασφαλής και αξιόπιστη εν μέσω αβεβαιότητας. Οι γεωπολιτικές εξελίξεις δεν έχουν επηρεάσει τον τουρισμό, εκτός από ορισμένες ακυρώσεις από Ισραήλ λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή.
businessdaily-Kyriakou-Thodoris-KGroup
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Σερί από deals για Θ. Κυριακού, η Σούβλα του Άρχοντα και η Ο. Κεφαλογιάννη

Ο χρησμός του Χρ. Μεγάλου για τις νέες κινήσεις της Πειραιώς, σερί deals από Θ. Κυριακού, το «φάντασμα» της «Σούβλας του Άρχοντα» τα έσοδα της Ιntrum και τα νέα επεισόδια στη δικαστική διαμάχη Ο. Κεφαλογιάννης - Μ. Μάτσα.
Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρευνα ΣΟΚΕΕ-ALCO: Η συμβολή του εκθεσιακού κλάδου στην οικονομία

Νέα έρευνα του ΣΟΚΕΕ και της ALCO αναδεικνύει τη συνεισφορά των εκθέσεων στην οικονομία και στον τουρισμό, με 895.000 επισκέπτες ετησίως στην Ελλάδα και σημαντική διεθνή συμμετοχή εκθετών και επισκεπτών.
Παραλία Αγία Τριάδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πτώση κρατήσεων στο μαζικό τουρισμό λόγω Μέσης Ανατολής

Μείωση 8%-10% παρατηρείται στις νέες κρατήσεις για παραθεριστικό τουρισμό φέτος στην Ελλάδα, λόγω της αστάθειας στη Μέση Ανατολή. Πιο έντονη η κάμψη στη Βόρεια Ελλάδα και στη Χαλκιδική, ενώ θετική τάση δείχνουν οι αφίξεις αεροπορικώς.