ΓΔ: 2611.41 -1.92% Τζίρος: 735.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Fosun-tourismos
Shutterstock

Άνοιξαν ξανά στην Ελλάδα τα ξενοδοχεία Casa Cook και Cook’s Club

Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στα νησιά των Δωδεκανήσων, το Casa Cook Rhodes και το Cook's Club City Beach στη Ρόδο και το Cook's Club Tigaki στην παραλία Τιγκάκι της Κω.

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκαν για την εφετινή καλοκαιρινή περίοδο τα πρώτα τέσσερα ελληνικά ξενοδοχεία υπό τα brands "Casa Cook" και "Cook's Club" της Fosun Tourism, που βρίσκονται σε Ρόδο, Κρήτη και Κω.

Μάλιστα, η Fosun Τourism έχει θέσει ως στόχο να δημιουργήσει στην Ελλάδα μία από τις κορυφαίες αλυσίδες ξενοδοχείων αναψυχής και στην κατεύθυνση αυτή, είναι προγραμματισμένα για το 2022 νέα ανοίγματα ξενοδοχείων σε τουριστικούς προορισμούς σε όλη τη χώρα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ήδη, από την εφετινή τουριστική περίοδο, ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στα νησιά των Δωδεκανήσων, το Casa Cook Rhodes στα Κολύμπια της Ρόδου, το Cook's Club City Beach στην παραλία Έλλη στην καρδιά της πόλης της Ρόδου, το Cook's Club Tigaki στην παραλία Τιγκάκι της Κω.

Αντίστοιχα στην Κρήτη, ξεκίνησε το Cook's Club Hersonissos στο κέντρο της Χερσονήσου στην Κρήτη. Την επόμενη χρονιά αναμένεται να ανοίξουν Casa Cook σε Μύκονο και Σάμο, καθώς και ένα νέο Cook's Club στην Ιαλυσό της Ρόδου.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Fosun Tourism, που «βλέπουν» σημαντική ανάκαμψη του τουρισμού την εφετινή χρονιά, η Ελλάδα αποτελεί στρατηγικό προορισμό καθώς ταιριάζει απόλυτα με το προφίλ και την αισθητική των συγκεκριμένων brands.

Τονίζεται ότι η Fosun Tourism αποτελεί εταιρεία του Ομίλου Fosun, με έδρα τη Σαγκάη και 100 δισ. ευρώ κεφάλαια υπό διαχείριση, έχοντας στην ιδιοκτησία και τη γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων Club Med καθώς και τη νέα Thomas Cook, που ξεκίνησε τη επαναλειτουργία της ως online travel agency.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακρόπολη Αθήνας φόντο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασιλικός: Ιστορική η ευρωπαϊκή στρατηγική για βιώσιμο τουρισμό

Η παρουσίαση της πρώτης ολοκληρωμένης Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τον Βιώσιμο Τουρισμό αποτελεί ιστορικό σταθμό για τον ελληνικό και ευρωπαϊκό τουρισμό, αναδεικνύοντας τον ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης και βιωσιμότητας.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 80% πληρότητα στα ξενοδοχεία το τριήμερο λόγω ξένων επισκεπτών

Σε ποσοστό 80% έφτασε η πληρότητα των ξενοδοχείων στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, με λιγότερους Έλληνες σε σχέση με πέρσι αλλά αυξημένη προσέλευση επισκεπτών από Τουρκία, Ρουμανία και Βουλγαρία.
Σαντορίνη ηλιοβασίλεμα θέα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η Σαντορίνη στο προσκήνιο της τουριστικής καινοτομίας

Η Σαντορίνη φιλοξένησε την εκδήλωση «Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό», όπου εννέα startups του CapsuleT παρουσίασαν καινοτόμες λύσεις. Η ArtStay πρότεινε συνεργασία με καλλιτέχνες και πώληση έργων τέχνης με QR.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κομισιόν ερευνά τη Booking.com για παραπλανητικές καταχωρίσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διερευνά αν η Booking.com προστατεύει επαρκώς τους πελάτες της από παραπλανητικές καταχωρίσεις και απάτες και αν παρέχει διαφάνεια στις διαφημίσεις, στο πλαίσιο του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες.
Το ξενοδοχείο Amanzoe
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδος αφίξεων και διανυκτερεύσεων στα καταλύματα τον Αύγουστο 2026

Αύξηση 2,6% καταγράφηκε στις αφίξεις σε ξενοδοχεία, κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα δωμάτια τον Αύγουστο 2026, φτάνοντας τα 7,43 εκατ., ενώ οι διανυκτερεύσεις άγγιξαν τα 34,7 εκατ., ενισχυμένες κατά 2,1% σε σχέση με το 2025.