ΓΔ: 2160.8 4.16% Τζίρος: 472.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
usa-greece
Φωτο: Shutterstock

Βελτίωση της ταξιδιωτικής οδηγίας για την Ελλάδα από τις ΗΠΑ

Η Ελλάδα κατατάσσεται, πλέον, στην «κατηγορία 3», δηλαδή υπάρχει σύσταση από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών για «επανεξέταση του ταξιδιού».

Την επιστροφή της Ελλάδας στην κατηγορία 3 (σύσταση για επανεξέταση του ταξιδιού) ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με αφορμή την τακτική επικαιροποίηση των ταξιδιωτικών οδηγιών στην οποία προχωρά λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Υπενθυμίζεται ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εντάξει πριν από δύο μήνες την Ελλάδα στην κατηγορία 4 (σύσταση για αποφυγή του ταξιδιού). Όπως είχε σημειώσει τότε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε αποφασίσει να αναθεωρεί τις ταξιδιωτικές του οδηγίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε αυτές να αντικατοπτρίζουν καλύτερα τις επιστημονικές συστάσεις του Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC).

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει σύντομα νέα επικαιροποίηση των ταξιδιωτικών οδηγιών. «Εξετάζουμε τακτικά τις συνθήκες ασφάλειας σε προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο και θα επικαιροποιούμε τις πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένους προορισμούς όταν αυτό κρίνεται κατάλληλο», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα CDC χαλαρώνουν τις ταξιδιωτικές τους συστάσεις για 61 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα

Τα αμερικανικά Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (CDC) χαλάρωσαν τις ταξιδιωτικές τους συστάσεις για 61 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, κατατάσσοντας αυτές πλέον στο «Επίπεδο 3» από την υψηλότερη βαθμίδα ( «Επίπεδο 4»), που συνέστηνε την αποφυγή του ταξιδιού.

Στις αναθεωρημένες τους οδηγίες τα CDC συστήνουν ταξιδιωτικές μετακινήσεις για τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα. Στο «Επίπεδο 3» κατατάσσεται πλέον και η Ιαπωνία, χώρα υποδοχής των Ολυμπιακών Αγώνων φέτος το καλοκαίρι.

Οι νέες κατατάξεις, δημοσιεύθηκαν χθες στον ιστότοπο των CDC, μείωσαν 61 χώρες στο «Επίπεδο 3», συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, της Ιαπωνίας, της Γαλλίας, της Νότιας Αφρικής, του Καναδά, του Μεξικού, της Ρωσίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι το αμερικανικό ΥΠΕΞ βρίσκεται στη διαδικασία επικαιροποίησης των ταξιδιωτικών του οδηγιών για να εναρμονίζονται με αυτές των CDC. Τα αμερικανικά Κέντρα τόνισαν ότι οι αλλαγές στις κατατάξεις έρχονται μετά την αναθεώρηση των κριτηρίων τους για τις ταξιδιωτικές ειδοποιήσεις υγείας. Πρόσθεσαν ότι αναθεώρησαν επίσης τη βαθμίδα των ΗΠΑ στο «Επίπεδο 3».

Στις 24 Μαΐου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε συστήσει στους Αμερικανούς να μην ταξιδέψουν στην Ιαπωνία, επικαλούμενο ένα νέο κύμα κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στ. Ντιπάρτμεντ: Σύσταση αποφυγής ταξιδιών στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού

Υπενθυμίζεται ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με ανακοίνωση του είχε προαναγγείλει ότι η αναθεώρηση των ταξιδιωτικών οδηγιών θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των χωρών που θα βρεθούν στην κατηγορία 4.
Πύργος ελέγχου Βενιζέλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος 13,1% στην επιβατική κίνηση του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος

Η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αυξήθηκε κατά 13,1% τον Φεβρουάριο, με σχεδόν 2 εκατ. επιβάτες. Το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου έκλεισε με άνοδο 10,8% και σύνολο 3,97 εκατ. επιβατών.
Νίκος Ανδρουλάκης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Αποφυγή εμπλοκής Ελλάδας σε σύγκρουση ΗΠΑ - Ισραήλ - Ιράν

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε στη Βουλή ότι η Ελλάδα πρέπει να αποφεύγει εμπλοκή στη σύγκρουση ΗΠΑ-Ισραήλ-Ιράν, να στηρίζει τον Κυπριακό Ελληνισμό και να επιμείνει στη διπλωματία και το διεθνές δίκαιο για ειρήνη και σταθερότητα.
Ακρόπολη Αθήνας ηλιοβασίλεμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΟΤ: Προώθηση της Αθήνας στη γαλλική περιοχή Auvergne-Rhône-Alpes

Εκδήλωση του ΕΟΤ προώθησε Αθήνα και ελληνικούς προορισμούς σε 130 τουριστικούς πράκτορες στη Λυών, με αφορμή τη νέα απευθείας σύνδεση Λυών-Αθήνα της Sky Express, παρουσία στελεχών ελληνικών φορέων και της πρεσβείας.
Αμερικανική σημαία χρηματιστήριο
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέσεις σε Wall Street και Ευρώπη, το Brent κοντά στα 80 δολάρια λόγω Ορμούζ

Με σημαντικές απώλειες άνοιξε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με πτώση σε αεροπορικές και τουριστικές μετοχές, ενώ ενισχύθηκαν άμυνα και ενέργεια. Σημαντική πτώση και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια Παρισιού, Φραγκφούρτης, Λονδίνου, Μιλάνου.