ΓΔ: 2308.25 1.25% Τζίρος: 155.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:49:40

Επενδυτικές ευκαιρίες τουριστικής ανάπτυξης στο Κροκύλειο Δωρίδος

Ο δημοτικός ξενώνας που δημοπρατείται προς εκμετάλλευση στις 7 Ιουνίου, στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου Δωρίδος που βρίσκεται στο Ευπάλιο είναι εμβαδού 697 τ.μ και δυναμικότητας 9 δωματίων.

Καθοριστική σημασία για την ανάπτυξη του παραδοσιακού οικισμού του Κροκυλείου, γενέτειρα του στρατηγού Μακρυγιάννη, με ότι συνεπάγεται αυτό για την τοπική κοινωνία αποτελεί η επερχόμενη δημοπρασία του δημοτικού ξενώνα.

Ο δημοτικός ξενώνας που δημοπρατείται προς εκμετάλλευση στις 07 Ιουνίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:30 στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου Δωρίδος που βρίσκεται στο Ευπάλιο είναι εμβαδού 697 τ.μ και δυναμικότητας 9 δωματίων. Το κτίριο εκτός από την πλατεία στην οποία βγάζει τραπέζια, διαθέτει ένα μεγάλο ισόγειο εστιατόριο στον επάνω όροφο.  Σύμφωνα με την προκήρυξη διατίθεται για εκμίσθωση με ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς τα 150 ευρώ. Ο Δήμος Δωρίδας έχει προβεί σε επισκευαστικές εργασίες του κτιρίου.

Μέχρι πρόσφατα, οι παραθεριστές, οι επισκέπτες και οι κυνηγοί που έρχονταν στο τόπο αυτό αναζητώντας την ησυχία, τα γραφικά σοκάκια και τα άφθονα θηράματα εξυπηρετούνταν από 2-3 επιχειρήσεις, οι οποίες όμως λόγω συγκυριών έκλεισαν σχεδόν ταυτόχρονα αναφέρει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο Ευάγγελος Γραββάνης πρόεδρος του Συλλόγου Κροκυλιωτών “ο Μακρυγιάννης”. Η τελευταία από τις επιχειρήσεις που έκλεισε τότε ήταν και ο δημοτικός ξενώνας στην πανέμορφη κεντρική πλατεία του χωριού που λειτουργούσε αδιάλειπτα από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 που χτίστηκε μέχρι σήμερα. Όλες αυτές τις δεκαετίες ο ξενώνας αποτελούσε το κέντρο του χωριού, ήταν ταυτόχρονα καφενείο, ταβέρνα, πανδοχείο, εξυπηρετώντας τις περισσότερες ανάγκες των μονίμων κατοίκων και των επισκεπτών, που σήμερα αναγκάζονται να διανύουν αρκετά χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν στα γειτονικά χωριά.

«Δυστυχώς οι νέοι έχουν φύγει από το χωριό, ο ξενώνας όμως αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για κάποιον που ψάχνει έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής να ζήσει το Κροκύλειο και να εξασφαλίσει παράλληλα τον βιοπορισμό του» αναφέρει  ο πρόεδρος του Συλλόγου Κροκυλιωτών. Επιπλέον το Ίδρυμα Οικογένειας Μακρυκώστα, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που βοηθά το Κροκύλειο σε κοινωφελή έργα, υποτροφίες κ.λ.π. θέλοντας να ενθαρρύνει το ενδιαφέρον για την ανάθεση, ανακοίνωσε πως θα υποστηρίξει οικονομικά τον μισθωτή σε εργασίες ανακαίνισης, εξοπλισμού κλπ. ώστε να ξεκινήσει ευκολότερα και με δυναμική την επιχείρησή του.

 Το Κροκύλειο βρίσκεται σκαρφαλωμένο στα βουνά των Βαρδουσίων και σε υψόμετρο 850μ., αποτελώντας έναν εναλλακτικό τουριστικό προορισμό, με πλούσιες  φυσικές ομορφιές και ιστορία. Το χωριό που παλαιότερα υπήρξε και έδρα Καποδιστριακού Δήμου Βαρδουσίων, είναι χαρακτηρισμένο παραδοσιακός οικισμός και είναι κυρίως γνωστό ως γενέτειρα του στρατηγού Μακρυγιάννη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την δημοπράτηση μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση του Κροκυλείου (http://www.krokilio.gr/el/normal/20319/ViewBlogArticleή να επικοινωνήσουν με τον  Ευάγγελο Γραββάνη, Πρόεδρο του Συλλόγου Κροκυλιωτών ο Μακρυγιάννης, στο ειδικό email (krokilio.gr@gmail.com) για περισσότερες πληροφορίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εικονίδια κοινωνικών δικτύων
ΔΙΕΘΝΗ

Γκόα Ινδίας: Σκέψεις για απαγόρευση social media σε ανήλικους

Το Γκόα στην Ινδία εξετάζει την απαγόρευση των social media για ανηλίκους, μελετώντας το παράδειγμα της Αυστραλίας, λόγω ανησυχιών για την ψυχική υγεία παιδιών, όπως ανέφερε ο υπουργός Τεχνολογίας του κρατιδίου.
Θάλασσα και βάρκα
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις Γάλλοι τουρίστες νεκροί από ανατροπή σκάφους ανοικτά του Ομάν

Τρεις Γάλλοι τουρίστες σκοτώθηκαν όταν σκάφος με 25 επιβαίνοντες ανατράπηκε ανοικτά του Μουσκάτ, στο Ομάν. Δύο τραυματίστηκαν ελαφρά. Το σκάφος κατευθυνόταν προς τα νησιά Ντιμανιγιάτ. Διενεργείται έρευνα για τα αίτια.
Αεροπλάνο στον ουρανό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθήνα - Νέο Δελχί: Η πρώτη απευθείας πτήση Ελλάδας–Ινδίας με IndiGo

Εγκαινιάστηκε η πρώτη απευθείας αεροπορική σύνδεση Ελλάδας–Ινδίας με πτήση της IndiGo από Αθήνα προς Νέο Δελχί. Στην πτήση επιβαίνει η υπ. Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη για 24ωρη επίσκεψη, με συναντήσεις για τουριστική συνεργασία και ζητήματα visa.
Τζάρεντ Κούσνερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Έντονες αντιδράσεις για τουριστικό σχέδιο του γαμπρού του Τραμπ στην Αλβανία

Περίπου 40 περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν την ακύρωση του σχεδίου του Τζάρεντ Κούσνερ για πολυτελές τουριστικό συγκρότημα στο ακατοίκητο νησί Σάσων της Αλβανίας, επικαλούμενες σοβαρές απειλές για τα τοπικά οικοσυστήματα και τη βιοποικιλότητα.
Κτίριο Μαδρίτης Ισπανία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία: Επαφές και συνεργασίες στη FITUR της Μαδρίτης

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή ελληνικών ταξιδιωτικών γραφείων στη διεθνή έκθεση FITUR στη Μαδρίτη, με επαγγελματικές συναντήσεις για νέες συνεργασίες, καταγραφή ζήτησης για την Ελλάδα και τις τάσεις στις ισπανόφωνες αγορές.
Λογότυπο Enterprise Greece
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

BOOT 2026: Ισχυρή ελληνική παρουσία με 27 επιχειρήσεις στο Ντίσελντορφ

Η Ελλάδα συμμετέχει στη διεθνή έκθεση BOOT 2026 στο Ντίσελντορφ (17-25 Ιανουαρίου) με 27 ελληνικές επιχειρήσεις, μέσω της Enterprise Greece. Στις πρώτες έξι ημέρες έγιναν πάνω από 500 συναντήσεις με επαγγελματίες, με στόχο νέες συνεργασίες στον θαλάσσιο τουρισμό και τα σκάφη αναψυχής.