ΓΔ: 2677.26 -0.10% Τζίρος: 803.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κουτσουπιά, Λάρισα, Θάλλασα, Koutsoupia beach Larissa Greece
Φωτο: Shutterstock

Έντονο ενδιαφέρον Πολωνών τουριστών για τα παράλια του νομού Λάρισας

Ήδη οι πρώτοι τουρίστες από την Πολωνία έχουν φτάσει στα παράλια του νομού Λάρισας και ξεκίνησαν τις διακοπές τους στα καταλύματα της περιοχής, ενώ μετά τις 29 Μαΐου αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα ο τουρισμός.

Έντονο είναι το ενδιαφέρον των τουριστών από τα Βαλκάνια για τις παράκτιες περιοχές του νομού Λάρισας το φετινό καλοκαίρι και με αφορμή την επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα μας. Ήδη οι πρώτοι τουρίστες από την Πολωνία έχουν φτάσει στα παράλια του νομού και ξεκίνησαν τις διακοπές τους στα καταλύματα της περιοχής.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο τουριστικός πράκτορας Αντώνης Μπεϊνάς που δραστηριοποιείται στη περιοχή, οι πρώτες αφίξεις ξένων τουριστών από την Πολωνία καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς έφτασαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» δύο τσάρτερ από Κατοβίτσε και Βαρσοβία με περίπου 130 άτομα τα οποία και μετακινήθηκαν προς τα παράλια του νομού Λάρισας.

Παράλληλα ο κ. Μπεϊνάς τόνισε ότι από τις 29 Μαΐου θα έρθουν Πολωνοί τουρίστες και από άλλες πόλεις και θα αυξηθεί κατακόρυφα ο τουρισμός εκείνη την περίοδο.

Μιλώντας για τις προϋποθέσεις που υπάρχουν για την είσοδο των τουριστών στη χώρα μας, ο κ. Μπεϊνάς σημείωσε ότι «οι τουρίστες θα πρέπει να διαθέτουν pcr τεστ αρνητικό για τον κορονοϊό ή αποδεικτικό εμβολιασμού», τονίζοντας παράλληλα πως θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει και 14 ημέρες μετά την δεύτερη δόση. Μιλώντας για τον οδικό τουρισμό είπε ότι « στον οδικό τουρισμό υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς οι τουρίστες περνάνε από τρίτες χώρες, όπου κάθε χώρα έχει τα δικά της υγειονομικά πρωτόκολλα».

Τέλος, εκτιμώντας την φετινή κατάσταση για την καλοκαιρινή σεζόν, ο κ. Μπεϊνάς σημείωσε ότι «γύρω στις 23 Ιουνίου που θα έχουν κλείσει τα σχολεία και στις χώρες των Βαλκανίων θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερο κύμα τουριστών από αυτές τις χώρες».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων νομού Λάρισας Ηλίας Ευσταθίου, αναφερόμενος στον εγχώριο τουρισμό τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στην περιοχή Κόκκινο Νερό που δραστηριοποιείται, οι τουρίστες από τη Θεσσαλία αλλά και από τη Βόρεια Ελλάδα είναι «συμπληρωματικοί» καθώς οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων της περιοχής φιλοξενούν κυρίως Πολωνούς και λιγότερο Σέρβους τουρίστες. Παράλληλα ο κ. Ευσταθίου τόνισε ότι στις υπόλοιπες περιοχές με παραλίες του Δήμου Αγιάς οι τουρίστες είναι κυρίως από την Θεσσαλία, σημειώνοντας πως «φέτος βλέπω και ένα έντονο ενδιαφέρον για να κλείσουν πολλοί διαμερίσματα σεζόν».

Σημειώνεται πως η ακτογραμμή της Λάρισας είναι πολλών χιλιομέτρων, ξεκινώντας περίπου από την παραλία του Μύλου Γλυμένη στα όρια με τον νομό Μαγνησίας και φτάνοντας μέχρι τα Μεσάγγαλα και το Καστρί Λουτρό στα όρια του νομού Πιερίας. Ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη όλα αυτά τα χρόνια παρουσιάζουν οι παραλίες του Αγιοκάμπου – Σωτηρίτσας – Βελίκας της Κουτσουπιάς, του Κόκκινου Νερού, του Στομίου, των Μεσαγγάλων και του Καστρί Λουτρού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυλή σχολείου ημέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Κλείνουν οι δωρεάν σχολικοί χώροι στάθμευσης μετά τη σεζόν

Από 1η Σεπτεμβρίου κλείνουν οι προαύλιοι χώροι τριών σχολείων στο Ρέθυμνο, που λειτουργούσαν ως δωρεάν parking το καλοκαίρι, εξυπηρετώντας κατοίκους και επισκέπτες λόγω αυξημένης κίνησης τη θερινή περίοδο.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο Λιβάνου: Παράδειγμα οι σχέσεις μας

Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν, εξήρε τις ιστορικά άριστες σχέσεις με την Ελλάδα, τονίζοντας τη σημασία συνεργασίας σε οικονομία, πολιτισμό και τουρισμό, και εξέφρασε τη βεβαιότητα για συνεχή στήριξη της Ελλάδας στον Λίβανο.
Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα εποχή στον χωροταξικό σχεδιασμό: Θεσμοθετήθηκαν τα Χωροταξικά Πλαίσια

Ως κομβικό μεταρρυθμιστικό βήμα για τον αναπτυξιακό χάρτη της χώρας χαρακτηρίζει η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη τη θεσμοθέτηση των Ειδικών Χωροταξικών Πλαισίων για τον Τουρισμό, τη Βιομηχανία, την Εφοδιαστική Αλυσίδα και τις ΑΠΕ.
Αεροπλανοφόρο από αέρος
ΔΙΕΘΝΗ

Άφιξη αεροπλανοφόρου στην Πατάγια: Οικονομική ώθηση και ανησυχίες

Το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln φτάνει αυτή την εβδομάδα στην Πατάγια, Ταϊλάνδη, μετά από μακρά παραμονή στη Μέση Ανατολή, με σχεδόν 5.000 μέλη πληρώματος, ενώ οι αρχές εντείνουν τα μέτρα κατά του σεξοτουρισμού.
Πλημμυρισμένα σπίτια ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αγνοούνται πάνω από 20 άτομα μετά από πλημμύρα στο Γκραν Κάνιον

Περισσότεροι από είκοσι άνθρωποι αγνοούνται μετά από ξαφνική πλημμύρα στο Γκραν Κάνιον, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας εθνικών πάρκων, που ζητά πληροφορίες από το κοινό για τους αγνοούμενους.