ΓΔ: 2280.09 -1.11% Τζίρος: 305.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
EOT, Fragkakis, Fragakis
Δ. Φραγκάκης. Πηγή: ΑΠΕ

ΕΟΤ: Η μεγαλύτερη καμπάνια προβολής του τουρισμού εδώ και 10 χρόνια

Όπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών, «πέρυσι, είχαμε μία στρατηγική επιβίωσης, φέτος πάμε σε μία στρατηγική ανάκαμψης».

Την πορεία του ελληνικού τουρισμού, τις προκλήσεις, αλλά και τις προοπτικές του συζήτησε ο Γενικός Γραμματέας του  Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Δημήτρης Φραγκάκης, μιλώντας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Με την ευκαιρία του σημερινού επίσημου ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού, ο κ. Φραγκάκης υπογράμμισε ότι «η σημερινή μέρα είναι η κατάληξη ενός σχεδίου που ξεκίνησε πριν από δύο μήνες» και πρόσθεσε ότι είναι επίσης η αρχή ενός μαραθωνίου. Όπως είπε, πέρυσι, ο κλάδος βίωσε ένα σοκ. Κανείς δεν ήξερε πώς να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση. Φέτος έχουμε εμβόλια, πράσινο πιστοποιητικό, περισσότερα και φθηνότερα τεστ και άλλα εργαλεία που μας επιτρέπουν ένα ασφαλές και αισιόδοξο άνοιγμα.

Ο κ. Φραγκάκης αναφέρθηκε στην καμπάνια προβολής του ελληνικού τουρισμού, λέγοντας ότι «φέτος κάνουμε τη μεγαλύτερη καμπάνια προβολής εδώ και δέκα χρόνια», ο προϋπολογισμός της οποίας θα ξεπεράσει τα 23 εκατ. ευρώ. Είπε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και «ελπίζουμε το ενδιαφέρον να μετατραπεί σε κρατήσεις», ενώ διευκρίνισε ότι φέτος ξέρουμε ότι θα έχουμε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι «φέτος πιστεύω ότι θα ανοίξουν περισσότερες επιχειρήσεις τουρισμού – και ξενοδοχεία – σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να το ποσοτικοποιήσει, αλλά το συμπεραίνει από τα μηνύματα που παίρνει από τους παράγοντες της αγοράς».

Ο πυρήνας του ελληνικού τουρισμού είναι «ήλιος και θάλασσα», αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε μόνο σε αυτό. Το κρατάμε, αλλά εμπλουτίζεται και από άλλα σημαντικά πράγματα που έχει να προσφέρει η χώρα μας, όπως δραστηριότητες, βουνά, γαστρονομία και πολλά άλλα, εξήγησε ο κ. Φραγκάκης μιλώντας για τη στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα είναι ένας εν δυνάμει τουριστικός προορισμός για όλο το χρόνο».

«Πέρυσι, είχαμε μία στρατηγική επιβίωσης, φέτος πάμε σε μία στρατηγική ανάκαμψης», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, εκτιμώντας ότι η πανδημία θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο κάποιος επιλέγει τον τρόπο των διακοπών του, ακόμα και το χρόνο των διακοπών του, καθώς η Ελλάδα, για παράδειγμα, έχει καιρικές συνθήκες που επιτρέπουν καλοκαιρινό τουρισμό και τον Οκτώβριο.

Παράλληλα μίλησε για το πρόγραμμα ενίσχυσης του τουρισμού πόλεων που αναπτύσσει ο ΕΟΤ, προσθέτοντας ότι διαμορφώνονται και πρωτόκολλα για το συνεδριακό τουρισμό, που έχει πληγεί σημαντικά. Και κατέληξε λέγοντας ότι η χώρα είναι έτοιμη να υποδεχτεί με ασφάλεια επισκέπτες ενώ τόνισε πως «φέτος ανοίξαμε δύο μήνες νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Η Θράκη είναι πρότυπο ευρωπαϊκής συνεργασίας και ανάπτυξης

Ο Επίτροπος Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε την αξία των ευρωπαϊκών έργων στη Θράκη, ιδιαίτερα στον Έβρο, για ενίσχυση συνόρων, ασφαλέστερες μετακινήσεις και την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού άξονα που συνδέει Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία.
Φράπορτ Μακεδονία αεροδρόμιο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Fraport Greece: Αβάσιμες και προσχηματικές οι αιτιάσεις της Ryanair

Η Fraport Greece απαντά στις κατηγορίες της Ryanair για το κλείσιμο της βάσης στη Θεσσαλονίκη, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς για αυξημένα τέλη και τονίζει πως η απόφαση σχετίζεται με τη στρατηγική και την κερδοφορία της Ryanair.
Υποβρύχιο Παπανικολής Αιγαίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το υποβρύχιο «Πρωτεύς» S113 γίνεται μουσείο στο Φλοίσβο τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα 11 Μαΐου στις 19:30 στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης Φλοίσβου, θα γίνει η παράδοση του υποβρυχίου «Πρωτεύς» S113 ως μουσείου. Το «Πρωτεύς» ανήκει στην κλάση 209/1100 και κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία HDW.
Παραλία Κέρκυρας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΟΤ: Ενίσχυση της παρουσίας της Ελλάδας στις σκανδιναβικές τουριστικές αγορές

Ο ΕΟΤ συμμετείχε στη «Seniordagen 2026» στη Στοκχόλμη, προβάλλοντας την Ελλάδα ως πολυδιάστατο και αυθεντικό προορισμό για ταξιδιώτες άνω των 55 ετών. Παρουσιάστηκαν εναλλακτικές μορφές τουρισμού και λιγότερο γνωστοί προορισμοί.
Χανιά αεροφωτογραφία λιμάνι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Κρήτη αναδεικνύεται ως κορυφαίος ανοιξιάτικος προορισμός στο TasteAtlas

Η Κρήτη ξεχωρίζει ξανά ως κορυφαίος ανοιξιάτικος προορισμός, σύμφωνα με το TasteAtlas, χάρη στο ήπιο κλίμα, τα χαμηλά επίπεδα συνωστισμού και τη φημισμένη κρητική κουζίνα με τοπικά προϊόντα και παραδοσιακά πιάτα.