ΓΔ: 2553.35 -2.22% Τζίρος: 392.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο shutterstock

Δράσεις για «πράσινη» επιχειρηματικότητα στην Κρήτη

Το έργο GreenTecLab χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους και στο πλαίσιο των εργαστηρίων οι νέοι θα μπορούν να ιδρύσουν μια «βιώσιμη» startup με «πράσινη» κατεύθυνση.

Τη δράση των πρώτων εργαστηρίων πράσινης επιχειρηματικότητας, στην Κρήτη, που θα λειτουργήσουν στο πλαίσιο του έργου GreenTecLab «Ενδυνάμωση νεοσύστατων επιχειρήσεων για την προστασία του κλίματος», ανακοίνωσαν σήμερα το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και οι Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κρήτης.

Τα εργαστήρια πράσινης επιχειρηματικότητάς θα διεξαχθούν στις 25, 26 και 27 Μαΐου και 2-3 Ιουνίου διαδικτυακά. Στα e-εργαστήρια μπορούν να συμμετέχουν νέοι από όλη την Κρήτη, που επιθυμούν να αναπτύξουν «πράσινες» επιχειρηματικές ιδέες και να ιδρύσουν τη δικιά τους «βιώσιμη» startup. Ειδικότερα, πρόκειται για ένα έργο, το οποίο απευθύνεται σε επιχειρηματίες, φοιτητές, νέους επιστήμονες, εκπροσώπους οργανισμών ή επιχειρήσεων, ανέργους, παραγωγούς, θερμοκοιτίδες, ακαδημαϊκά ιδρύματα, τοπικές ομάδες, επιχειρήσεις, συμβούλους επιχειρήσεων και startuppers.

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων πράσινης επιχειρηματικότητας θα αναπτυχθούν θεματικές σχετικά με την «Πράσινη» επιχειρηματικότητα και τις νέες «πράσινες» τεχνολογίες και καινοτομίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ για τις εμπειρίες τους θα μιλήσουν επιχειρηματίες που ανέπτυξαν start ups στον αγροδιατροφικό τομέα.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα ενημερωθούν για το πώς καταρτίζεται ένα επιχειρηματικό πλάνο, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους κατά τη διάρκεια ειδικών εργαστηρίων, αλλά και να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους σε σχετικό διαγωνισμό. Τα εργαστήρια πράσινης επιχειρηματικότητάς θα πραγματοποιηθούν στα ελληνικά και τα αγγλικά, καθώς θα συμμετέχουν εισηγητές και επιχειρηματίες από τη Γερμανία, την Ισπανία και τη Σλοβακία.

Ο προαναφερόμενος διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί μετά από την ολοκλήρωση του κύκλου εργαστηρίων και συγκεκριμένα στις 24 Ιουνίου 2021, στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και στο πλαίσιο αυτού θα αναδειχθούν και θα βραβευτούν οι πέντε πιο καινοτόμες ιδέες. Οι νέοι που θα διακριθούν, θα απολαύσουν υπηρεσίες Mentoring για ένα έτος, από μέντορες του προγράμματος, ενώ ανάλογης υποβοήθησης θα τύχουν και φορείς της Κρήτης.

Το έργο GreenTecLab χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Προστασία του Κλίματος (EUKI) του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας, συντονιστής του είναι το Fiap e.V και εταίροι του το Πανεπιστήμιο του Καντίθ, το Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης, το Δημαρχείο του Καντίθ και η Pedal-Consulting από τη Σλοβακία και από την Ελλάδα το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα το έργο GreenTecLab τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Υποστηρικτές του έργου για τις δράσεις στην Κρήτη είναι οι φορείς: Academy of Entrepreneurship Training, Δήμος Ανωγείων, Δήμος Πλατανιά, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Ίδρυμα Heinrich Boell, Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας & Υδατοκαλλιεργειών, People's Trust, Περιφέρεια Κρήτης, Πολυτεχνείο Κρήτης, StepC.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορκίδης σε δημόσια ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κορκίδης: Προτεραιότητα η βιωσιμότητα επιχειρήσεων και κατανάλωσης

Η διατήρηση της βιωσιμότητας επιχειρήσεων και βασικής κατανάλωσης είναι προτεραιότητα, καθώς οι ενεργειακές επιδοτήσεις ανακουφίζουν προσωρινά, όμως οι υψηλές τιμές ενέργειας πιέζουν νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κινητοποίηση μικρομεσαίων στο Σύνταγμα στις 9 Δεκεμβρίου

Κινητοποίηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις 9 Δεκεμβρίου στο Σύνταγμα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γ. Χατζηθεοδοσίου, λόγω αυξημένου κόστους, μειωμένης κατανάλωσης και οικονομικών προβλημάτων, με έμφαση στο ενεργειακό και τη χρηματοδότηση.
Βασίλης Ψάλτης Alpha Bank
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θετική ανταπόκριση επενδυτών στο σχέδιο της Alpha Bank

Θετικά αποτιμήθηκε από επενδυτές το νέο στρατηγικό σχέδιο της Alpha Bank έως το 2030, με τον CEO Β. Ψάλτη να τονίζει ότι οι στόχοι κρίνονται επιτεύξιμοι και οι παραδοχές συντηρητικές, αφήνοντας περιθώρια για καλύτερες επιδόσεις.
Τάκης Θεοδωρικάκος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο το κόστος καυσίμων για τους αυτοκινητιστές

Η ΟΦΑΕ ζήτησε μέτρα για μείωση του κόστους καυσίμων και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για ανανέωση στόλου ΦΔΧ σε συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης, τονίζοντας το υψηλό κόστος πετρελαίου που πλήττει την ανταγωνιστικότητα του κλάδου.
Γιώργος Αυτιάς Ευρωκοινοβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Αίτημα για λιγότερα βάρη και χρηματοδότηση

Η πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς για μείωση του κόστους συμμόρφωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έφτασε στο Ευρωκοινοβούλιο μέσω ερώτησης του Γ. Αυτιά, ζητώντας λιγότερο διοικητικό βάρος και καλύτερη χρηματοδότηση.