ΓΔ: 2677.26 -0.10% Τζίρος: 803.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
υπουργικό συμβούλιο, Μητσοτάκης, απολιγνιτοποίηση, επενδύσεις
Φώτο: Dimitris Papamitsos/PM Handout/SOOC

Ποια θέματα περιλαμβάνει η ατζέντα του σημερινού υπουργικού συμβουλίου

Κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα γίνει προ ημερήσιας διάταξης παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, για την επανεκκίνηση της Οικονομίας.

Συνεδριάζει στις 11:00 το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας θα αναφερθεί στο σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας, ενώ αναμένεται να συζητηθεί, μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο για την απλούστευση του πλαισίου αδειοδότησης οικονομικών δραστηριοτήτων, αλλά και η τροποποίηση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία της Κυβερνητικής Επιτροπής για την ενέργεια και το κλίμα.

Τα θέματα της συνεδρίασης είναι τα εξής:

  • Παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη του νομοσχεδίου για την απλούστευση του πλαισίου αδειοδότησης οικονομικών δραστηριοτήτων
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον αναπληρωτή υπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της διαφάνειας λειτουργίας της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας 
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη νομοθετικών πρωτοβουλιών του Υπουργείου Εσωτερικών 
  • Εισήγηση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά σχετικά με τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία Κυβερνητικής Επιτροπής Εθνικού Σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας
  • Εισήγηση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα σχετικά με την τροποποίηση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία της Κυβερνητικής Επιτροπής για την ενέργεια και το κλίμα
  • Εισήγηση από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη σχετικά με την τροποποίηση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία της Κυβερνητικής Επιτροπής για τον συντονισμό και την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης του θεσμού «Ελευσίνα - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023»
  • Εισήγηση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα σχετικά με τον διορισμό Β’ Αντιπροέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Επίσης, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα γίνει προ ημερήσιας διάταξης παρουσίαση από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για την επανεκκίνηση της Οικονομίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: 100% τηλεδιοίκηση Αθήνα–Θεσσαλονίκη από αυτή την εβδομάδα

Ο Κ. Κυρανάκης ανακοίνωσε την έγκαιρη ολοκλήρωση της αποκατάστασης των συστημάτων ασφαλείας στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη και την πλήρη ενεργοποίηση της τηλεδιοίκησης και του συστήματος ETCS, όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση.
Νότης Μηταράκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Δεν θα υπερψηφίσουμε την Έλενα Ακρίτα στη Βουλή

Ο Νότης Μηταράκης δήλωσε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει την Έλενα Ακρίτα για αντιπρόεδρο της Βουλής, αναφέροντας διαφωνία με τη στάση της. Κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να επιλέξει άλλον υποψήφιο, σχολιάζοντας και τη στάση του ΠΑΣΟΚ.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Ο Τσίπρας επαναλαμβάνει του 2015 για ίδιο πολιτικό όφελος

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε πως η αυτοδυναμία αποτελεί προϋπόθεση για τη συνέχιση του κυβερνητικού έργου και τη σταθερότητα, επισημαίνοντας τις διαφορές σε σχέση με τη διακυβέρνηση Τσίπρα και ότι δεν πρέπει να χαθεί η πρόοδος των τελευταίων ετών.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Δεν ξαναφέρνεις στο σπίτι μάστορα που σε κορόιδεψε

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε πως το κυβερνητικό παρελθόν Τσίπρα αποτελεί το βασικό κριτήριο αξιολόγησης του, κατηγορώντας τον για σχέσεις με συμφέροντα και τονίζοντας ότι οι πολίτες δεν ξεχνούν την περίοδο διακυβέρνησής του.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξάνδρα Σδούκου: Η οικογένεια στο επίκεντρο της πολιτικής μας

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε πως η ΝΔ έχει ρυθμίσει τα δάνειά της και δεν έχει λάβει νέο δανεισμό από το 2016, ενώ έθεσε ερωτήματα για τη χρηματοδότηση του κόμματος Τσίπρα και αναφέρθηκε στη στήριξη της οικογένειας από την κυβέρνηση.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Σδούκου: Στήριξη στους πολίτες χωρίς υποθήκη του μέλλοντος

Η εκπρόσωπος της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, αναφέρθηκε στην επίδραση των διεθνών τιμών πετρελαίου στον πληθωρισμό, τα μέτρα στήριξης, την ετοιμότητα νέων παρεμβάσεων και σχολίασε την αντιπολίτευση, τη συνταγματική αναθεώρηση και τις εκλογές.