ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ορεινό δασικό τοπίο

Παράταση έξι μηνών στην υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες

Μείωση του τέλους άσκησης αντιρρήσεων κατά 50% και οριζόντια παράταση έξι μηνών, ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ σχετικά με την υποβολή αντιρρήσεων από τους πολίτες για το περιεχόμενο των δασικών χαρτών.

Οριζόντια παράταση έξι μηνών στη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΝ, ύστερα από συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη που είχαν σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, o υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης και οι υφυπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς και Γιώργος Αμυράς, προκειμένου να εξετάσουν ζητήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Όπως έγινε γνωστό, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων που κληρονομήθηκαν από τον νόμο 4389/2016 της προηγούμενης κυβέρνησης, οι διατάξεις του οποίου έχουν καταπέσει με αποφάσεις του ΣτΕ, τόσο σε ό,τι αφορά τις οικιστικές πυκνώσεις όσο και τις εκχερσωμένες εκτάσεις.

Όπως υπογραμμίζει το ΥΠΕΝ, για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση ψήφισε τον Μάιο του 2020 τον νόμο 4685/2020, ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση και θα προχωρήσει σε οριζόντιες παρεμβάσεις για την επίλυση των σφαλμάτων που έχουν προκύψει στο είδος χαρακτηρισμού της γης.

Μεταξύ αυτών, είναι και η οριζόντια παράταση έξι μηνών για την υποβολή αντιρρήσεων από τους πολίτες επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών και η μείωση του τέλους άσκησης αντιρρήσεων κατά 50%.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η παράταση δίνεται λαμβάνοντας υπόψη αφενός τις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας και αφετέρου την ανάγκη να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για εσωτερικές και οριζόντιες διορθώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του θεματικού περιεχομένου των δασικών χαρτών, χωρίς ταλαιπωρία και κόστος για τους πολίτες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινά η διαβούλευση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ για την αγορά ρεύματος

Σε διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για την αγορά ρεύματος, με μείωση κατά 50% στις ΥΚΩ, 2,3 δισ. ευρώ για το Ταμείο Απανθρακοποίησης Νήσων, προστασία καταναλωτών, νέους όρους συμβολαίων και stress tests για τους προμηθευτές.
Σταθμός αποθήκευσης ενέργειας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση διαγωνισμού για 8 έργα αποθήκευσης ισχύος 188,9MW έως 15 Δεκεμβρίου

Εγκατάσταση και αίτηση ενεργοποίησης μπαταριών ισχύος 188,9 MW έως 15 Δεκεμβρίου προβλέπει ρύθμιση του ΥΠΕΝ για τον τρίτο διαγωνισμό της ΡΑΑΕΥ, ώστε να αποφευχθεί κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών.
Λογαριασμός ρεύματος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στοίχημα η εξόφληση των 300 εκατ. του Λογαριασμού Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας

Σε τροχιά ισοσκελισμού ο Ειδικός Λογαριασμός Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, κυρίως λόγω μείωσης δαπανών για την ηλεκτροδότηση των μη διασυνδεδεμένων νησιών. Ο ρόλος Σαντορίνης και Κρήτης και η ανησυχία των προμηθευτών.
Εργάτης σε βιομηχανία μετάλλου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βιομηχανικό ρεύμα: Στο τραπέζι πρόσθετη στήριξη με επίκεντρο το CISAF

Στο τραπέζι το σχήμα CISAF με γνώμονα το δημοσιονομικό κόστος. Λιγότερες από 700 οι επιχειρήσεις, που δεν παίρνουν αντιστάθμιση και θα μπορούσαν να ενταχθούν στο πλαίσιο, λένε πηγές του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.