ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: Shutterstock

Άνοδος 4,4% στο οργανωμένο λιανεμπόριο το εννεάμηνο του 2019

Άνοδο ύψους +4,4% παρουσίασε η αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου το εννεάμηνο του 2019, όπως αποκαλύπτει έρευνα της Nielsen. Άνοδος και στις υπόλοιπες κατηγορίες της έρευνας.

Τις ανοδικές τάσεις της αγοράς στο λιανεμπόριο τους πρώτους εννιά μήνες του 2019 καταγράφει έρευνα της Nielsen.

Συγκεκριμένα, η αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου* κινήθηκε θετικά σε αξία, σε ποσοστό +4,4%, κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2019 (στοιχεία τρέχοντος έτους -YTD- έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2019), σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Επίσης, τα FMCGs (ταχέως κινούμενα καταναλωτικά αγαθά) στο σύνολό τους παρουσιάζουν άνοδο +2,9%.

Σύμφωνα με τη Nielsen, τα φρέσκα και επί ζυγίω προϊόντα εξακολουθούν να εμφανίζουν την πιο θετική τάση στο +8,4%, ενώ το σύνολο των κατηγοριών Bazaar (ένδυση, ηλεκτρικές συσκευές, βιβλία, εργαλεία, είδη κήπου, είδη αυτοκινήτου, οικιακός εξοπλισμός, κλπ) αναπτύσσονται κατά +6,4%.

Όσον αφορά στις επιμέρους κατηγορίες των ταχυκίνητων καταναλωτικών προϊόντων, τα τρόφιμα και ποτά, στο σύνολο τους, αναπτύσσονται κατά +2,9%, ενώ οι κατηγορίες που αφορούν στα προϊόντα προσωπικής περιποίησης, καθώς και τα προϊόντα οικιακής χρήσης, παρουσιάζουν αύξηση στις πωλήσεις τους σε αξία σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018 κατά +2,7% & +3,2%, αντίστοιχα.

*(καταστήματα τροφίμων άνω των 100 τ.μ., Ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη, εξαιρούμενων των νησιών)

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα-ΗΠΑ: Συμφωνία για πλήρη τήρηση των εμπορικών συμφωνιών

Κίνα και ΗΠΑ θα συνεχίσουν την εφαρμογή όλων των υφιστάμενων εμπορικών συμφωνιών και θα ιδρύσουν συμβούλια για το εμπόριο και τις επενδύσεις, μετά τη συνάντηση Σι Τζινπίνγκ-Τραμπ στο Πεκίνο, σύμφωνα με το κινεζικό ΥΠΕΞ.
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Σι-Τραμπ: Ξενάγηση στον μυστικό κήπο Ζονγκνανχάι μετά τις συνομιλίες

Μετά τις συνομιλίες για εμπόριο, Ταϊβάν και Ιράν, ο Σι Τζινπίνγκ ξενάγησε τον Ντόναλντ Τραμπ στα αιωνόβια δέντρα του Ζονγκνανχάι, όπου ο Τραμπ εντυπωσιάστηκε μαθαίνοντας πως κάποια έχουν ηλικία 1.000 ετών.
ΗΠΑ και Κίνα χρήματα
ΔΙΕΘΝΗ

Εμπιστοσύνη Κίνας-ΗΠΑ στην αμοιβαία ωφέλεια των οικονομικών τους δεσμών

Παρά τη διεθνή αστάθεια, Κίνα και ΗΠΑ συνεχίζουν ρεαλιστική οικονομική συνεργασία. Αμερικανικές εταιρείες πρωταγωνιστούν στην China International Supply Chain Expo, κυρίως σε τομείς AI, ημιαγωγών και ιατρικής τεχνολογίας.
Αύξηση χρηματιστηρίου κέρδη
ΔΙΕΘΝΗ

Αισιοδοξία στα διεθνή χρηματιστήρια για τη συνάντηση Σι-Τραμπ

Οι διεθνείς αγορές καταγράφουν άνοδο λόγω αισιοδοξίας για τη συνάντηση Τραμπ-Σι. Το Παρίσι αυξήθηκε κατά 0,56%, η Φρανκφούρτη 1,23%, το Μιλάνο 0,77% και το Λονδίνο 0,31%. Στη Wall Street αναμένεται θετικό άνοιγμα.