ΓΔ: 2334.66 -0.54% Τζίρος: 642.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:40
Φώτο: Shutterstock

«Ψαλίδι» 40% στα ενοίκια των περιπτέρων για Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, συμπεριλήφθηκαν και τα περίπτερα στο μέτρο της μείωσης ενοικίου, κατά 40% για τους μήνες του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου.

Με διορθωτική απόφαση, συμπεριλήφθηκαν και τα περίπτερα στο ευεργετικό μέτρο της μείωσης ενοικίου κατά 40% για τους μήνες του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου.

Ως εκ τούτου, με το ΦΕΚ Β' 655/22-02-2021, διορθώσεις σφαλμάτων, στην Α.1025/2021 απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, στο Παράρτημα του Πίνακα Β’, μετά τον κωδικό 46.90 προστέθηκε και ο κωδικός 47.19.10.02 - Εκμετάλλευση περιπτέρου.

Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα που οδηγούσε στην εξαίρεση των περιπτέρων αφορούσε το γεγονός ότι το συμφωνητικό που συντάσσεται για την παραχώρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου, δεν αποτελεί συμφωνητικό εκμίσθωσης ή δωρεάν παραχώρησης ακίνητου και συνεπώς δεν περιλαμβάνεται μεταξύ των πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας που υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Taxisnet.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Κώτσηρας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώτσηρας: Συμφωνίες για αυτόματη ανταλλαγή στοιχείων σε λογαριασμούς

Ο Γιώργος Κώτσηρας τόνισε στη Βουλή τη σημασία διαμόρφωσης διεθνούς πλαισίου για την αυτόματη ανταλλαγή χρηματοοικονομικών πληροφοριών, με στόχο την ενίσχυση της μάχης κατά της φοροδιαφυγής, ειδικά για τα κρυπτοστοιχεία.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Μήνυμα Πιερρακάκη στον ΟΔΔΗΧ, η κληρονομία ΣΥΡΙΖΑ και νέα deals Μασούτη

Η αγωγή 5 δισ. Τραμπ κατά Τζέιμι Ντάιμον, η επίσκεψη Πιερρακάκη στον ΟΔΔΗΧ, η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Κωστή Χατζηδάκη, η casual κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έρχονται στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της Chevron και τα νέα deals Μασούτη.
Γιώργος Κώτσηρας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώτσηρας στον ΟΟΣΑ: Η φορολογική πολιτική ενισχύει ανάκαμψη και εμπιστοσύνη

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Κώτσηρας συμμετείχε στη σύσκεψη της Φορολογικής Επιτροπής του ΟΟΣΑ στο Παρίσι και τόνισε ότι η αποτελεσματική φορολογική πολιτική στηρίζει την ανάκαμψη, ενώ αναφέρθηκε σε μεταρρυθμίσεις και μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.
Άδωνις Παπαθανάσης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκαν τα Περιφερειακά Προγράμματα για Θεσσαλία, Ήπειρο και Νότιο Αιγαίο

: Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε την έγκριση των Περιφερειακών Προγραμμάτων Ανάπτυξης 2026-2030 για Θεσσαλία, Ήπειρο και Νότιο Αιγαίο, συνολικού ύψους 577,2 εκατ. ευρώ με υπερδέσμευση.