ΓΔ: 2314.88 -0.85% Τζίρος: 390.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36
Φώτο: Shutterstock

ΑΔΜΗΕ: Οι εταιρείες που προκρίθηκαν για τα καλώδια Κρήτης – Αττικής

Ο ΑΔΜΗΕ έκανε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η τεχνική αξιολόγηση των προσφορών για τα καλωδιακά τμήματα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα τις εταιρείες που πέρασαν στην επόμενη φάση.

Ολοκληρώθηκε η τεχνική αξιολόγηση των προσφορών για τα καλωδιακά τμήματα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής με τεχνολογία συνεχούς ρεύματος, όπως ανακοίνωσε απόψε ο ΑΔΜΗΕ.

Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι εξής εταιρείες:

1. Για το πρώτο τμήμα, που αφορά στην μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση του ενός από τα δυο υποβρύχια καλώδια που θα συνδέουν την Κρήτη με την Αττική και των σταθμών ηλεκτροδίων σε Κρήτη και Αττική, προκρίνονται οι προμηθευτές η Prysmian και η Nexans. Ο προϋπολογισμός του τμήματος είναι 255 εκατ. ευρώ.

2. Οι προαναφερθείσες εταιρείες προκρίνονται και για το δεύτερο τμήμα το οποίο αφορά το δεύτερο υποβρύχιο καλώδιο. Ο προϋπολογισμός του τμήματος είναι 225 εκατ. ευρώ.

3. Για το τρίτο τμήμα, που αφορά στα υπόγεια καλωδιακά τμήματα που θα συνδέσουν τους Σταθμούς Μετατροπής σε Κρήτη και Αττική με τα υποβρύχια καλωδιακά τμήματα, προκρίνονται οι εταιρείες Prysmian, Nexans και ΝΚΤ-Ελληνικά Καλώδια. Ο προϋπολογισμός του τμήματος είναι 115 εκατ. ευρώ.

4. Για το τέταρτο τμήμα το οποίο αφορά στην μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση καλωδίων οπτικών ινών, προκρίνεται η εταιρεία Prysmian. Ο προϋπολογισμός του εν λόγω τμήματος ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ.

Η τελική επιλογή των αναδόχων για κάθε τμήμα του έργου θα ολοκληρωθεί στις αρχές Νοεμβρίου, έπειτα από την συμμετοχή των εταιρειών σε μειοδοτική διαδικασία.

Ο πρόεδρος της «Αριάδνης Interconnection» και πρόεδρος και CEO του μητρικού ομίλου ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε σχετικά: «Το μεγαλύτερο έργο υποδομής που υλοποιείται σήμερα στη χώρα, η διασύνδεση Κρήτης-Αττικής, προχωρά χωρίς προσκόμματα. Ο ΑΔΜΗΕ δεσμεύεται για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των διαγωνισμών για τα καλωδιακά τμήματα και τους σταθμούς μετατροπής, ώστε η κατασκευή του εμβληματικού έργου ύψους 1 δισ. ευρώ να ξεκινήσει στις αρχές του 2020. Η διασύνδεση Κρήτης-Αττικής, σε συνδυασμό με τη διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου που έχει εισέλθει σε πλήρη υλοποίηση, διασφαλίζουν τη σταθερή και αξιόπιστη τροφοδοσία της Κρήτης μέσω του ηπειρωτικού συστήματος».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΑΔΜΗΕ κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΔΜΗΕ: 11 νέα έργα για νησιωτικές και διεθνείς διασυνδέσεις 7,8 δισ.

Ο ΑΔΜΗΕ προγραμματίζει έντεκα μεγάλες επενδύσεις έως το 2034, με «κλειδί» την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ. Οι αποφάσεις αναμένονται σύντομα, μετά την οριστικοποίηση των σχετικών λεπτομερειών.
Γιώργος Περιστέρης
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ο κρυφός άσσος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, το «έγκλημα» στον αγροτικό τομέα και η ΕΒΑ

Σε ποια νέα έργα "ποντάρει" η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για υπεραποδόσεις, Βασιλόπιτα του αποχαιρετισμού στην Ελληνικό Μετρό, νέες συμφωνίες Καραμούζη, στη short list για ΕΒΑ ο Ηροδότου και πως το δολάριο βγαίνει ενισχυμένο από την επίθεση Τράμπ στη Fed.