ΓΔ: 2081.52 -0.08% Τζίρος: 64.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:48:37
Φώτο: Shutterstock

Eurostat: Ισχυρή αύξηση της ελληνικής βιομηχανικής παραγωγής Νοεμβρίου 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία η Ελλάδα πέτυχε τη δεύτερη ισχυρότερη αύξηση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Ελλάδας τον Νοέμβριο του 2020, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat). 

H βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε στην Ελλάδα 6,3% σε σχέση με τον Οκτώβριο και κατά 8,8% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2019. Στην ΕΕ αυξήθηκε 2,3% και σε μηνιαία βάση, ενώ σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2019 ήταν μειωμένη κατά 0,4%.Την υψηλότερη αύξηση της παραγωγής σε ετήσια βάση κατέγραψε η Ιρλανδία (40,8%), ενώ τις μεγαλύτερες μειώσεις σημείωσαν η Βουλγαρία (5%), η Γαλλία (4,9%) και η Ιταλία (4,2%).

Η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών στην ΕΕ αυξήθηκε 7% σε σχέση με τον Οκτώβριο και των ενδιάμεσων αγαθών κατά 1,5%, ενώ μειώθηκαν η παραγωγή των διαρκών καταναλωτικών αγαθών (1,2%), των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών (1,7%) και της ενέργειας (3,9%). 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μανιάτης ομιλία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανιάτης: Υπερψηφίστηκε το πρώτο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αμυντικής βιομηχανίας

Ο Γιάννης Μανιάτης ανακοίνωσε την υπερψήφιση του πρώτου ευρωπαϊκού προγράμματος αμυντικής βιομηχανίας, τονίζοντας την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αυτονομίας και της εγχώριας παραγωγής.
Εμπορευματοκιβώτια Κίνας ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ επιδιώκει απεξάρτηση από την Κίνα στις σπάνιες γαίες amid εμπορικές εντάσεις

Η ΕΕ προσπαθεί να επιλύσει εμπορική διαμάχη με την Κίνα σχετικά με τους ελέγχους στις εξαγωγές σπάνιων γαιών και να μειώσει την εξάρτησή της, ενώ οι ΗΠΑ έχουν ήδη προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο.
Τάκης Θεοδωρικάκος συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Ενίσχυση καινοτομίας και ΜμΕ στο Ταμείο Ανταγωνιστικότητας

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε δίκαιη κατανομή πόρων, στήριξη ΜμΕ και στρατηγικές επενδύσεις για βιομηχανία και ημιαγωγούς, τονίζοντας τη σημασία του Ταμείου Ανταγωνιστικότητας για την ΕΕ.