ΓΔ: 2081.52 -0.08% Τζίρος: 64.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:48:37
Ελληνική Στατιστική Αρχή
Το λογότυπο και η πινακίδα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής στην είσοδο του κτιρίου.

Πτώση 9% στις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία τον Νοέμβριο

Η συρρίκνωση οφείλεται στη μείωση του Δείκτη Τιμών Παραγωγού Εγχώριας Αγοράς κατά 6,8% και στη μείωση του Δείκτη Τιμών Παραγωγού Eξωτερικής Aγοράς κατά 15,8%.

Μείωση 9% σημείωσε ο δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Νοέμβριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2019, έναντι αύξησης 1,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2019 με το 2018.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σε μηνιαία βάση, ο δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,3%, έναντι αύξησης 2,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2019.

Παράλληλα, ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 2019 - Νοεμβρίου 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό, παρουσίασε μείωση 6,3% έναντι μηδενικής μεταβολής που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Η μείωση κατά 9% οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών, δηλαδή:

α. Στη μείωση του Δείκτη Τιμών Παραγωγού Εγχώριας Αγοράς κατά 6,8%
β. Στη μείωση του Δείκτη Τιμών Παραγωγού Eξωτερικής Aγοράς κατά 15,8%

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική Στατιστική Αρχή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη βιομηχανία μειώθηκε 1,4% τον Οκτώβριο

Ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία μειώθηκε τον Οκτώβριο κατά 1,4% σε σχέση με πέρυσι. Η μείωση οφείλεται σε πτώση 4,5% του δείκτη εξωτερικής αγοράς, ενώ ο εγχώριος παρέμεινε σταθερός, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.